بازار؛ گروه صنفی و بازرگانی: فرشید فرزانگان، فعال اقتصادی در بازار امارات درباره تشکیل کمیسیون اقتصادی ایران و امارات به ریاست وزیر راه و شهرسازی به عنوان نماینده ایران به همراه هیئتی گفت. وی گفت: تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی به ریاست آقای بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و عبدالله «بن الطوق العماری» وزیر اقتصاد امارات بعد از ۱۰ سال است. سالهای تنهایی طرف دیگر یک دستاورد بزرگ سیاسی.
وی ادامه داد: نتایجی که در این جلسه منتشر شد و به هر حال با اطلاعاتی که داریم حکایت از توافقات بسیار خوب و پرباری است که باید در کمیته دیگری تدوین و اجرا شود.
معامله گران از قرارداد گشایش اعتبار اسنادی استقبال کردند
وی با تاکید بر اینکه در این جلسه به موضوعات مهمی پرداخته و در پاسخ به این سوال بازار که کدام موضوعات بیشترین توجه فعالان اقتصادی و تجار را به خود جلب کرده است، گفت: مهمترین موضوعات از منظر فعالان اقتصادی به ویژه تولیدکنندگان و تجار مطرح شد. بحث LC یا گشایش اعتبار اسنادی و سرمایه گذاری در ایران را در نظر بگیرید.
فرزانگان افزود: موضوع استفاده کشورمان از ال سی در این سال ها به دلیل مسائل بین المللی مانند FATF و تحریم ها با محدودیت های جدی مواجه است و نتایج آن می تواند آثار بسیار خوبی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ال سی برای توسعه کسب و کار و افزایش حجم کسب و کار ضروری است، گفت: با وجود اینکه هنوز از جزئیات گشایش اعتبار اسنادی توافقی اطلاعی نداریم، اعتبار ریالی آن را می توان از موسسه مالی مورد اعتماد امارات دریافت کرد. ال سی یک درهم با طرفین مبادله کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات خاطرنشان کرد: اگر نهادی مورد تایید دو دولت بر اساس قوانین و مقررات بین المللی تأسیس شود و از تحریم ها در امان بماند، نه تنها در حوزه تجاری ایران و امارات، گشایش های قابل توجهی ایجاد می شود. بلکه قیمت ها در بازار ارز نیز موثر خواهد بود. این پیشنهاد و ایده در دوره ریاست من در اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات مطرح شد و در صورت اجرایی شدن بحث بسیار مهم و تاثیرگذاری خواهد بود.
امکان رونق چابهار و تقویت کریدور شمال – جنوب
وی دومین بحث مطرح شده در این کمیسیون مشترک اقتصادی را مسائل لجستیک و حمل و نقل عنوان کرد و گفت: آقای بازرپاش وزیر راه و شهرسازی بهترین گزینه برای این موضوع است.
فرزانگان ادامه داد: حجم ترانزیت ایران در سال گذشته اگرچه آمارها علیرغم برخی کاهش ها از جمله کاهش صادرات و کسری تجاری ۱۶ میلیارد دلاری افزایش یافته است، اما ترانزیت بیش از ۵۸ درصد افزایش یافته است.
وی به فعالیت های حمل و نقلی ترکیه تحت عنوان مسیر توسعه اشاره کرد و گفت: باید در این زمینه تلاش بیشتری کرد وگرنه هرگونه بی توجهی با وجود اینکه در مرکز چهارراه جهانی قرار داریم نابخشودنی است.
این کارشناس مسائل اقتصادی در روابط اقتصادی ایران و امارات ادامه داد: توسعه ترانزیت با جبل علی از امارات برای پوشش همسایگان شمالی از چند سال پیش در قالب جلساتی با این شرکت آغاز شد. دی ارتقای کشور امارات آغاز شده و خوشبختانه این دیدارها در جلسات متعدد با شرکت های بزرگ کشتیرانی و حمل و نقل بین المللی کشور ادامه یافته است، بنابراین می توان امیدوار بود که نقش چابهار و توسعه بنادر پر رنگ تر و ترانزیتی شود. رونق بیشتری داشته باشد
فرزانگان به سرمایه گذاری سنگین امارات در جبل علی به عنوان قطب کشتیرانی منطقه اشاره کرد و افزود: همکاری با ایران نه تنها می تواند به ایران در ایفای نقش بیشتر در کریدور شمال-جنوب کمک کند، بلکه ظرفیت بندر جبل علی را به حداکثر می رساند. از ۱۰ بندر بزرگ دنیا مفید و موثر باشد.
