به گزارش بازار به نقل از بانک صادرات ایران، محسن سیفی در این جلسه که با حضور اعضای هیئت مدیره، معاونین، امور، روسای ادارات ستاد مرکزی، مدیران شعب مناطق تهران و مدیران عامل برگزار شد. وی با تشریح شرایط کلان اقتصادی کشور و تهدیدها و چالش های پیش روی اقتصاد ایران، از تلاش همه مدیران و کارکنان بانک در کسب موفقیت در سال گذشته قدردانی کرد و گفت: سال 1402 سال سختی برای شبکه بانکی کشور بود. به چند دلیل چون هر چه نرخ تورم بالاتر باشد و اقتصاد کشور دچار مشکل شود، انتظار می رود بانک ها با تامین نقدینگی این مشکل را جبران کنند.
سیفی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین چالش های اقتصاد ایران تورم است، افزود: بانک مرکزی در تلاش است تا تورم را کنترل کند. دلیل اصلی تورم نقدینگی است و تمام تلاش این بانک کنترل میزان نقدینگی است و این روند کار را برای بانک ها سخت می کند. اما خوشبختانه با وجود همه این سختی ها سالی که گذشت سالی پرافتخار و موفق برای بانک صادرات ایران بود که با همدلی و تلاش همه کارکنان و شرکت های بانک محقق شد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران افزود: بر اساس گزارش فعالیت پایان سال بانک، منابع بانک 28 درصد رشد کرد که بالاتر از نرخ رشد نقدینگی در کشور بود و این بانک توانست سهم بازار خود را افزایش دهد. و در یک اتفاق نادر، ما توانستیم این کار را ظرف یک سال انجام دهیم. از دو کانال منابع بگذریم در حالی که موجودی منابع بانک در سال 1401 به 540 هزار میلیارد تومان بسته شد و در پایان سال 1402 به بیش از 700 هزار میلیارد تومان رسید که در اواسط مهر و در پایان به 600 هزار میلیارد تومان رسید. پایان سال از مرز 700 هزار میلیارد تومان عبور کردیم و پس از سال ها توانستیم رتبه چهارم شبکه بانکی را دوباره به دست آوریم.
سیفی با بیان اینکه جایگاه و شأن بانک صادرات ایران رسیدن به رتبه های برتر شبکه بانکی است، افزود: آنچه در تبیین سیاست ها در سال آینده مورد توجه قرار گرفته، ویژه تر است و با توجه به اتفاقاتی که برای نقدینگی رخ خواهد داد. کشور دستیابی به هدف کسب مقام سوم شبکه بانکی دور از دسترس نیست.
سیفی با قدردانی از همکاری سهامداران بانک برای افزایش سرمایه بانک اعم از دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: بر اساس برآوردها در سال 1402 در بین بانک های بزرگ کشور بیشترین میزان منابع جذب شد. توسط بانک صادرات ایران که اتفاقی مثبت است و زحمات و تلاش کارکنان بانک در شش ماهه دوم سال گذشته را نشان می دهد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران از افزایش سهم بازار این بانک به 9 درصد خبر داد و گفت: هدف رسیدن به سهم بازار 10 درصد است که البته در اکثر استان ها محقق شده است.
سیفی همچنین از جبران کسری منابع و رفع اضافه برداشت در روزهای پایانی سال گذشته و ابتدای سال جاری خبر داد و افزود: تلاش برای مدیریت عدم تعادل منابع در طول سال با جدیت بیشتری ادامه خواهد داشت.
وی همچنین به رشد سودآوری بانک پرداخت و افزود: اتفاق بزرگ پیش رو در سال جاری افزایش سرمایه بانک است که باید از تمام ظرفیت عملیات بانکی و سودآوری شرکت ها برای تحقق اهداف و توزیع آن استفاده کنیم. سود این افزایش سرمایه در بین سهامداران.
سیفی خروج از بنگاه اقتصادی و فروش دارایی های مازاد را یکی از راه های رسیدن به این هدف برشمرد و تامین سود هر سهم از محل عملیات بانکی و سودآوری را نیز مهم دانست.
