عارف اصفهانی; بازار: اواخر سال گذشته به دلیل گرمای بی سابقه در فصل زمستان، ویترین بسیاری از فروشگاه ها مملو از کلمه حراج شد و تب جشنواره ها و تخفیف های مختلف همه جا را فرا گرفته بود. می بینید که این حراجی ها دیگر جایی برای اعراب ندارد و سرمای بهار باعث رونق دوباره بازار پوشاک شده است، به خصوص که پیش بینی ها حکایت از افزایش نجومی قیمت ها در پاییز و زمستان دارد. .
تا به حال هوای معتدل زمستانی و گرانی لباس های گرم باعث می شد مردم از خرید این نوع لباس ها منصرف شوند و ترجیح دهند از لباس های سال های قبل خود استفاده کنند. در این بین بسیاری از فروشگاه ها تلاش کردند تا ضرر خود را جبران کنند و بخشی از لباس های خود را با حراج های 40 تا 50 درصدی به فروش برسانند اما از اواخر اسفند و همچنین فروردین ماه دوباره هوا سرد شد. به نظر می رسد 1403 به آنها این فرصت را داده است تا برچسب های حراج خود را همراه با افزایش تقاضای بازار حذف کنند.
تغییرات در بازار پوشاک اصفهان
چهره بوتیک های کوچک و بزرگ شهر نیز دستخوش تغییرات چشمگیری شده است. مشاهدات میدانی از بازار پوشاک اصفهان نشان می دهد لباس های گرمی که تا یکی دو هفته پیش با قیمت های 700 و 800 هزار تومانی فروخته می شد و با توجه به حراجی ها قیمت های آن متعادل بود، اکنون با برچسب های جدید به فروشگاه ها بازگشته است. . و این سرما باعث خوشحالی فروشندگان شده است.
بر اساس پیش بینی ها، سرما در فروردین و احتمالا اردیبهشت ادامه خواهد داشت و در این فرصت، فروشندگان نیز می خواهند قبل از پاییز، لباس های زمستانی خود را با فروش بیشتر به فروش برسانند تا در نو به فکر لباس های زمستانی جدید باشند. سال بعد از آن .
جالب اینجاست که در این راستا فروشگاه های اینترنتی نیز از قافله عقب نمانده اند و تمام تلاش خود را کرده اند تا سهم باقی مانده از این بازار را به خود اختصاص دهند. حال با این تفاسیر این سوال مطرح می شود که آیا با حذف حراجی ها و دوباره سرد شدن هوا، رونق بازار پوشاک مانند سابق خواهد بود؟
این وضعیت در یکی از پاساژهای خیابان نظر شرقی کاملا مشخص است. فروشنده ای که لباس گرم می فروشد با سرد شدن هوا و بازگشت قیمت ها به همان قیمت قبلی، برچسب های حراج را از روی لباس هایش برداشت.
تقریبا اکثر مغازه ها با این شکل و شمایل ویترین خود را تغییر داده اند و با وجود اینکه برخی مغازه ها همچنان حراج خود را دارند اما بسیاری از آنها از این فرصت استفاده کرده و با برچسب های جدید سعی در فروش لباس هایی دارند که مشتریان خریده اند. دور تا چیزی را که نداشت به نوعی بفروشد.
شهروند اصفهانی: وقتی روی برچسب بیرون مغازه نوشته شده قیمت مانتو 700 هزار تومان است اما وقتی وارد می شوید قیمت بین 1 میلیون تا 1 میلیون و 400 هزار تومان است و فقط خارج از … کت های مد در چند سال گذشته با این قیمت فروخته می شوند. حالا یا باید بنجل بخرید یا این روزها خرید از فروشگاه ها را به او هدیه دهید
در این میان با کمی دقت می توان چهره های جوانی را دید که به دنبال قیمت های گمشده بازار را گاز می گیرند و کنجکاوانه از این مغازه به مغازه دیگر قدم می گذارند.
