به گزارش بازار، حسینعلی حاجی دلیگانی در جلسه علنی امروز (سه شنبه 13 اردیبهشت) شورای اسلامی در جلسه استماع گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص کمبود و گرانی دارو و لوازم مصرفی پزشکی به دلیل نارضایتی از اجرای جزء (1) بند (س) تبصره. (1) قانون بودجه 1401 در تبصره ای با استناد به ماده 234 قانون آیین نامه داخلی مجلس به این نکته اشاره کرده است که موضوع دارو 4 بار در جلسه نظارت مجلس بررسی شده است، اما مشکل مردم در زمینه کمبود و گرانی دارو تاکنون حل نشده است. آخرین جلسه نظارتی در این زمینه 28 دی ماه سال گذشته بود که رئیس مجلس 2 ماه به وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی فرصت داد تا وضعیت را اصلاح کنند.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس در ادامه با اشاره به دو اتفاقی که قرار بود در حوزه دارو اتفاق بیفتد، گفت: قرار بود 70 درصد هزینه دارو را بیمه ها و بیمه ها پرداخت کنند. 30 درصد توسط مردم اما الان اینطور است. هزینه بین بیمه و مردم نصف شده است.
وی افزود: از سوی دیگر بیش از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی در این مورد مسئولیت داشتند، به گونه ای که بانک مرکزی باید منابع ارزی را به موقع تامین می کرد، اما این این اتفاق نیفتاد و در عوض شاهد ریزش ارز برای سفرهای خارجی بودیم و از 500 دلار به 1000 دلار رسیدیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: سازمان برنامه و بودجه هنوز 70 هزار میلیارد تومان مطالبه داروسازان و داروفروشان را پرداخت نکرده است و سازمان تامین اجتماعی نیز هزینه های دانشگاه های علوم پزشکی را پرداخت نکرده است. این در حالی است که شورای اسلامی نیز با تدبیر این موضوع را پیگیری کرده است.
قالیباف: مشخص است که تعلل بانک مرکزی در تامین ارز باعث ایجاد مشکل در توزیع دارو شد
به گزارش خانه ملت، دکتر محمدباقر قالیباف در پاسخ به این اخطار با بیان اینکه پس از بررسی ها و جلساتی که در خصوص این دارو صورت گرفت، شخصاً جلسه ای جداگانه با بانک مرکزی و وزارت بهداشت داشتم، گفت: بر اساس گزارش رسیده خلاصه نظارتی کمیسیون بهداشت این جلسه، سه دستگاه سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت بهداشت در این زمینه مسئول هستند.
رئیس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه بانک مرکزی در تحویل ارز در اواخر بهار و اوایل تابستان قطعا تاخیر داشته است، یادآور شد: این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد که البته توانست در پایان سال 1402 به تعهدات خود عمل کرد. اما به هر حال به تعویق افتاد.
رئیس قوه مقننه همچنین تصریح کرد: موضوع کمبود و گرانی دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی در این جلسه بر اساس ماده 234 قانون آیین نامه داخلی مجلس به رای گذاشته می شود تا مجلس نظر خود را در این خصوص اعلام کند. اما در هر صورت مسائل دیگر در حوزه ارز و بودجه را پیگیری خواهیم کرد.
گفتگو در مورد این post