بازار؛ گروه استان ها: قرارداد همکاری صنعتی بین دانشجویان دانشگاه های استان آذربایجان شرقی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در محل اتاق بازرگانی تبریز زیر نظر کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز منعقد شد. حضور رئیس اتاق تبریز و روسای دانشگاه های سراسر استان.
این تفاهم نامه که حاصل برگزاری 30 جلسه کار کارشناسی با حضور تمامی دانشگاه های استان است در راستای تحقق شعار سال و رشد تولید و ارتقای سطح همکاری ها، ایجاد مشارکت ها می باشد. و با بهره گیری از توانمندی های علمی، آموزشی، پژوهشی و افزایش دانش فنی و توسعه نیروی انسانی متخصص و افزایش بهره وری نیروهای فعال در حوزه های مختلف صنعت، اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز و به ترتیب توانمندسازی بنگاههای اقتصادی عضو اتاق تبریز و همچنین اجرای مسئولیتهای اجتماعی برای تسهیل اشتغال و پرورش نیروی کار ماهر و ارتقای مهارتهای کارگران، گسترش همکاریها و تقویت ارتباطات. صنعت و دانشگاه و استفاده بهینه از ظرفیت های موجود، به منظور ارتقای مشارکت اتاق بازرگانی تبریز (نماینده صنایع استان) و دانشگاه های مستقر در استان آذربایجان شرقی، بین دانشگاه های استان آذربایجان شرقی و تبریز منعقد شد. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی.
نقش بخش خصوصی در جلوگیری از مهاجرت قابل توجه است
یونس جعل; در ابتدای این جلسه رئیس اتاق تبریز با اشاره به جایگاه مهم و راهبردی استان آذربایجان شرقی در عرصه اقتصاد و صنعت، گفت: دانشگاه ها در زمینه تربیت نیروی انسانی نقش بسزایی دارند و می توانند سهمی داشته باشند. به رشد و توسعه کشور، همانطور که دانشجویان متخصص و نخبه توانسته اند در این سال ها انجام دهند. به جامعه تحویل دهد.
وی بر لزوم جذب دانش آموزان مستعد و نخبه در بخش صنعت در راستای توسعه استان تاکید کرد.
رئیس اتاق تبریز گفت: در زمینه صادرات توانستیم عملکرد خوبی داشته باشیم اما ظاهراً در صادرات نیروی انسانی بیش از صادرات محصولات و کالاها موفق بودیم زیرا بهترین نیروها در همه زمینه ها بوده اند. توسط شرکت های بزرگ کشورهای دیگر جذب می شود و این به نفع کشورهای دیگر است. و این به ضرر کشور خودمان است.
ژائله نقش بخش خصوصی را در جلوگیری از مهاجرت قابل توجه دانست و افزود: بخش خصوصی می تواند با جذب نیروی انسانی در کنار دانشگاه ها بایستد و از خروج نخبگان از کشور جلوگیری کند.
رئیس اتاق تبریز گفت: صنعت تنها برای علوم پایه و مهندسی نیست، بلکه شامل موارد دیگری از جمله برندسازی نیز می شود و باید از این ظرفیت ها استفاده کرد.
فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر بیکار نمی مانند
مسعود بنابیان; نایب رئیس اتاق بازرگانی تبریز دو بخش صنعت و دانشگاه را وابسته به یکدیگر دانست و افزود: فارغ التحصیلانی که در دانشگاه های معتبر علمی مانند صنعتی شریف یا صنعتی امیرکبیر تحصیل کرده اند بیکار نخواهند ماند. بنابراین باید سطح دانشگاه ها را به حدی برسانیم که فارغ التحصیلان آن با توجه به مهارت هایی که کسب کرده اند به راحتی در صنایع جذب شوند.
وی تصریح کرد: مهاجرت انسان تنها مربوط به دانشگاه، صنعت و یا جذب در یک حرفه و شغل خاص نیست، بلکه عوامل متعددی در این زمینه دخیل هستند که باید به صورت کارشناسی و تخصصی مورد بحث قرار گیرد.
رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز: از ظرفیت های دانشگاه برای رفع نیاز صنایع و ظرفیت های صنایع برای جذب نیروی انسانی استفاده می کنیم.
ما دانشگاه ها را سر کار می آوریم
یونس اکبرپور پادایار; رئیس کمیسیون صنعت و انرژی اتاق تبریز در این جلسه تاکید کرد: به دنبال این هستیم که دانشگاه ها را به محیط کار بیاوریم و از ظرفیت های دانشگاه برای رفع نیاز صنایع و ظرفیت صنایع برای جذب نیروی انسانی استفاده کنیم.
وی بر لزوم استفاده از تمامی رشته های دانشگاهی در صنایع به منظور تقویت و عملیاتی شدن اهداف تاکید کرد.
استفاده از ظرفیت اتاق تبریز در راستای حفظ نخبگان در استان
صفر نصرالزاده; رئیس دانشگاه تبریز امضای این تفاهم نامه را سرآغاز راه پر برکتی دانست و افزود: یکی از موضوعات مهم در حال حاضر بحث کارآفرینی است که در این راستا ارتقای مهارت ها از طریق فنی تخصصی ضروری است. و آموزش حرفه ای و تهیه بسته های لازم برای استخدام نیروهای آموزش دیده.» .
وی ضمن قدردانی از فعالیت های گسترده رئیس اتاق تبریز چه در اتاق و چه در مجموعه های شخصی وی گفت: باید از این ظرفیت در راستای حفظ نخبگان در استان استفاده شود.
نصراله زاده ادامه داد: وقتی نخبگان دانشگاه احساس می کنند که هیچکس قدر آنها و علم و دانش آنها را نمی داند و زمینه لازم برای فعالیت آنها وجود ندارد، ناامید می شوند و به فکر مهاجرت می افتند و این خطر بزرگی برای کشور محسوب می شود. “
کشور از نظر استعداد در آینده فقیرتر خواهد شد
اسماعیل فاتحی فر; رئیس دانشگاه صنعتی سهند با اشاره به ماموریت خود در راستای تامین نیازهای نیروی انسانی در بخش صنعت، خواستار اعلام نیاز واحدهای صنعتی و سپس برنامه ریزی در دانشگاه برای تربیت نیروهای ماهر و کارآمد در این زمینه شد. رشته.
خلاء سرمایه انسانی ماهر احساس می شود
رئیس دانشگاه آزاد استان آذربایجان شرقی گفت: بخش عمده ای از درآمد استان ما مربوط به صنعت است و باید تلاش کنیم تا با افزایش تعامل حوزه دانشگاهی و صنعت به نیازهای هر دو حوزه پاسخ دهیم.
آرش رنجبران با بیان اینکه هم اکنون 62 هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی استان مشغول به تحصیل هستند، بر جلوگیری از خروج نیروی انسانی از کشور تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: خروج استعدادهای ارزشمند دو ضربه مهلک به جامعه وارد می کند; ابتدا خلأ نیروی انسانی که با صرف هزینه و زمان و انرژی در کشور آموزش دیده اند احساس می شود. ثانیاً افرادی که مهاجرت می کنند اکثراً نخبگان و استعدادهای سطح بالا هستند که ژن های باکیفیت خود را با خود به خارج از کشور می برند و در نتیجه در آینده کشور از نظر استعداد فقیرتر می شود.
دانشگاه فرهنگیان; مرکز ثقل فرهنگی کشور
حسین احمدی; رئیس دانشگاه فرهنگیان تبریز گفت: دانشگاه ما ماموریت گرا و متولی تربیت و تربیت معلم است و مرکز ثقل فرهنگی کشور محسوب می شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با همت اتاق بازرگانی تبریز استفاده از ظرفیت دانشجویان آغاز شده است.