به گفته مینا که دانشجوی ارشد کامپیوتر و مشتری مکرر حراجی ها است، این حراج ها غیرواقعی است: وقتی روی برچسب بیرون مغازه نوشته شده قیمت مانتو 700 هزار تومان است اما وقتی وارد می شوید، بین 1 میلیون تا 1 میلیون 400 1000 تومان قیمت دارد و فقط مانتوهای قدیمی چند سال گذشته با این قیمت به فروش می رسد، این روزها یا باید بخرید یا از فروشگاه ها بخرید.
وی می افزاید: هرچند گاهی در حراجی دستفروشان می توان اجناس خوبی پیدا کرد اما این اقلام بی کیفیت و ارزان مشتریان را فریب می دهند و حراج واقعی نیستند. به خصوص که دوباره هوا سرد شده و قیمت ها دوباره گران شده است.
رضا فروشنده لباس و کیف در خیابان خاقانی تعبیر دیگری از علت حراج دارد. وی با این ادعا که مزایده نیاز به مجوز رسمی اتحادیه دارد، می گوید: حراج اجناس به دلیل کسادی بازار، رقابت و کاهش توانایی افراد کم درآمد صورت می گیرد، زیرا نرخ اجاره و قیمت مسکن، حمل و نقل و غذا و مواد غذایی افزایش یافته و توان مالی اکثر مردم کاهش یافته است، بنابراین مغازه داران برای فروش بیشتر اجناس خود را به حراج می گذارند.
وی ادامه داد: اقلام حراج حداقل 20 درصد و ارزانتر از برچسب ها به فروش می رسد. در حراجی ممکن است یک لباس پوشیده، کثیف یا از مد افتاده باشد، این موارد احتمالی می تواند دلیل دیگری برای حراج باشد، اما در هر صورت حراج نیاز به مجوز رسمی اتحادیه دارد.
حراج هایی که هرگز از مد نمی افتند
نایب رئیس سابق اتحادیه پوشاک اصفهان در گفتگو با بازار و در پاسخ به این سوال که این مزایده ها چگونه باید انجام شود، می گوید: با کاهش قدرت خرید مردم، وضعیت بازار تغییر کرده است. اندکی و به همین دلیل فروشندگان ترجیح می دهند اجناس خود را به حراج بگذارند زیرا پوشاک یک کالای مصرفی است و باید بلافاصله پس از تولید مصرف شود، در غیر این صورت در دست فروشندگان باقی می ماند و از مد افتاده یا پوسیده می شود.
باطنی: مردم به خرید اجناس بی کیفیت با قیمت پایین روی آورده اند و برخی از مغازه داران نیز اقدام به فروش اجناس تقلبی کرده اند. یعنی کالاهایی که از نظر قیمت و ارزانی انتظارات مردم را برآورده می کنند اما از نظر کیفیت چندان قابل قبول نیستند.
رضا باطنی می افزاید: حراج های امسال به دلیل گرمای هوا از پاییز آغاز شد اما با سردتر شدن هوا با وجود اینکه قیمت ها تنها 10 تا 30 درصد گران شد، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، بازار زمستان گرم شد. لباس همچنان همانطور که باید باشد و شاید از رونق لازم برخوردار نباشد.
این فعال صنفی ادامه می دهد: متأسفانه مردم به سمت خرید اجناس با کیفیت پایین اما قیمت پایین روی آورده اند و برخی از مغازه داران نیز به سمت عرضه اجناس تقلبی رفته اند. یعنی کالاهایی که از نظر قیمت و ارزانی انتظارات مردم را برآورده می کنند اما از نظر کیفیت چندان قابل قبول نیستند.
وی تاکید می کند: اکنون چند فروشگاه فعال در این زمینه موفق هستند اما مشکلات زیادی از جمله رکود و مالیات وجود دارد که دامنگیر بقیه بازار پوشاک اصفهان شده است.
هر ساله با توجه به تقاضای بازار، فروشگاه های پوشاک زیر نظر اتحادیه مزایده و قیمت ها را کاهش می دهند. تولیدکنندگان و توزیع کنندگان پوشاک که به دلیل رکود بازار خرید و فروش مجبور به کاهش قیمت برای بقا هستند. این امر به گفته اتحادیه فروشندگان پوشاک، دست دلالان را به بازار پوشاک باز کرده است.
گفتگو در مورد این post