در سال ۲۰۱۹، دانشگاه مین (مین) در ایالات متحده از چاپگر سه بعدی رونمایی کرد که عنوان بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان را در گینس به دست آورد. آن چاپگر توانست خانه ای به مساحت تقریبی ۵۵ متر مربع با مواد قابل بازیافت بسازد. اکنون این دانشگاه رکورد خود را بهبود بخشیده و از چاپگر بزرگتری رونمایی کرده است که می تواند تنها در ۸۰ ساعت یک خانه کوچک بسازد.
به گزارش ABC News، چاپگر جدید که FoF 1.0 نام دارد، چهار برابر بزرگتر و سریعتر از دستگاه اول است و می تواند اشیاء قوی تری را چاپ کند. با استفاده از این دو چاپگر می توانید خانه های مقرون به صرفه بسازید. ایالت مین آمریکا در شش سال آینده به ۸۰ هزار خانه دیگر برای ساکنانش نیاز دارد، اما با کمبود نیروی انسانی مواجه است. حال این دو پرینتر سه بعدی می توانند در این مورد بسیار مفید باشند.
ساخت خانه با استفاده از چاپگر سه بعدی
چاپگر FoF 1.0 که در دانشگاه مین قرار دارد، می تواند اشیایی به طول ۲۹ متر، عرض ۱۰ متر و ارتفاع ۵.۵ متر چاپ کند. این چاپگر در هر ساعت به ۲۲۷ کیلوگرم مواد اولیه نیاز دارد. این چاپگر می تواند خانه ای را چهار برابر سریعتر از روش های معمولی بسازد، به این معنی که اگر ساخت یک خانه یک طبقه ماه ها طول بکشد، این چاپگر می تواند آن را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
دانشگاه در واقع می خواهد نشان دهد که چگونه خانه ها را می توان تقریباً به طور کامل توسط چاپگری با ردپای کربن کمتر ساخت. بر اساس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، صنعت ساختمان و ساخت و ساز تقریباً ۳۷ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهانی را به خود اختصاص می دهد که عمدتاً به دلیل تولید و استفاده از مواد با ردپای کربن بالا مانند سیمان، فولاد و آلومینیوم است.
همچنین هزینه ساخت خانه با پرینترهای سه بعدی به دلیل ارزان بودن مواد اولیه و تعداد کارگران کمتر مقرون به صرفه است. از طرفی مصالح ساختمانی این خانه ها قابل بازیافت هستند که در مقایسه با مصالح ساختمانی معمولی مزیت بی نظیری است. به عبارت دیگر می توان این چاپخانه ها را تخریب کرد و مواد آن را دوباره در چاپگر استفاده کرد.
منبع: دیجیاتو
گفتگو در مورد این post