صنعت ویترین تولید و اشتغال است
اصغر عابدزاده; رئیس دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان شرقی انعقاد تفاهم نامه بین اتاق تبریز و دانشگاه های استان را مایه خیر و برکت دانست و تصریح کرد: دانشگاه ما دانشگاهی مهارت محور است و همکاری علم و صنعت یکی از این دانشگاه ها محسوب می شود. از افتخارات این دانشگاه
وی صنعت را ویترین تولید و اشتغال دانست و افزود: اگر بتوانیم نیروی متخصص در اختیار صنعت قرار دهیم، هم کشور پیشرفت می کند و هم استقبال از تولیدات داخلی افزایش می یابد.
عابدزاده خاطرنشان کرد: ارتباط بین دانشگاه و صنعت همواره وجود داشته است اما تاکنون نتوانسته ایم آنطور که باید در این زمینه موفق باشیم.
آمادگی برای همکاری بیشتر با بخش صنعت
محمد باقر محمد صادقی آزاد; رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان با اشاره به ظرفیت های کارگاه ها، آزمایشگاه ها و اساتید این دانشگاه، آمادگی خود را برای همکاری بیشتر با حوزه صنعت اعلام کرد.
وی با اشاره به وجود حلقه مفقوده دانشگاه و صنعت بیان کرد: شروع ارتباط دانشگاه و صنعت از دل دانشگاه ها و از دوران تحصیل نکته مثبتی است. زیرا دانش آموز با کسب ذهنیت صنعتی و بازاری می تواند مسیر آینده خود را بهتر برنامه ریزی کند.
بسیاری از نخبگان کشور هدر می روند
سجاد پاکزاد; رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز گفت: اتاق بازرگانی تبریز یکی از اتاق های نقش آفرینی است.
وی تاکید کرد: همیشه صحبت از خروج نخبگان از کشور است، اما باید این را هم به یاد داشته باشیم که تعداد قابل توجهی از افراد مستعد و نخبه در استان وجود دارد که نادیده گرفته می شوند و از ظرفیت آنها استفاده نمی شود، این یعنی اتلاف. از نخبگان
پاکزاد با اشاره به ظرفیت ویژه آذربایجان شرقی با حضور دانشگاه تخصصی هنر گفت: متاسفانه تاکنون از ظرفیت کارشناسان و هنرمندان صنایع استفاده نشده است.
وی خاطرنشان کرد: حوزه صنعت تنها به مهندسی و علوم پایه نیاز ندارد، بلکه می توان از ظرفیت دانشجویان و هنرمندان مستعد در حوزه های مختلف از جمله برندسازی استفاده کرد.
میکائیل جمال پور; رئیس دانشگاه پیام نور تبریز ابتکار اتاق تبریز برای امضای این تفاهم نامه را به فال نیک گرفت و بر ضرورت ارتباط فعال و همه جانبه دانشگاه و صنعت تاکید کرد.
وی از آغاز ارتباط دانشگاه پیام نور با برخی شرکت ها و فعالان بخش خصوصی به ویژه در حوزه های صنعتی خبر داد و ابراز امیدواری کرد با امضای این تفاهم نامه این ارتباط بیشتر شود.
جمال پور با بیان اینکه معمولا تفاهم داریم، ابراز امیدواری کرد که این تفاهم نامه منجر به عقد قرارداد و قرارداد همکاری شود.
وی ظرفیت دانشگاه های استان را در زمینه تربیت نیروی انسانی قابل توجه دانست و تصریح کرد: در برخی موارد شاهد کم لطفی نسبت به عملکرد دانشگاه ها هستیم اما پذیرش دانشجوی کشور در دانشگاه ها و شرکت های معتبر خارجی نشان دهنده این امر بالاست. ظرفیت دانشگاه های کشور در تربیت نیروی انسانی».
لازم به ذکر است در پایان این مراسم تفاهم نامه همکاری صنعتی بین دانشجویان دانشگاه های استان آذربایجان شرقی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز به امضای رئیس اتاق تبریز و روسای دانشگاه های استان
گفتگو در مورد این post