به گزارش بازار، علیکلی ایمانی گفت: تراکتور و ادوات کشاورزی با درآمد کشاورزان سازگاری ندارد. به عنوان مثال کشاورز که 10 هکتار زمین دارد باید 3 میلیارد تومان برای خرید تراکتور و ادوات هزینه کند که توان خرید آن را ندارد و از سوی دیگر دریافت تسهیلات با سود بالا توجیه اقتصادی ندارد.
وی با بیان اینکه توسعه کشاورزی مدرن و پیشرفته نیازمند حمایت همه جانبه دولت است، افزود: با وجود اینکه سود تضمینی کشاورزان 15 تا 20 درصد است، اما کشاورزان برای خرید تراکتور و ادوات کشاورزی باید سود 23 درصدی پرداخت کنند. در حالی که اگر به دنبال افزایش بهره وری و تحقق شعار سال هستیم باید تسهیلات با نرخ سود پایین در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
ایمانی ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن کشور در منطقه خشک و نیمه خشک و کاهش منابع آبی نسبت به دنیا و کاهش سطوح به دلیل توسعه روستاها، راهسازی و شهرک سازی با تغییر سنتی و سکونتگاهی مورد نیاز است. کشاورزی معیشتی و حرکت به سمت کشاورزی صنعتی و دقیق باعث افزایش بهره وری در بخش کشاورزی می شود.
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران با بیان اینکه سرمایه گذاری مناسبی در زمینه تراکتور و کمباین نداریم، گفت: طبق آمار 300 هزار تراکتور با میانگین سنی 13 سال به بالا در کشور وجود دارد و از سوی دیگر واردات محدود جوابگوی نیاز کشور نیست.
وی با بیان اینکه دسترسی به فناوری روز دنیا نیازمند برنامه ریزی برای ایجاد رقابت است، گفت: توسعه مکانیزاسیون کشاورزی بدون منابع مالی و اعتبار امکان پذیر نیست، بنابراین نوسازی ناوگان مکانیزاسیون نیازمند حمایت کشاورزان و بهره برداران است.
گفتگو در مورد این post