بازار؛ گروه صنعت: فعالان صنعت تجهیزات پزشکی کشور با تامین بیش از نیمی از نیاز داخلی همواره سعی در افزایش عمق تولید داخلی و کاهش وابستگی به سایر کشورها دارند. این در حالی است که به گفته کارشناسان مدت هاست فرسودگی بر این صنعت نشسته و از سودآوری با این تأخیر در پرداخت های مراکز دولتی به زیان دهی در برخی بخش ها رسیده است.
آن طور که برخی از مسئولان می گویند مدت خواب سرمایه در این صنعت به بیش از 9 ماه می رسد و دولت نیز حدود 9 همات به تولیدکنندگان و عرضه کنندگان این حوزه بدهکار است. بدهی که در صورت بازگشت به چرخه تولید و عرضه، بخش قابل توجهی از مشکلات حوزه تجهیزات پزشکی را حل می کند.
ضرورت اصلاح روند پرداخت مطالبات صنعت تجهیزات پزشکی
جلیل سعیدلو، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، دندانپزشکی و دارویی کشور درباره وضعیت تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی به بازار گفت: یکی از موضوعات مهم در حوزه پزشکی است. تجهیزات، مطالباتی است که از نهادهای دولتی داریم و زمان پرداخت آنها گذشته است. هنوز واریز نقدی وجود ندارد.
تولیدکنندگان برای ادامه حیات به نقدینگی نیاز دارند. این اولین درخواست ما از مسئولان برای توجه به این مهم است
وی افزود: در صورت تغییر شرایط پرداخت، مطمئنا سازندگان تجهیزات پزشکی شرایط قابل پیش بینی را پیش روی خود خواهند دید و این موضوع به آنها کمک می کند تا برای آینده خود برنامه ریزی موفق تری داشته باشند. بنابراین، همانطور که اشاره کردم، تولیدکنندگان برای بقا به نقدینگی نیاز دارند. این اولین درخواست ما از مسئولان برای توجه به این مهم است.
رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات پزشکی کشور با اشاره به نقش برخی نهادهای دیگر در توسعه صنعت مذکور ادامه داد: از بیمه تامین اجتماعی، بهداشت و درمان و نیروهای مسلح تقاضا داریم به مطالبات پاسخ دهند. بخش های پزشکی طبق قراردادی که دارند و در زمان مقرر. پرداخت کنید تا چرخه اقتصادی در مجموعه تجهیزات پزشکی منظم و قابل پیش بینی باشد.
کاهش هزینه های درمان با سرمایه گذاری در صنایع ملی
سعیدلو با اشاره به اینکه صنعت تجهیزات پزشکی در حالت فرسودگی و برای بهبود تولید و توسعه آن قرار دارد، گفت: خطوط تولید کارخانه های تجهیزات پزشکی نیاز به نوسازی دارد و منابع کافی برای آن در نظر گرفته شود.
متاسفانه رفتار برخی مسئولان در سال گذشته در کنار اجرای سیاست ها انقباضی بود و این امر بر عملکرد تولیدکنندگان سایه افکنده است.
این داروساز و تولیدکننده تجهیزات پزشکی افزود: از سرمایه در گردش نیز تقاضا داریم برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت مناسب تولیدکنندگان تدبیری بیندیشند. متاسفانه رفتار برخی مسئولان در سال گذشته در کنار اجرای سیاست ها انقباضی بود و این امر بر عملکرد تولیدکنندگان سایه افکنده است.
رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات پزشکی کشور به مزایای بهره مندی از تولید داخلی ضمن ایجاد اشتغال اشاره کرد و ادامه داد: به ویژه قیمت تمام شده محصولات در صورت تولید داخلی بسیار بالا خواهد بود. مقرون به صرفه و محصولات با کیفیت متنوعی در زمینه تجهیزات پزشکی وجود دارد. در حال تولید است. لذا تقاضا داریم با توجه ویژه به این موضوع، هم هزینه درمان را کاهش دهند و هم باعث سرمایه گذاری بیشتر در زمینه تولید تجهیزات پزشکی شوند.
وی ضمن ابراز خرسندی از همکاران خود در حوزه تجهیزات پزشکی گفت: از فرصت استفاده می کنم و از تمامی تولیدکنندگانی که با وجود همه سختی ها و مشکلات به تولید خود ادامه دادند صمیمانه تشکر می کنم و امیدوارم با تداوم تلاش و پشتکارشان. نگذارید این چرخه ملی از حرکت باز بماند.
داروها و تجهیزات پزشکی نیازمند حمایت وزارت بهداشت است
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور در پاسخ به این سوال که صنعت مذکور برای توسعه و نوسازی به چه میزان منابع مالی نیاز دارد؟ وی بیان کرد: ما نیز همان مبلغی را که داروسازان برای نوسازی صنعت خود مطالبه کرده اند درخواست می کنیم تا با این حمایت مالی بتوانیم خطوط جدیدی را که منطبق بر تکنولوژی روز است برای تولید با کیفیت بهتر نوسازی و معرفی کنیم.
لازم به ذکر است محمد عبده زاده، رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی در سال گذشته خواستار یک میلیارد دلار حمایت ملی از وزارت بهداشت و درمان برای نوسازی صنعت داروسازی شده بود که این رقم باید ظرف پنج سال برای کاهش فشار بر دولت پرداخت شود.
اگرچه وزارت بهداشت با مکاتباتی با 200 میلیون دلار با وزارت بهداشت موافقت کرده و درخواست خود را به بهداشت ارسال کرده است، اما پس از گذشت چندین ماه خبری از موافقت یا پرداخت چنین تسهیلاتی نیست و مشخص نیست. که در نهایت دولت از تولیدکنندگان دارو برای نوسازی حمایت خواهد کرد. کند یا نه؟
تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور حدود 50 درصد نیاز داخلی را تامین می کنند
سعیدلو با اشاره به توانایی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در تامین نیازهای داخلی کشور گفت: تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور حدود 50 درصد نیاز داخلی را تامین می کنند و بر این اساس خواهان ارتقای کیفیت هستیم که این امر نیازمند مهارت هر دو است. کار و دانش ما به تکنولوژی و تجهیزات به روز نیاز داریم.
رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات پزشکی کشور در خصوص جایگاه سازندگان تجهیزات پزشکی کشور در منطقه افزود: به هر حال سازندگان تجهیزات پزشکی ایران در حوزه تجهیزات پزشکی رتبه اول را در منطقه دارند. تولید تجهیزات است و تقاضا دارم گفتار درمانی را اجرا کنیم تا امیدواریم مسئولان به وعده هایی که می دهند عمل کنند تا وضعیت بهتر شود.
گفتنی است پیش از سال جدید 6 واحد صنفی تجهیزات پزشکی و دارویی طی نامه ای به معاون اول رئیس جمهور نسبت به پرداخت دیرکرد مطالبات خود که موجب توقف حرکت تولید آنها شده است، ابراز نگرانی کردند و خواستار حمایت شدند. این مقام دولتی می خواستند مشکلات را حل کنند.
با این تفاسیر انتظار می رود تمهیداتی برای تامین نیاز داخلی و حفظ اشتغال ایجاد شده و کاهش وابستگی به واردات اندیشیده شود تا ضمن حمایت مالی از این تولیدکنندگان، حداقل بتوانند مطالبات خود را به موقع دریافت کنند.
گفتگو در مورد این post