محمود نواسیر; بازار: امروزه توسعه صنعت گردشگری در تمامی زمینه ها اعم از محلی، ملی و بین المللی مورد توجه برنامه ریزان دولتی و شرکت های خصوصی قرار گرفته است.
بسیاری از کشورها به طور فزاینده ای دریافته اند که باید ابتکار عمل کنند و سعی کنند راه های جدیدی برای بهبود وضعیت اقتصادی خود بیابند.
آگاهی جوامع از اینکه صنعت گردشگری منبع درآمد ارزی بسیار مناسب و قابل توجهی را برای اقتصاد یک کشور فراهم می کند، باعث شده است که گردشگری مفهومی بسیار گسترده در ابعاد مختلف اقتصادی به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال، بخش خصوصی باشد. رشد، توسعه اجتماعی و فرهنگ بیابند و به عنوان صنعت مولد در بین صاحب نظران مطرح شوند.
اگرچه نگاه به صنعت گردشگری در مناطق مختلف با توجه به شرایط اجتماعی، فرهنگی و محلی متفاوت است، اما رویکرد به این صنعت همواره عامل مهمی برای توسعه اقتصادی کشورها تلقی می شود.
اگرچه نگاه به صنعت گردشگری در مناطق مختلف با توجه به شرایط اجتماعی، فرهنگی و محلی متفاوت است، اما رویکرد به این صنعت همواره عامل مهمی برای توسعه اقتصادی کشورها تلقی می شود.
توسعه صنعت گردشگری به ویژه برای کشورهای در حال توسعه که با مشکلاتی مانند بیکاری بالا، محدودیت منابع ارزی و اقتصاد تک محصولی مواجه هستند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
عدم استفاده از ظرفیت گردشگری خوزستان
استان خوزستان یکی از استان های کشورمان است که ظرفیت های عظیمی در زمینه صنعت گردشگری دارد و متاسفانه به این ظرفیت ها به درستی توجه نشده است و این موضوع می تواند یکی از منابع درآمدی ویژه مردم باشد. .
توسعه صنعت گردشگری خوزستان بدون حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی عملی نیست و اتاق های بازرگانی این استان از جمله اهواز، آبادان و خرمشهر باید نقش مهمی ایفا کنند.
اتاق های بازرگانی بر اساس سازوکارهای اداری خود یک نهاد اقتصادی مستقل هستند که مشاور قوا هستند و از همه مهمتر با داشتن کمیسیون گردشگری و صنایع وابسته می توانند سهم زیادی در صنعت گردشگری داشته باشند.
قدرت بالای اتاق های بازرگانی
اختیارات اتاق های بازرگانی به گونه ای است که رئیس اتاق بازرگانی در یکی از نقاط کشور می تواند مستقیماً با رئیس جمهور مکاتبه کند.
اتاقهای بازرگانی خوزستان باید به رسالت خود در صنعت گردشگری عمل کنند و اقداماتی را انجام دهند که منجر به خروجی مطلوب شود.
نیروی انسانی کمیسیون های گردشگری در اتاق های بازرگانی باید اصولی باشد و روسای این کمیسیون ها در اتاق های خوزستان ضمن علاقه مندی به این حوزه از دانش لازم برخوردار باشند.
معاون رئیس جمهور و همچنین دبیر کمیسیون های گردشگری اتاق بازرگانی خوزستان باید تحصیلات تکمیلی آکادمیک مربوطه داشته باشند و فعالیت های قابل قبولی نیز داشته باشند نه اینکه صرفاً رزومه داشته باشند و در نمایشگاه های گردشگری در این کمیسیون شرکت کنند.
نایب رئیس و همچنین دبیر کمیسیون های گردشگری اتاق های بازرگانی استان خوزستان باید تحصیلات دانشگاهی مرتبط داشته باشند و فعالیت های قابل قبولی نیز انجام داده باشند نه اینکه صرفا برای داشتن رزومه و حضور در نمایشگاه های گردشگری در این کمیسیون حضور داشته باشند.
از آنجایی که برای درمان لازم است حتما از پزشک استفاده شود، در کمیسیون های گردشگری اتاق بازرگانی خوزستان فقط افراد متخصص حضور داشته باشند.
در صورت استفاده از ظرفیت های دانشگاهیان، پژوهشگران و فعالان گردشگری به عنوان نایب رئیس یا دبیر کمیسیون های گردشگری در اتاق های بازرگانی استان خوزستان، این افراد باید در تمامی برنامه های گردشگری شرکت کنند نه به گونه ای که در نمایشگاه های ملی گردشگری شرکت کنند یا بین المللی خارج از کشور، این افراد که سعی می کردند حضور نداشته باشند و فقط مسئولان یا کارکنان اتاق حضور داشته باشند.
لزوم ارائه گزارش عملکرد
ارائه گزارش عملکرد کمیسیون های گردشگری اتاق های بازرگانی خوزستان به صورت مستمر به رسانه های اقتصادی از برگزاری جلسات نمایشی جلوگیری می کند. جلساتی که در عین اینکه خروجی ندارند، تنها به دقایقی منتهی می شوند.
پیشبینی میشود اتاقهای بازرگانی استان خوزستان با توجه به آغاز سال 1403 و اتاقهایی که از افرادی برای ریاست، نایب رئیس و دبیر کمیسیون گردشگری استفاده کردهاند، برنامههای ویژهای را در این زمینه انجام دهند. نتایج تا کنون تجدید نظر خواهد شد. .
گفتگو در مورد این post