به گزارش بازار، چند سالی است که بحث تولید گوشی ایرانی مطرح شده است و پیش از آن تنها یک شرکت به عنوان تولیدکننده گوشی محدود شناخته می شد. سازنده ای که به گفته برخی از کارشناسان این حوزه بیشتر مونتاژکننده قطعات گوشی وارداتی است تا اینکه بخواهد 0 تا 100 گوشی در داخل کشور تولید کند.
درباره مزیت تولید گوشی داخلی گفته شده است که با تولید گوشی ایرانی باکیفیت و قیمت مناسب به قدرت خرید مردم، تحول دیجیتال و اشتغال کمک می شود. اگرچه هنوز امکانات و خدمات در نظر گرفته شده برای گوشی داخلی اعلام نشده است، اما ظاهرا استفاده از سیستم عامل بومی یکی از این ویژگی هاست.
اگرچه تولید تلفن همراه ایرانی مورد توجه دولت های گذشته بوده است، اما دولت سیزدهم اهتمام ویژه ای به این امر نشان داده است، زیرا همزمان با آغاز به کار این دولت، وزیر ارتباطات از برنامه ریزی برای تولید گوشی موبایل خبر داد. تلفن های همراه ایرانی که ظرفیت های خوبی برای تولید تلفن همراه در کشور وجود دارد. اما باید بازار آن در کشور ایجاد شود و مردم به این موبایل ها اعتماد کنند.
بر این اساس اعلام شد که در ابتدا ممکن است نواقصی وجود داشته باشد که باید به آن رسیدگی شود، همچنین از ظرفیت جوانان در تولید گوشی های ایرانی استفاده می شود که باعث ایجاد اشتغال می شود. علاوه بر این باعث ایجاد اعتماد در مردم و جامعه می شود و ارزانتر از گوشی های خارجی است.
سرانجام پس از برنامه ریزی اولیه در تابستان سال گذشته، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام اعلام کرد که تولید تلفن همراه یکی از پروژه هایی است که در دولت قبل آغاز شده و ۱۳ شرکت خصوصی برای ساخت گوشی در اختیار آنها قرار گرفته است. خط تولید در این منطقه آنها گزارش دادند که دو دستگاه از این مجموعه به بهره برداری رسیده است و پیش بینی آنها این است که تا پایان سال 1402 حداقل یک میلیون گوشی تولید شود که یک سوم آن گوشی هوشمند و بقیه دکمه ای خواهد بود.
به گفته وزیر ارتباطات، حوزه تبدیل تلفن همراه حوزه مشترک وزارت ارتباطات و حریم خصوصی است که مسئولیت اصلی آن بر عهده وزارت حریم خصوصی است، بنابراین برنامه ریزی مشترک انجام شده و شرکت هایی که می توانند گوشی تولید کنند. زیرساخت های لازم فراهم شده است.
موضوعی که وی در اظهارات اخیر خود در یکی از رسانه ها به آن اشاره کرد و گفت: از شرکت های مختلف در منطقه ویژه اقتصادی پیام حمایت کردیم و با واگذاری زمین و امکانات زیرساختی را برای آماده سازی برای تولید گوشی فراهم کردیم.
وی تاکید کرد: ظرفیت خوبی در این زمینه وجود دارد و جوانان ما دست کمی از جوانان کشورهای دیگر ندارند و اگر مردم و مسئولان به تولیدات ایرانی اعتماد کنند، هم می توانیم نیاز خود را تامین کنیم و هم به سمت صادرات حرکت کنیم.
زارع پور با بیان اینکه بازار تلفن همراه بازار بسیار بزرگی است، یادآور شد: در حال حاضر سالانه بیش از سه میلیارد دلار برای واردات 10 تا 14 میلیون گوشی هزینه می شود، اما امکان تولید در این بخش وجود دارد.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: البته لازم است این تولیدات در فضای رقابتی انجام شود تا محصول بهتر و متناسب با سلیقه مردم تولید و عرضه شود. اگر برنامه ریزی خوبی در این زمینه انجام شود، قطعا می توانیم با گوشی های خارجی رقابت کنیم، هرچند هنوز در ابتدای راه هستیم.
البته حمایت های دولت تنها به موارد ذکر شده خلاصه نمی شود و در قسمت دوم لایحه بودجه امسال دولت 500 میلیارد تومان برای حمایت از تولید گوشی های هوشمند داخلی در نظر گرفته است.
گفتگو در مورد این post