به گفته بازار، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و آژانس بینالمللی انرژی، دو نهاد پیشبینی کننده رشد تقاضای نفت در جهان، بیشترین اختلاف نظر را در مورد مصرف سوخت حداقل در 16 سال گذشته داشتهاند. .
اختلاف بین آژانس بینالمللی انرژی که نماینده کشورهای صنعتی است و اوپک به این معناست که این دو سازمان سیگنالهای متفاوتی را در مورد ثبات بازار نفت در سال 2024 و سرعت تغییر در نوع انرژی مصرفی به تجار و سرمایهگذاران ارسال میکنند. جهان در دراز مدت
در فوریه سال جاری، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد که تقاضا در سال 2024 به میزان 1.22 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد، در حالی که اوپک در گزارش فوریه خود رشد 2.25 میلیون بشکه در روز در تقاضا را پیش بینی کرده بود. این تفاوت حدود یک درصد تقاضای جهانی است.
نیل اتکینسون، رئیس سابق بخش بازار نفت آژانس بینالمللی انرژی، گفت: دیدگاه آژانس بینالمللی این است که انتقال انرژی با سرعت بسیار بالایی پیش خواهد رفت.
رویترز برای روشن شدن این اختلاف نظر، تغییراتی را که هر یک از این دو موسسه در پیش بینی تقاضای نفت خود از سال 2008 تا 2023 و در دو ماه نخست سال جاری ایجاد کرده اند، تحلیل کرده است.
این بازه زمانی بهمنظور داشتن زمان کافی برای نتیجهگیری و به دلیل نوسانات شدید تقاضای نفت که با بحران مالی سال 2008 آغاز شد و با شیوع جهانی بیماری کرونا در سال 2020 پایان یافت و پس از آن تقاضا بهبود یافت، انتخاب شد.
قیمت های آتی جهانی نفت در جولای 2008 به بالاترین سطح خود یعنی حدود 150 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که در حال حاضر حدود 80 دلار در هر بشکه معامله می شود.
تحلیل رویترز از گزارشهای ماهانه آژانس بینالمللی انرژی و اوپک در 16 سال گذشته نشان میدهد که اختلاف 1.3 میلیون بشکهای تقاضای روزانه نفت در ماه فوریه بیشترین اختلاف از نظر حجم تقاضا در دوره مذکور بوده است.
آژانس بینالمللی انرژی در خصوص تفاوت پیشبینیهای این دو سازمان انرژی در سال ۲۰۲۴ و اینکه آیا پیشبینیهای خود را دقیقتر از اوپک میداند، گفت: کاهش رشد تقاضا در سال جاری بازگشت به روند رشد قبل از بیماری کرونا است. اپیدمی، و این کاهش در رشد اولیه نیز در داده های مربوط به حمل و نقل نفت دیده می شود.
آژانس بینالمللی انرژی با بیان اینکه نمیتوان درباره پیشبینیهای سایر سازمانها اظهار نظر کرد، گفت: انتظار داریم این روند در سال جاری ادامه داشته باشد زیرا شاخصهای تحرک بازار نشان میدهد که سفرهای جادهای و هوایی تثبیت شده است.
اوپک در پاسخ به این سوال که آیا پیشبینیهای خود را دقیقتر میداند، گفت: پیشبینی رشد تقاضای نفت این سازمان برای سال 2023، 2.5 میلیون بشکه بوده که تنها اندکی کمتر از رقم اولیه پیشبینی شده در جولای 2022 است.
دبیرخانه اوپک در وین نیز بدون اظهار نظر درباره سال 2024 اعلام کرد: پیش بینی ما برای تقاضای نفت در سال 2023 بسیار پایدار بود. بسیاری از موسسات پیش بینی دیگر پیش بینی های خود را برای سال 2023 آغاز کردند و سپس به طور مداوم پیش بینی های خود را اصلاح کردند.
گفتگو در مورد این post