به گزارش بازار، با تصویب کمیته انرژی دولت این کشور، پاکستان پس از 10 سال وقفه، ساخت خط لوله گاز طبیعی از ایران را آغاز کرد.
پاکستان همچنین در نظر دارد روند نقشه برداری و طراحی مهندسی مربوط به ساخت 80 کیلومتر از این خط لوله گاز تا مرز ایران را بررسی کند.
یک منبع آگاه در وزارت انرژی پاکستان گفت: وزارت نفت در بودجه سال مالی جاری مبلغ قابل توجهی را برای این پروژه درخواست خواهد کرد. هزینه اجرای این پروژه 44 میلیارد روپیه پاکستان برآورد شده و تکمیل آن دو سال زمان می برد.
پاکستان قصد دارد این پروژه خط لوله گاز را در دو فاز به اتمام برساند و بر این اساس در فاز اول قرار است 81 کیلومتر از این خط لوله را از بندر گوادر به ایران بسازد که در مراحل بعدی به نوابشاه متصل می شود.
بر اساس این گزارش، تحولات جدید در پروژه مشترک گازی ایران و پاکستان در حالی صورت می گیرد که آمریکا بار دیگر مخالفت صریح خود را با این پروژه اعلام کرده و نسبت به احتمال اعمال تحریم ها هشدار داده است. این پروژه که 10 سال به تعویق افتاده بود، قرار بود در دسامبر 2015 تکمیل و در ژانویه 2015 به بهره برداری برسد.
دونالد لو، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و آسیای مرکزی گفت که تلاش دارد از ساخت خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان جلوگیری کند.
اگرچه اجرای این پروژه باعث نگرانی متحدان غربی اسلام آباد خواهد شد، اما دولت پاکستان روز پنجشنبه (دوم آوریل) اعلام کرد که نیازی به معافیت از تحریم ها و مجوز آمریکا برای ساخت خط لوله واردات گاز طبیعی از ایران ندارد.
بر اساس قراردادی که در سال 2009 بین ایران و پاکستان امضا شد، دو کشور موظف شدند خط لوله این پروژه را در خاک خود احداث کنند.
گفتگو در مورد این post