بازار، گروه ولایات: نقشه برداری زمین در واقع نوعی مشاهده و پایش و نگارش مزیت ها و ظرفیت های هر منطقه برای برنامه ریزی است، به عبارت دیگر اسناد نقشه برداری اسنادی هستند که می توانند به این سوال پاسخ دهند که یک شهر یا روستا چه نیازی از استان و کشور ارائه می کند.
به طور خلاصه باید گفت که ظرفیت های اصلی استان سمنان حول هشت محور برنامه ریزی شده است که شامل انرژی، صنعت، صنایع تبدیلی و تبدیلی، معدن، گردشگری، آب و … می شود و این مزایا و ظرفیت ها از نظر سایر محورها. نقاطی که نقشه راه باید بر روی آنها طراحی شود از سند استخراج می شود.
اگرچه در ابتدا صحبت ها و انتقادات زیادی بر روی اسناد مطرح شد، اما دولت و به طور مشخص سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان تلاش کرد تا از ظرفیت مردم، اصناف، دستگاه های اجرایی و… استفاده کند. نقایص آشکار بررسی سرزمینی که توسط دانشگاه ها نوشته شده است که تا حدودی موفق بوده است، اما این سند به هیچ وجه بررسی تمام حقیقت در استان نیست.
به هر حال باید گفت استان سمنان سند تحلیلی دارد که باید بر اساس برنامه ریزی و اجرای برنامه ها باشد، به عبارتی تحلیل ها نقشه راه توسعه استان سمنان تلقی می شود. سمنان را بخوانید.
در مورد اسناد نقشه برداری اراضی استان سمنان و سازمان برنامه ریزی توضیح دهید
محورهای سند توسعه اراضی در گذشته تدوین شد و توانستیم جمع بندی های خوبی در حوزه عمران داشته باشیم. تمامی این اطلاعات که توسط دانشگاه ها، تسهیلگران، مردم، کارشناسان، دستگاه های اجرایی مانند جهاد و منابع طبیعی و صمت و … جمع آوری شده بود در شورای برنامه ریزی هر شهرستان و سپس در شورای برنامه ریزی تصویب شد. طرح استان سمنان مطرح و در نهایت ابلاغ شد.
توانمندی ها، نیازها و ظرفیت ها از جمله مواردی بود که در سند به خوبی دیده شد
علاوه بر سند استان سمنان، اسناد مربوط به هر شهرستان نیز به صورت جداگانه بررسی و تدوین شد تا بتوانیم کتاب مدیریت هشت شهرستان استان سمنان را داشته باشیم. در برنامه ششم توسعه ماده 27 اشاره مهمی به روستاها شده است. در نتیجه در استان سمنان سعی کردیم علاوه بر تقسیم کاربری استانی و شهرستانی، سند اشتغال و توسعه روستایی مرتبط با روستاها نیز داشته باشیم.
آیا موفق بوده ایم؟
خوشبختانه استان سمنان در این زمینه پیشگام بوده و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد، افزود: درست است که این برنامه ها با کمک دانشگاه ها و ظرفیت های دانشگاه نوشته شده است اما از همه ظرفیت ها اعم از مردمی، تسهیلگران، سمنانی ها. و به ویژه از ظرفیت های دستگاه های اجرایی مانند منابع طبیعی، صلح و جهاد کشاورزی استفاده شد.
یکی از اقداماتی که در سند بر آن تاکید داشتیم مزیت های اقتصادی هر منطقه بود تا بتوانیم فعالیت های اقتصادی هر منطقه را از نظر مزیت های قابل سرمایه گذاری، توسعه و تقویت صنایع تبدیلی و تبدیلی از جمله آنها شناسایی کنیم. تاکید دیگر در سند زمین شناسی استان سمنان بود که توانستیم توسعه متوازن خوبی را در استان شاهد باشیم.
توانمندی ها، نیازها و ظرفیت ها از جمله مواردی بود که در سند توسعه زمین به خوبی دیده شد و سعی کردیم همه مزیت ها را درج کنیم. در ابتدای هر سال برنامه های عملیاتی هر دستگاه اجرایی برای توسعه استان سمنان بر اساس سند توسعه اراضی مصوب شورای برنامه ریزی است. نقشه راه بر اساس اسناد توسعه در استان داشته باشیم.
چه اهدافی را دنبال می کنید؟
در اجرای این اسناد و برنامه ها نیز به دنبال اهداف هستیم، به عنوان مثال همواره در برنامه های خود بهبود شاخص های کلان اصلی در حوزه اقتصادی، آمار رشد اقتصادی، کاهش تورم و کاهش نرخ بیکاری را دنبال کرده ایم. در سال 1402 نشان داد که تا حدودی در این زمینه نیز موفقیت حاصل شده است، همه اینها نشان می دهد که عملکرد و حرکت مطلوب در راستای توسعه سرزمینی به خوبی انجام شده است.
محوریت سند مطالعه را توضیح دهید
به طور دقیق تر، آنچه در استان سمنان انجام شد این بود که هشت محور شامل صنعت، کشاورزی، گردشگری و … از مطالعه استخراج شد تا به عنوان مهمترین رویکرد توسعه و اقتصاد استان سمنان مورد توجه و برنامه ریزی قرار گیرد.
فرآوری معدن و کشاورزی یکی از مهمترین محورهایی بود که توانستیم شاهد برنامه ریزی های خوبی در این زمینه باشیم، در این زمینه دستگاه های اجرایی نیز برنامه های خود را ارائه کردند و شاهد اجرای فعالیت ها در این زمینه ها بودیم.
ما سعی می کنیم پروژه های بزرگی را به سرانجام برسانیم که اثرات اجتماعی دارند
ارائه برنامه های عملیاتی در حوزه انرژی به ویژه انرژی طبیعی از دیگر بخش هایی بود که در اولویت های هشت گانه استان سمنان برگرفته از آمایش سرزمینی مورد تاکید قرار گرفته است چرا که استان سمنان دارای ظرفیت های طبیعی خوبی در این زمینه است.
در پایان فکر می کنید چه اتفاقی برای استان سمنان می افتد؟
همه اهداف ما در استان سمنان رشد و پیشرفت است و مهمتر از آن به دنبال توسعه استان هستیم که با تلاش بیشتر دستگاه های اجرایی استان از منابع و سطوح ملی که در اختیار دارند می توان به این مهم دست یافت. علاوه بر منابع استانی و در رأس همه آنها، طرح هایی که نسبت به بخش خصوصی است، محقق شود.
اما انتقادات جدی هم وجود دارد
گاهی در استان صحبت می شود که بخشی رشد بیشتری دارد و بخشی دیگر رشد کمتری دارد. تلاش ما این بوده است که همه حوزه ها در کنار هم رشد کنند تا توسعه استان سمنان محقق شود. اگر توسعه استان محقق شود برای همگان خوشایند خواهد بود و امیدواریم با بهره برداری از پروژه های مختلف راهداری، درمانی، مسکن و … توسعه را برای استان به ارمغان بیاوریم. بیاوریم
در تلاش هستیم تا پروژه های بزرگی که آثار اجتماعی دارند را به سرانجام برسانیم چرا که اجرا و تکمیل پروژه های نیمه تمام باید از اولویت های ما در استان سمنان و همچنین بخشی از برنامه های دور دوم سفر هیئت دولت به سمنان باشد. استان نظرات پرسیده شده است
گفتگو در مورد این post