به گزارش ایران تحلیل، سید کاظم عزیزی با اشاره به قانون بیمه اجباری شخص ثالث گفت: شورای اسلامی در سال ۱۳۹۴ تصمیم گرفت که تمامی خودروها دارای بیمه شخص ثالث باشند.
وی تاکید کرد: بر اساس ماده ۴۵ این قانون، ارائه هرگونه خدمات به خودروهای فاقد بیمه نامه و رفع توقیف آنها توسط حمل و نقل، دفاتر اسناد رسمی و سازمان ها و مؤسسات مرتبط با حمل و نقل از قبیل دستگاه ها ممنوع است و عدم انجام تکلیف فوق حسب مورد به عنوان تخلف اداری یا انتظامی محکوم خواهد شد.
معاون صنعت و نیرو ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت کشور با بیان اینکه نداشتن بیمه نامه تخلف است، گفت: حتی اگر ماده ۴۸ قانون وجود نداشت، ماده ۴۵ قانون بیمه مسئولیت مدنی می شد. اشاره کرده اند که این خودروها نباید سوخت گیری کنند. اما به دلیل اهمیت ویژه موضوع سوخت، قانونگذار ماده جداگانه ای را به این موضوع اختصاص داده است.
عزیزی با اشاره به جزئیات ماده ۴۸ این قانون گفت: مرکز مدیریت حمل و نقل و سوخت مرکزی موظف است از صدور کارت و تخصیص اولیه سهمیه یا ادامه آن برای خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث جلوگیری کند. همچنین در تبصره این ماده آمده است که بیمه مرکزی و فرجا موظفند اطلاعات خودروهای مذکور را به صورت آنلاین به ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت ارسال کنند.
شناسایی ۵۰ هزار خودروی دیزلی بدون بیمه نامه
وی تاکید کرد: در راستای اجرای این ماده، جلسات متعددی در قالب کارگروه هماهنگی و پیگیری ماده ۴۸ قانون بیمه مسئولیت مدنی و همچنین کمیته های فنی و تخصصی برگزار شد. نمایندگانی از نهادهای ذیربط از جمله بیمه مرکزی، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، صندوق تامین خسارت بدنه و پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا حضور دارند.
معاون صنعت و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با بیان اینکه فاز اول اجرای این طرح را با خودروهای دیزلی به صورت پایلوت آغاز کرده ایم، تصریح کرد: مجموع ناوگان خودروهای دیزلی ۹۰۰ هزار دستگاه و با اقدامات انجام شده است. ما توانسته ایم ارتباط بین خودرو، بیمه نامه و کارت سوخت را برقرار کنیم تا دقیقاً کارت سوخت خودروی مورد نظر دارای اعتبار قانونی باشد.
عزیزی با بیان اینکه با شناسایی دقیق و شمارش اطلاعات در ابتدای اجرای این طرح، بیش از ۵۰ هزار خودرو فاقد بیمه نامه شخص ثالث را شناسایی کرد، گفت: این طرح در سه مرحله تعریف شد که در تیرماه خودروهایی که بیمه آنها مشخص شد. این سیاست بیش از یک سال پیش منقضی شد. در گذشته در این طرح گنجانده شده و به لیست هشدار اضافه شده اند. در این مرحله بیش از ۲۰ هزار خودرو مشمول ماده ۴۸ قانون بیمه مسئولیت مدنی شدند.
وی با بیان اینکه این خودروها یک ماه فرصت داشتند و زمانی که کارت سوخت را در باک قرار می دادند، تابلوی هشدار بیمه برای آنها نمایان بود، افزود: شرایطی را فراهم کرده ایم که در صورت تکمیل مراحل بیمه نامه شخص ثالث. ، کارت سوخت از لیست خاکستری حذف شده و تخصیص سوخت برای آن به روال عادی باز می گردد.
معاون وزیر صنعت و نیرو ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور گفت: در گام دوم که در شهریور ماه اجرا شد، برای حدود ۲۰ هزار خودرو که بیش از پنج ماه پیش بیمه نامه آنها منقضی شده بود، اجرا شد و در آبان در همان ماه مابقی خودروهای دیزلی بدون بیمه به لیست اخطار و سپس به لیست خاکستری اضافه شدند. منظور از لیست خاکستری غیرفعال شدن موقت کارت سوخت و عدم تخصیص سهمیه سوخت است.
۲۰۰۰۰ خودرو بیمه مسئولیت دریافت کردند
عزیزی با بیان اینکه این طرح منجر به مراجعه بیش از ۲۰ هزار خودرو برای بیمه مسئولیت شده است، گفت: ۳۰ هزار خودرو هنوز بیمه نشده اند که روزانه دو میلیون لیتر در مصرف نفت و گاز صرفه جویی می شود. قیمت واقعی نفت و گاز که معادل دو میلیون دلار در روز است که رقم قابل توجهی است.
وی با بیان اینکه ارتقای سطح انضباط و ایمنی در حوزه حمل و نقل سنگین از دیگر مزایای اجرای این طرح است، گفت: پس از اجرای موفق ماده ۴۸ قانون بیمه مسئولیت مدنی در حوزه ناوگان دیزلی، برنامه ریزی می کنیم. اجرای این قانون در حوزه خودروهای بنزینی از حدود یک ماه پیش آغاز شده و این طرح در ابتدا در حوزه خودروهای بنزینی عمومی اجرا خواهد شد.
خودروهای بنزینی نیز در این طرح گنجانده شده و یا در اولویت تاکسی هستند
معاون صنعت و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، ابتدا ناوگان تاکسیرانی کشور، سپس وانت، تاکسی های اینترنتی و … مشمول قانون می شوند و پس از آن خصوصی می شوند. خودروها و موتورسیکلت ها نیز در اجرای این طرح مشارکت خواهند داشت.
به گفته عزیزی، این طرح تاکسیرانی در ماه جاری وارد فاز عملیاتی می شود. اما در مرحله اول از معتمدین از جمله اتحادیه تاکسیرانی از طریق پیامک اطلاع رسانی خواهد شد و در غیر این صورت پیامک مجدداً اعلام می شود، خودروی مورد نظر مشمول سهمیه مسدودسازی می شود. . .
گفتگو در مورد این post