به گزارش بازار، یکی از عوامل و پارامترهای اصلی رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی هر جامعه، تربیت نیروی انسانی کارآمد است و آموزش های فنی و حرفه ای از جمله راهکارهای تربیت نیروی انسانی متخصص است.
آموزش فنی و حرفه ای به معنای پیوند آموزش با دنیای کار برای بهبود وضعیت اشتغال جوانان و کاهش نرخ بیکاری است. به گفته کارشناسان، پیوند آموزش تا حد امکان با نیازهای اقتصادی ضروری است چرا که عدم ارتباط موضوعات آموزشی با نیازهای اقتصادی و بازار کار باعث ایجاد مشکلات اساسی می شود.
رشد سالانه 10 درصدی آموزش فنی و حرفه ای منجر به افزایش 3 درصدی بهره وری جهانی، کاهش نابرابری ها و افزایش کیفیت اشتغال شده است.
بر اساس گزارش های بین المللی، تا سال 2022 حجم بازار آموزش فنی و حرفه ای در جهان به 662 میلیارد و 400 میلیون دلار خواهد رسید. امروزه آموزش های مهارتی جایگاه و اهمیت ویژه ای در نگاه جهانی پیدا کرده و به بستری مناسب برای گسترش تعاملات موثر بین المللی تبدیل شده است.
علی حسین شهریور – معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای در این باره می گوید: حجم بازار آموزش فنی و حرفه ای در جهان در سال 2030 به 1.5 تریلیون دلار می رسد.
به گفته وی رشد سالانه حدود 10 درصدی آموزش فنی و حرفه ای باعث افزایش 3 درصدی بهره وری جهانی، کاهش نابرابری ها و افزایش کیفیت اشتغال و ارتقای نیاز به نوآوری و دیجیتال در مشاغل می شود.
معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عوامل موثر در حوزه آموزش فنی و حرفه ای و مهارت آموزی اشاره کرد و گفت: اقتصاد اولین عامل تاثیرگذار است و در حال حاضر اقتصاد کشور نیازمند تبدیل شدن به یک اقتصاد دانش بنیان با سطح مهارت بالا و تقاضای شرکت های اقتصادی برای نیروی کار ماهر به طور فزاینده ای در حال رشد است.
وی ضمن اشاره به توجه روزافزون به آموزش های مهارتی در جهان، تاکید می کند که همه کشورها ارتقای آموزش فنی و حرفه ای، توسعه آموزش های مهارتی و آموزش های مبتنی بر شایستگی و شایستگی حرفه ای را در دستور کار قرار داده اند.
بررسی استراتژی های 52 کشور جهان نشان می دهد که 24 کشور ارتباط و تطبیق آموزش مهارت ها را با بازار کار ترجیح می دهند، 18 کشور بر موضوع تضمین کیفیت مهارت تاکید دارند، 11 کشور ارتباط و همکاری با ذینفعان و کارفرمایان را در اولویت قرار می دهند. و 11 کشور چارچوب صلاحیت حرفه ای را در اولویت قرار داده اند. و 8 کشور توجه ویژه ای به بهبود دسترسی به آموزش های مهارتی داشتند.
امروزه رشد روزافزون جمعیت، نرخ بالای بیکاری و مشارکت روزافزون در فعالیت های اقتصادی، تقاضاهای جدیدی را برای تربیت نیروی انسانی ماهر ایجاد کرده است که به نوبه خود بر اهمیت و حساسیت این آموزش ها افزوده است. بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به سرعت به سمت آموزش مهارتی و تربیت نیروی کار ماهر رفته و از نقش راهبردی آموزش مهارتی در برنامه ریزی ها و سیاست های کلان خود بهره مند شده اند.
گفتگو در مورد این post