به گزارش بازار، وحید یعقوبی گفت: صنعت فولاد ایران از نظر تولید رتبه دهم و از نظر صادرات رتبه پانزدهم جهان را دارد. مقصد صادراتی صنعت فولاد ایران بیش از 35 کشور جهان است، بنابراین این صنعت از بازار خوب و استقبال جهانی بالایی برخوردار است.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: در زمینه توسعه بازارهای صادراتی، دولت می تواند با توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای منطقه وارد مذاکره شود و از این طریق امتیازاتی مانند کاهش تعرفه واردات در کشورها را بگیرد. مانند عراق به نفع فولادسازان. همچنین ادامه اصلاحات سیاستی مانند کاهش عوارض صادراتی در اسفندماه سال گذشته و برخی مقررات ارزی موجب رشد صادرات خواهد شد.
یعقوبی با اشاره به اینکه صنعت فولاد در کنار پتروشیمی ها متولی درآمدهای ارزی غیرنفتی کشور است، گفت: این صنعت توانسته ارزآوری برای صنایع مرتبط و پزشکی داشته باشد و تاثیر خوبی بر کل صنعت و اقتصاد داشته باشد. کشور
وی ادامه داد: فولاد در سال 1402 توانست 7.6 میلیارد دلار صادرات داشته باشد. در سال 1402 نسبت به سال 1401 ارزش صادرات 18 درصد رشد داشته که به معنای افزایش 1.2 میلیارد دلاری درآمد ارزی این صنعت است.
معاون اجرایی انجمن فولادسازان با تاکید بر اینکه صنعت فولاد حتی در شرایط تحریم مضاعف نیز موفق بوده است، گفت: با وجود اینکه کل صنعت فولاد تحریم شده و هر یک از کارخانه های بزرگ فولاد کشور تحریم شده اند، اما توانسته اند تحریم ها را خنثی کنند. و هم باعث رشد تولید و هم رشد درآمد ارزی می شود.
یعقوبی بیان کرد: در 11 ماهه سال گذشته تولید فولاد میانی 5.8 درصد و آهن اسفنجی نیز 8.8 درصد نسبت به مدت مشابه سال 1401 افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه نرخ رشد فولاد ایران نسبت به دنیا قابل توجه است، گفت: صنعت فولاد ایران نسبت به دنیا از رشد خوبی برخوردار است و بر اساس آمارهای جهانی و انجمن جهانی فولاد در دو ماهه نخست امسال تولید فولاد ایران ۲۶ درصد رشد کرد. 5 درصد را ثبت کرده است. این در حالی است که چین به عنوان اولین تولیدکننده فولاد در جهان رشد 1.5 درصدی را به ثبت رساند.
معاون اجرایی انجمن فولادسازان خاطرنشان کرد: توسعه زیرساخت ها از جمله تامین کافی و مناسب حامل های انرژی، صنعت فولاد را بر اساس سند چشم انداز 1404 به زودی به رتبه هفتم جهان خواهد رساند.
گفتگو در مورد این post