سید محمدرضا سید حسینی در گفت و گو با خبرنگار بازار وی بیان کرد: با هدف اجرای کشاورزی حفاظتی و تغییر الگوی کاشت کم آب و اقتصادی و کم آب، طی سال 1402 بیش از 400 تن بذر یارانه ای شامل سورگوم علوفه ای، ماش، نخود علوفه ای، کنجد، گلرنگ، عدس. و تخمه آفتابگردان به صورت یارانه ای در دسترس بود. کشاورزان استان سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه پارسال 9 برابر رشد داشته اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: 10 هزار تن بذر گندم و جو گواهی شده مادری و اصلاحی تهیه و برای کشت در اختیار کشاورزان قرار گرفته است به گونه ای که تاثیر بهبود نفوذ بذر در سطح زیرزمینی دارد. مزارع استان بیش از 55 درصد بوده است.
وی به افزایش کشت قراردادی تولید ذرت علوفه ای توسط بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: طی سال 1402 با توجه به کاهش بارندگی در استان و نیاز مبرم دامداران به تامین علوفه با مشارکت بخش خصوصی، در سال 1392 با توجه به کاهش نزولات جوی در استان، شاهد افزایش تولید علوفه در استان هستیم. دو هزار هکتار از اراضی کشاورزان شهرستان های ایرانشهر، بمپور و دلگان به کشت ذرت علوفه ای اختصاص دارد و در پایان فصل برداشت بیش از صد هزار تن علوفه خرد شده تولید و در اختیار دامداران قرار گرفت.
سید حسینی به ارتقای تولید محصولات خارج از فصل در استان اشاره کرد و اظهار داشت: شرایط آب و هوایی استان سیستان و بلوچستان به دلیل داشتن فصل پاییز و زمستان گرم و مرطوب، گلخانه های طبیعی است و برای تولید انواع محصولات مناسب است. محصولات سبزیجات و صیفی جات در هوای آزاد. است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این راستا در سه سال گذشته سطح زیر کشت محصولات خارج از فصل در استان 40 هزار هکتار با تولید بیش از یک میلیون و 500 بوده است. هزار تن
وی گفت: تولید محصولات خارج از فصل در استان از مزایای افزایش تولید و درآمد، کاهش مصرف آب و صادرات محصولات به سایر استان ها و خارج از کشور است. با توجه به محدودیت منابع آبی و امکان کم توسعه سطح زیر کشت، بهبود تولید از طریق افزایش راندمان عملکرد در واحد سطح حاصل شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان افزود: از مهم ترین محصولات خارج از فصل استان می توان به هندوانه، طالبی، پیاز، سیر، گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل، سیب زمینی، بامیه و سبزی های برگی اشاره کرد.
گفتگو در مورد این post