به گزارش بازار، کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول، روز یکشنبه در سخنرانی خود در مجمع توسعه چین در پکن گفت: چین اکنون تنها دو انتخاب دارد: بازگشت به سیاست های اقتصادی قدیمی خود یا انتخاب اصلاحات برای تحریک اقتصادی. رشد جورجیوا گفت که چین در یک دوراهی قرار دارد، چه باید به سیاستهایی که در گذشته مؤثر بودهاند تکیه کند یا سیاستهای خود را به روز کند تا دوره جدیدی از رشد با کیفیت بالا را آغاز کند. جورجیوا معتقد است که چین با اجرای یک بسته جامع اصلاحات حامی بازار می تواند به طور قابل توجهی سریعتر از سناریوی فعلی رشد کند.
وی افزود: این می تواند رشدی ایجاد کند که منجر به گسترش 20 درصدی اقتصاد واقعی در 15 سال آینده شود که در شرایط امروزی 3.5 تریلیون دلار به اقتصاد چین اضافه خواهد کرد. به گفته وی، در حالی که کشور پس از اپیدمی کرونا بهبود اقتصادی را تجربه کرد و در سال 2023 رشد بیش از 5 درصدی را تجربه کرد، با عواملی مانند رشد پایین بهره وری و پیری جمعیت دست و پنجه نرم می کند. با این حال، در میان مدت، چین همچنان نقش مهمی در رشد اقتصاد جهانی ایفا خواهد کرد.
در مجمع دو روزه توسعه چین که از روز یکشنبه آغاز شد، مقامات چینی انتظار دارند بیش از 100 شرکت کننده خارجی از جمله مدیران عامل شرکت های بزرگ خارج از کشور و همچنین رهبران صندوق بین المللی پول و بانک جهانی حضور داشته باشند. بر اساس گزارش رسانه های دولتی، لی چیانگ، نخست وزیر چین در طی یک سخنرانی کلیدی در این مجمع متعهد شد که تلاش هایی برای ترویج “توسعه با کیفیت بالا”، “تشدید تعدیل سیاست های کلان” و گسترش تقاضای داخلی انجام دهد. وی همچنین قول داد که ضمن رسیدگی به چالش های اقتصاد چین، بر نیاز به سطح بالاتری از باز بودن تاکید کند.
به طور جداگانه، طبق گزارش های محلی، مقامات چینی قول حمایت بیشتر از شرکت های خارجی را داده اند زیرا جریان سرمایه گذاری خارجی به چین به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. این اقدامات همزمان با سایر اقداماتی است که پکن در هفتههای اخیر برای تقویت اعتماد در میان سرمایهگذاران و کسبوکارهای خارجی اتخاذ کرده است، زیرا در سال جاری هدف رشد حدود 5 درصدی را دنبال میکند.
دولت چین قبلاً اعتراف کرده بود که دستیابی به هدف 2023 آسان نخواهد بود، به خصوص که این کشور همچنان با مازاد ظرفیت و فشارهای نوسان قیمت در بحبوحه بحران دارایی و بدهی مواجه است. در مجمع جهانی اقتصاد در داووس در اوایل سال جاری، جورجیوا برخی از چالش های کوتاه مدت و بلندمدت پیش روی دومین اقتصاد بزرگ جهان را تشریح کرد و هشدار داد که چین به اصلاحات ساختاری برای تقویت رشد و حرکت به سمت مصرف داخلی بالاتر و بهبود اعتماد نیاز دارد. .
صندوق بین المللی پول همچنین نوامبر گذشته اعلام کرد که انتظار دارد اقتصاد چین در سال 2024 رشد 4.6 درصدی داشته باشد و نسبت به ادامه مبارزات املاک و مستغلات هشدار داد.
روز یکشنبه، جورجیوا “مهم ترین چالش های کوتاه مدت” برای اقتصاد چین، از جمله انتقال بخش املاک و مستغلات به جایگاهی با ثبات تر و کاهش خطرات بدهی دولت محلی را برجسته کرد. رئیس صندوق بینالمللی پول گفت که برای جلوگیری از این سناریو، چین باید «گامهای قاطعی» برای تکمیل انبار مسکن ناتمام باقیمانده توسعهدهندگان ورشکسته و کاهش ریسک بدهی دولت محلی بردارد. به این ترتیب کشور می تواند به حل مشکلات فعلی بخش املاک سرعت بخشد و اعتماد مصرف کنندگان و سرمایه گذاران را افزایش دهد. جورجیوا گفت یکی از ویژگی های کلیدی رشد با کیفیت بالا باید اتکای بیشتر به مصرف داخلی باشد.
گفتگو در مورد این post