رئیس سابق اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات در ادامه از توسعه حجم مبادلات تجاری تا ۳۰ میلیارد دلار به بازار خبر داد و گفت: در حال حاضر بر اساس آمار اعلام شده حجم مبادلات تجاری حدود ۲۷ میلیارد دلار است. روند رو به افزایش است و توجه کنید که تجار اماراتی و تجار مناطق جنوبی ایران حجم تجارت قابل توجهی در قالب سنتی دارند و به نظر می رسد حجم تجارت ما در حال حاضر بیش از ۳۰ میلیارد است. وعده را می توان به راحتی محقق کرد و توسعه یافت.
تقویت همکاری ها در بخش های جدید اقتصادی، گردشگری، حمل و نقل، کارآفرینی و انرژی های تجدیدپذیر
شایان ذکر است اولین نشست کمیته مشترک اقتصادی امارات متحده عربی و جمهوری اسلامی ایران با هدف تقویت همکاری ها در بسیاری از بخش های اقتصادی مورد علاقه دو کشور به ویژه در اقتصاد مدرن، گردشگری برگزار شد. و حمل و نقل، کارآفرینی، انرژی های تجدیدپذیر و کار مشترک حمایت شده برای پیشبرد روابط اقتصادی دوجانبه به سطوح بالاتر برجسته شد.
جلسات کمیته در ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی به ریاست عبدالله بن توق آل ماری وزیر اقتصاد اماراتی و به ریاست مهرداد بدرباش توسط طرف ایرانی برگزار شد. وزیر راه و شهرسازی به همراه دولتمردان دو کشور و فعالان تجاری.
طرف های اماراتی و ایرانی برای تشکیل تیم های فنی به توافق رسیدند
عبدالله بن توق آل ماری، وزیر اقتصاد امارات، چهره ای شناخته شده در بین تجار ایرانی است و علاقه مند به توسعه تجارت با ایران است. وی در این نشست تاکید کرد: برگزاری اولین نشست کمیته نشان دهنده علاقه متقابل به توسعه روابط مشترک اقتصادی و رساندن آن به سطحی جدید، رقابتی و شکوفاتر است تا امیدهای دو کشور برای آینده محقق شود. در این نشست سازوکارهای جدید برای حمایت از افزایش مبادلات تجاری، اهمیت نقش برجسته و محوری بخش خصوصی در تقویت همکاری های اقتصادی و همچنین ارائه کلیه ابزارهای حمایتی به صادرکنندگان و واردکنندگان برای تسهیل در افزایش مبادلات مورد تاکید قرار گرفت. کالاها، خدمات و غیره تاکید بر تنوع بخشیدن به کار و باز کردن کانال های ارتباطی جدید بین جامعه تجاری دو کشور بود.
همچنین بین دو طرف توافق شد که تیمهای کاری فنی برای نظارت بر اجرای تمامی یافتههای کمیته تشکیل شود که در مرحله بعد ویژگیهای همکاریهای اقتصادی و تجاری و همچنین برنامهها و امکانات مختلف برای ارتقای سطح کیفی مشخص خواهد شد. برای رشد مشاغل کوچک و صندوق های اماراتی و ایرانی و حمایت از صادرات آنها برای رسیدن به بازارهای جدید کشاورزی.
دو طرف همچنین در تلاش برای تقویت همکاری و سرمایه گذاری در بخش ها و فعالیت های مرتبط با گردشگری، تجارت، انرژی های سنتی، انرژی های تجدیدپذیر و صنعت و حمایت از همکاری در تحقیق، توسعه و نوآوری نهادی و همچنین تبادل دانش در امور مالی و بازار، کارآفرینی هستند. ، کشاورزی و غیره
گفتگو در مورد این post