بازار؛ گروه آب و انرژی: پتروشیمی ارومیه روزهای خوبی را سپری می کند. صورت های مالی منتشر شده در کدال نشان می دهد که درآمد ماهانه این شرکت در دی ماه امسال با 416 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل از 45 میلیارد تومان به 231 میلیارد تومان رسیده است. همچنین درآمد این شرکت نسبت به ماه گذشته جهش بیش از 68 درصدی را تجربه کرده است.
این وضعیت در بهمن ماه نیز ادامه یافت. همانطور که در کدال آمده است، شاروم در بهمن ماه امسال محصولاتی معادل 147 میلیارد و 748 میلیون تومان فروخته است. این در حالی است که فروش این شرکت در بهمن ماه 1401 معادل 82 میلیارد تومان بوده است. که افزایش 80 درصدی شرکت را نشان می دهد.
جالب است بدانید که در دوره 11 ماهه سال مالی منتهی به اسفند 1402 معادل یک میلیون و 616 هزار و 305 میلیارد تومان درآمد داشته است. درآمد این شرکت در مدت مشابه سال قبل 886 میلیارد تومان با 82 درصد افزایش بوده است. البته نگاهی به برنامه های توسعه ای این شرکت نشان می دهد که پتروشیمی ارومیه در سال آینده نیز روزهای خوبی را خواهد داشت. آن طور که اکبر اسماعیلی به بازار می گوید: بر اساس اهداف تعیین شده، در نظر داشتیم امسال سود خود را به 400 میلیارد برسانیم و اکنون به این هدف نزدیک شده ایم.
خبر خوب برای سهامداران شاروم
وی همچنین با بیان اینکه سود سهامداران ما در سال جاری نسبت به سال گذشته دو برابر خواهد شد، ادامه داد: بدون احتساب افزایش سرمایه، سود آنها بیش از 300 تومان خواهد بود. این در حالی است که سود آنها در سال گذشته حدود 166 تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه سود شرکت پتروشیمی ارومیه در سال گذشته 160 میلیارد بوده است، به جلوگیری از افزایش سرمایه نیز اشاره کرد و افزود: در افزایش سرمایه هیچ سهمی از سهامداران دریافت نکردیم و همه از محل افزایش سرمایه انجام شد. سود انباشته شرکت .
لازم به ذکر است سرمایه شرکت پتروشیمی ارومیه از 70 میلیارد تومان در سال جاری به 200 میلیارد تومان رسید و رشد 3 برابری را تجربه کرد.
بر اساس اهداف تعیین شده در نظر داشتیم سود امسال را به 400 میلیارد برسانیم و اکنون به این هدف نزدیک شده ایم. این در حالی است که سود سال گذشته ما حدود 160 میلیارد بوده است
مدیرعامل پتروشیمی ارومیه درباره سودآوری این شرکت در سال 1402 نیز گفت: بر اساس اهداف تعیین شده در نظر داشتیم امسال سود خود را به 400 میلیارد برسانیم و اکنون به این هدف نزدیک شده ایم. این در حالی است که سود سال گذشته ما حدود 160 میلیارد بوده است.
صادرات آزاد سولفات آمونیوم
وی درباره کل صادرات این مجتمع نیز گفت: درآمد ارزی این مجتمع سالانه حدود 4 تا 5 میلیون دلار است. چرا که در این مجموعه به دنبال امنیت غذایی و پتروشیمی کشور هستیم. به عنوان مثال، ما باید تمام کریستال های ملامینه خود را در بورس عرضه کنیم. همچنین چالش هایی برای صادرات سولفات آمونیوم وجود دارد. اما ما در عراق و افغانستان بازار خوبی برای محصولاتی مانند کلرید اسید ریک داریم.
خواسته ما آزادسازی صادرات سولفات آمونیوم است. اکنون مجبوریم برای صادرات خود قدم به قدم از وزارت جهاد کشاورزی مجوز بگیریم. این سنگ اندازی در مسیر صادرات در شرایطی است که خود وزارت جهاد نیز حاضر به خرید این محصول از ما نیست.
مدیرعامل پتروشیمی ارومیه همچنین با بیان اینکه گرفتن مجوز صادرات سولفات آمونیوم برای ما سخت است، خواستار آزادسازی صادرات این محصول شد و ادامه داد: مجبوریم پله پله از وزارت جهاد کشاورزی مجوز بگیریم. برای صادرات ما این سنگ اندازی در مسیر صادرات در شرایطی است که خود وزارت جهاد نیز حاضر به خرید این محصول از ما نیست.
اسماعیلی با بیان اینکه قیمت نیتروژن گوگرد 40 تا 50 درصد بیشتر از سولفات آمونیوم است، گفت: به دنبال این هستیم که تمام سولفات آمونیوم خود را به نیتروژن گوگرد تبدیل و صادر کنیم. در واقع با این کار می توانیم نیازهای ارزی خود را تامین کنیم و ارزش افزوده بیشتری ایجاد کنیم.
در مسیر توسعه محصول
وی درباره میزان تولید سولفات پتاسیم نیز گفت: سالانه حدود 40 هزار تن از این محصول را تولید می کنیم. البته تا آذر این واحد کمتر از ظرفیت خود تولید می کرد اما پس از آن با تمام ظرفیت خط تولید مربوط به این محصول تولید می کرد. به همین دلیل تخمین می زنیم تولید امسال ما حدود 28 هزار تن باشد.
اسماعیلی با اشاره به تولید سولفات آمونیوم با ظرفیت کامل در پتروشیمی ارومیه ادامه داد: این محصولی است که تولیدکنندگان آن مدام در حال افزایش هستند. به همین دلیل، در آینده، شرکت کنندگانی زنده خواهند ماند که بتوانند محصول را توسعه دهند. به همین دلیل به این سمت رفته ایم.
به گفته وی، از اوایل سال آینده توسعه محصول خود را آغاز خواهیم کرد. در واقع پس از یک سری تغییرات فرآیندی، محصولی به نام نیتروژن گوگردی تولید خواهیم کرد که بازار بسیار خوبی در کشورهایی مانند عراق و افغانستان دارد و حتی می توانیم آن را پیش فروش کنیم.
احداث واحد اوره در پتروشیمی ارومیه
مدیرعامل پتروشیمی ارومیه در ادامه سخنان خود به طرح های توسعه این مجتمع پرداخت و گفت: یکی از برنامه های ما مربوط به توسعه اوره است. ما الان مصرف کننده اوره هستیم و باید از شیراز تهیه کنیم و به اینجا حمل کنیم. برنامه ما این است که یک واحد کوچک اوره آمونیاک با ظرفیت حدود 150 هزار تن در ارومیه ایجاد کنیم تا هم نیازهای خود را برطرف کرده و هم به بازار کشورهای همسایه صادرات داشته باشیم.
برای ساخت واحد اوره باید گاز تحویلی به ما دو برابر شود. اما از آنجایی که کشور با عدم تعادل گاز مواجه است، وزارت نفت کمی در برابر آن مقاومت می کند. البته ما حاضریم تعهد بدهیم که در فصول سرد سال و روزهای پیک مصرف گازمان قطع شود و مشکلی با این موضوع نداریم.
وی ادامه داد: البته برای ساخت واحد اوره باید گاز تحویلی به ما دو برابر شود. اما از آنجایی که کشور با عدم تعادل گاز مواجه است، وزارت نفت کمی در برابر آن مقاومت می کند. البته ما حاضریم متعهد شویم که در فصول سرد سال و روزهای پیک مصرف گازمان قطع شود و مشکلی از این بابت نداریم.
گفتگو در مورد این post