بازار؛ گروه صنعت: فولاد خوزستان در سال های اخیر توجه ویژه ای به مسئولیت های اجتماعی از جمله محیط زیست داشته است. این اقدام در راستای اجرای توصیه اکید مقام معظم رهبری مبنی بر رسیدگی به مسائل زیست محیطی در کنار رشد تولید است. بر این اساس فولاد خوزستان در دوازده سال گذشته ظرفیت تولید خود را 50 درصد افزایش داده است در حالی که انتشار آلودگی ناشی از تولید کارخانه در این مدت 55 درصد کاهش یافته است.
یکی از اقدامات فولاد خوزستان در سال 1402 برای حفاظت از محیط زیست از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای ساخت تجهیزات کنترل گرد و غبار و انتشار آلودگی استفاده شد. از سوی دیگر، شرکت فولاد خوزستان تلاش کرده است تا برنامه ای پایدار برای بهبود مستمر عملکرد زیست محیطی و کاهش انتشار آلاینده ها داشته باشد. در این راستا بیش از 2500 میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است که این رویکرد مورد تاکید مدیران شرکت است.
همچنین مدیران فولاد خوزستان در راستای حفظ محیط زیست در کنار تسهیل در تولید و اشتغال، تدوین و اجرای طرح های جدید را از اولویت های خود قرار داده اند که نمونه آن زمزم 3 است که افتخاری برای صنعت کشور محسوب می شود. ، مطابق با استانداردهای زیست محیطی طراحی و ساخته شده است.
اما چرا موضوع محیط زیست برای فولاد خوزستان مهم است؟ اهواز شهری است که بافت مسکونی و صنعتی آن تلفیقی است، یعنی با توسعه شهر، مناطق مسکونی حومه شهر به شرکت فولاد خوزستان نزدیک می شود. از سوی دیگر این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در حدود 9 ماه از سال دمای بالای حدود 52 درجه سانتیگراد را تجربه می کند. به همین دلیل پدیده آلاینده های ناشی از گرد و غبار هورالعظیم در این استان پایدار است و فولاد خوزستان برای جلوگیری از افزایش این آلاینده ها پروژه های مهمی را برای کاهش آلاینده های گیاهی اجرا کرده است.
در واقع 19 پروژه زیست محیطی را با هزینه ای نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان آغاز کرده است تا با بهره برداری از آنها در سال آینده نگرانی مردم این شهر در زمینه آلودگی هوا را کاهش دهد.
بدون شک این پروژه ها نقش مهمی در بهبود وضعیت شهر دارند زیرا در کارخانه فولاد از مواد اولیه غلیظ، سنگ آهن و سنگ آهک استفاده می شود که به طور طبیعی ذرات ریز از خود ساطع می کنند که پیامدهای بیولوژیکی در دما و هوای خشک اهواز دارد. محیطی به ارمغان آورد.
همچنین یکی دیگر از اقدامات این شرکت در حوزه محیط زیست سرمایه گذاری است تصفیه فاضلاب شهری و بازیافت آب بوده است. فولاد خوزستان در 20 سال گذشته بیش از 103 پروژه زیست محیطی انجام داده است که برخی از آنها مربوط به بهینه سازی مصرف آب و برخی نیز کاهش انتشار آلاینده های هوا بوده است. در واقع دو هزار و پانصد میلیارد تومان دیگر در دو سال پایانی پروژه اجرا شد که فولاد خوزستان را به یک شرکت سبز تبدیل کرد. به عنوان مثال از سال 1384 تصفیه خانه فاضلاب صنعتی را با ظرفیت 3000 متر مکعب در ساعت راه اندازی کرده است، اما از اردیبهشت ماه سال جاری پروژه دیگری را راه اندازی کرده است که در آن حدود 70 درصد پساب تصفیه شده مجدداً تصفیه می شود. و این امر منجر به کاهش مصرف آب این شرکت شده است. خواهد بود
در حال حاضر فولاد خوزستان به الگویی برای سایر فولادسازان تبدیل شده است که در نتیجه سرمایه گذاری های مستمر این شرکت به عنوان مثال ۱۰۰۰ میلیارد پروژه جدید تعریف کرده است.
از دیگر اقدامات این شرکت ایجاد 530 هکتار فضای سبز و نظارت بر محیط زیست شرکت به منظور کاهش آلاینده ها است که با توجه به شواهد دستگاه های نظارتی 5 برابر بیشتر از الزامات قانونی اقدام کرده است. از سوی دیگر، سیستم های نظارت بر عملکرد تجهیزات محیطی ایجاد شده است و به دلیل سیستم های نظارت آنلاین در این تجهیزات کلیه اطلاعات مربوط به تصفیه خانه صنعتی مستقیماً به سازمان محیط زیست ارسال خواهد شد.
گفتگو در مورد این post