وی با بیان اینکه پس از سال ها تلاش مدیران بانکی و مسئولان وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان بورس و خصوصی سازی، توانستیم سرمایه نقدی بانک را افزایش دهیم، اظهار کرد: بهبود کفایت سرمایه
مدیرعامل بانک صادرات ایران از برگزاری مجمع عمومی بانک صادرات ایران در پایان خرداد ماه سال جاری خبر داد و پیش بینی کرد که با تکمیل افزایش سرمایه، بانک صادرات ایران به بزرگترین بانک بازار سرمایه کشور تبدیل شود. حتی بزرگترین بانک کشور با 120 میلیون منابع. سرمایه تبدیل می شود و پیش بینی می شود که کفایت سرمایه بانک به بیش از 5 درصد برسد.
صفی دغدغه اصلی بانک را ساختار مالی و اداری آن در بخش های فناوری اطلاعات، پشتیبانی و منابع انسانی برشمرد و افزود: برای دستیابی به موفقیت بلندمدت در بانک باید این چالش ها در کوتاه مدت برطرف شود. و این روند با امور مالی و فناوری اطلاعات آغاز شد و در سال جاری برنامه هایی برای اصلاح ساختار منابع انسانی و پشتیبانی داریم.
وی با تاکید بر اینکه فاصله بهای تمام شده تا نرخ موثر تسهیلات باید افزایش یابد، تصریح کرد: بیشتر تسهیلات بدهی که از 40 حمت فراتر می رود با نرخ ترجیحی پرداخت می شود و در صورتی که نرخ موثر تسهیلات قابل افزایش نباشد. ، بانک متحمل ضرر خواهد شد. عملیات انجام خواهد شد. یکی دیگر از اتفاقات مثبت در سال گذشته افزایش این شکاف به 1.1 درصد است که به معنای حرکت بانک به سمت بهبود سودآوری است.
مدیرعامل بانک صادرات ایران همچنین از بهبود وضعیت صدور اعتبارات اسنادی و ضمانت نامه ها و همچنین وضعیت ارز در سال گذشته خبر داد و وضعیت بانکداری خرد و کلان در سال گذشته را خوب ارزیابی کرد.
همچنین صفی در ارزیابی وضعیت بانکداری شرکتی از رشد 100 درصدی منابع حداقل 87 مشتری بزرگ بانک خبر داد و جلب اعتماد مشتریان بزرگ را از مهمترین موفقیت های این بخش برشمرد.
وی در تشریح اهداف بانکداری خرد در این بانک گفت: این اهداف بدون انجام اقدامات و تلاشهای فراوان در حوزه فناوری اطلاعات و طرحها و برنامههایی میسر نخواهد شد که بخش خوبی از منابع را در بخش بانکداری خرد جذب کند. ایجاد زیرساخت های لازم و طراحی محصولات جدید. پذیرفته نشده است.
صفی همچنین به وضعیت رفاهی کارکنان بانک پرداخت و از تلاش تیم مدیریتی برای مدیریت بهینه کسورات کارکنان و بهبود شرایط مراکز درمانی و رفاهی خبر داد.
وی لزوم کسب سهم 10 درصدی از بازار بانکی و موفقیت بزرگ در بانک صادرات ایران را در گرو تغییر سبک و مدل کار و فعالیت بانک دانست و افزود: برای کسب موفقیت بیشتر باید اصلاحاتی انجام دهیم. بخشی از ساختارهای بانک در سال جاری.»
وی همچنین به وصول مطالبات به ویژه در حوزه وصول مطالبات خارجی بانک توجه کرد و از دستاوردهای مدیران و کارکنان بانک در این بخش قدردانی کرد.
سیفی همچنین به تشریح ضرورت همکاری نزدیک شرکت های خدماتی بانک برای ارائه خدمات بهینه به مشتریان، بر تحقق بودجه این شرکت ها تاکید کرد.
گفتگو در مورد این post