بازار؛ گروه کشاورزی: منصور پوریان رئیس انجمن صادرکنندگان دام کشور در گفتگو با بازار درباره اتفاقاتی که در سال 1402 در این صنعت رخ داد، گفت: از پاییز تاکنون اقدامات خوبی در زمینه دامپروری انجام شده که باعث شده است. بار دیگر شاهد رشد در بخش هایی از این صنعت هستیم. یکی از این مسائل این بود که اداره چاق کننده در پاییز و زمستان فعال شد که عمدتاً به دلیل قیمت بالای دام و گوشت بود که بسیاری را برای آوردن به این صنعت جذب کرد. همچنین میزان تامین نهاده ها در کل پاییز سال قبل خوب و بدون نقص بوده و از این رو در حوزه دام سبک با تداوم مواجه بوده ایم.
پوریان افزود: حدود 50 تا 60 هزار راس گوساله پروار در سال گذشته وارد کشور شد که همچنان در دامداری ها موجود است و برای سال جدید آماده کشتار می شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت دام و گوشت در سال گذشته منطقی بوده است، گفت: قیمت دام بستگی به عرضه و تقاضا دارد اما با وجود حجم گوشت موجود در بازار در سال گذشته شاهد این بودیم که عرضه و عرضه تقاضا حاکم نبود و متأسفانه فضاهای عدم عرضه یا عدم تقاضا، بازار کاذب و قیمت های کاذب وارد شد و این ورود قیمت های کاذب باعث شده تا شاهد آزار و اذیت برخی هموطنان در حوزه مصرف باشیم. این زمانی است که می توان گفت صنعت دامپروری در زمانی که تقاضا معقول باشد مانند صنعت آبزی پروری پویا است. این بدان معنی است که قیمت برای مصرف کننده و برای تامین کننده در همان زمان مناسب است. وقتی این دو در بازار وجود داشته باشد، می توان تداوم تولید را مشاهده کرد.
پوریان، فعال صنایع دامی: سال گذشته گاهی اوقات قیمت گوشت در بازار آنقدر نامعقول و بالا بود که گاهی باعث ایجاد مشکل در بخش تولید می شد. در واقع تقاضا برای دام کاهش یافت که نشان از گرانی در بازار گوشت است که هیچ سودی برای تولیدکننده نداشته و ندارد.
این فعال صنعت دامپروری افزود: در سال گذشته گاهی قیمت های بازار گوشت آنقدر غیرمنطقی و بالا بود که گاهی در حوزه تولید مشکل ایجاد می کرد. در واقع میزان تقاضا برای دام کاهش یافت که نشان از گرانی بازار گوشت است و هیچ سودی برای تولیدکننده نداشته و ندارد چرا که باعث کاهش تقاضا برای دام می شود. اما زمانی که قیمت گوشت در بازار قیمت مناسبی داشته باشد باعث افزایش خرید دام زنده می شود و می توانیم وارد فضای عرضه و تقاضای مناسب شویم.
قیمت بالای دام زنده نشان دهنده موفقیت این بخش نیست
وی در خصوص قیمت دام زنده افزود: من به عنوان یک تولید کننده در تولید دام سبک و سنگین معتقد نیستم که هر چه قیمت دام زنده بیشتر شود، موفق تر خواهیم بود. یعنی افزایش قیمت به نفع تولیدکننده نیست زیرا تقاضا برای کالاها و محصولات ما کاهش می یابد و آن هم در شرایطی است که محصولات ما حساس است و باید به موقع وارد بازار شود و ذبح شود. اگر زمان بگذرد، حیوانات زنده وضعیت خوب خود را از دست خواهند داد. دادن اما اکنون در بازار دام متأسفانه مزرعه داران جلوتر هستند و اگر دامدار و تولیدکننده ما از این کار سودی نبرد، صاحب مزرعه حاضر است برای منفعت خود دست به هر کاری بزند.
این فعال صنعت در مورد تاثیر واردات دام پرواربندی در سال گذشته بر این صنعت گفت: تاثیر عمده آن این بود که در اواخر پاییز و زمستان سال گذشته شاهد کاهش کشتار در بخش دام های ماده و اصلاحی بودیم زیرا هر ساله تعداد زیادی از دام های پرواری در این صنعت وجود دارد. ماده ها و حیوانات مولد در این ماه. او کشته شد. اما این کاهش درصد کشتار این میزان دام باعث شد تا شاهد رشد تولید در دامداری ها و افزایش زاد و ولد باشیم.
قیمت بالای دام زنده در ایران نسبت به بازارهای اطراف مزیت تجاری و مزیت تجاری را از دامدار گرفته است.
وی ادامه داد: اما گرانی باعث شده قیمت دام های ما نسبت به بازارهای اطراف کمی بالاتر باشد و این باعث می شود مزیت تجاری و مزیت تجاری از دامدار گرفته شود. بنابراین باید این دیدگاه را داشته باشیم که یک تولید موفق باعث می شود کالایی که من تولید می کنم دارای مزیت بازار باشد به گونه ای که خرید و فروش آسان باشد نه اینکه قیمت کالا را افزایش داده و از من انتظار این همه کالا را داشته باشم. سازنده را بخرید.
پوریان گفت: باید با بازارهای اطراف و تولیدکنندگان کشورهای اطراف هماهنگی کامل داشته باشیم. به خصوص که همه کشورهای اطراف پتانسیل بالایی دارند و قیمت ها نسبت به دام ما پایین است، بنابراین نمی توانیم با تولید و عرضه گران قیمت این تولید را رونق دهیم.
وی ادامه داد: در واقع سال گذشته شاهد آن بودیم قیمت گوشت گوشت وارداتی با گوشت داخلی فاصله زیادی داشت و این فاصله نشان می دهد که قیمت تمام شده تولید در کشور ما بالا رفته و عملاً کالاهایی که به نام دام زنده تولید می شود گران است و گرانی مزیت را از تولید ما می گیرد. .
روزهای روشن برای صنعت دامپروری در سال 1403
این مقام صنفی درباره چشم انداز دامداری و دامپروری کشور در سال 1403 نیز گفت: همانطور که گفته شد تولید نسبت به گذشته پیشرفت زیادی داشته است و واردات توانسته به بخش بزرگی از دامداری جان بدهد و این که نفس باعث شد جمعیت مولد سلاخی نشود. یا دیر رفتن که علت زایمان است. بنابراین در سال جدید مدیریت بخش باید به خوبی اجرا شود تا بتوانیم از وضعیت التهابی دام و گوشت به حالت عادی یا پایدار خارج شویم.
پوریان تصریح کرد: به عبارتی چون ذخایر و عرضه گوشت زیاد است در سال جدید صنعت دامداری هم میزان دام زنده و هم گوشت تولید داخل بالا می رود و شرایط ما نسبت به سال 1402 بسیار بهتر خواهد بود. علاوه بر این، اگر قیمت گوشت داخلی مناسب باشد، تقاضا به سمت تولیدات داخلی سوق داده می شود و مصرف کنندگان به تولید ما پشت نمی کنند.
گفتگو در مورد این post