بازار؛ گروه استان ها: برگزاری مسابقات ورزشی در سطح عالی بین المللی تحولات عظیم اقتصادی، ورزشی، فرهنگی و اجتماعی را برای کشور میزبان به ارمغان می آورد و این امر برای دولتمردان کشورهای توسعه یافته و پیشرو به قدری اهمیت دارد که برای برنده شدن در میزبانی مسابقات بین المللی مانند المپیک یا المپیک. جام آنها به انواع راه ها و روش ها متوسل می شوند.
امروزه صنعت گردشگری یکی از سودآورترین بخش های اقتصادی هر کشور پیشرفته یا در حال توسعه ای است که می تواند منابع مالی قابل توجهی را برای دولت ها و مردم یک کشور فراهم کند، اما همان صنعت گردشگری خود به بخش های مختلفی تقسیم می شود. باید برنامه های مختلفی برای جذب سلیقه های مختلف داشته باشد. یکی از بخش های جذاب برای گردشگران، جاذبه های ورزشی است، به همین دلیل دولت ها امکانات و برنامه های مختلفی را برای جذب گردشگری در این بخش در نظر می گیرند.
این روزها کمتر مسافر ایرانی و خارجی است که پس از سفر به مشهد مقدس و زیارت یکی از اماکن متبرکه، از پارک های آبی دیدن نکرده باشد و از این امکانات تفریحی و ورزشی بهره نبرده باشد. مجموعه های ورزشی از جمله سرزمین امواج آبی و پارک امواج خروشان، پیست سوارکاری ارشاد، پیست اتومبیلرانی سامان الائمه و پینت بال و همچنین پیست اسکیت روی یخ به عنوان دومین پیست کشور و پیست اسکی برفی در شیرباد. تنها بخشی از املاک مشهد و استان است. خراسان رضوی در زمینه جذب گردشگر و جاذبه های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری ورزشی مغفول مانده است.
گردشگری ورزشی را جدی نگرفتیم
یک فعال ورزشی در گفتگو با بازار اذعان می کند: خراسان رضوی یکی از پرجاذبه ترین اماکن زیارتی است و به دلیل همین جاذبه گردشگران زیادی به این استان سفر می کنند و با استفاده از این پتانسیل می توان راه توسعه این صنعت را فراهم کرد. همچنین گردشگری ورزشی را هموار کرد.
حسین فاطمی نژاد با بیان اینکه این استان دارای جاذبه های متنوعی از جمله کویر، دریاچه، کوه و صخره های فراوان است و هر کدام از این جاذبه ها می تواند در جذب گردشگر خبرجو باشد، ادامه داد: به عنوان مثال ما در ۱۰۰ کیلومتری مشهد هستیم، دریاچه طبیعی را داریم. «بزنگان» که هر ساله افراد زیادی برای ماهیگیری به این دریاچه سفر می کنند اما تاکنون نتوانسته ایم از آن برای درآمدزایی استفاده کنیم و یا از آن به عنوان یکی از مقاصد گردشگری و ورزشی در نقشه های تبلیغاتی استفاده کنیم.
فعال گردشگری: برنامه ریزی برای استفاده از فرصت درآمدزایی و اشتغال زایی گردشگری ورزشی مغفول مانده است
وی با اشاره به ورزشگاه امام رضا مشهد و امکانات لازم در اسب سواری، موتورسواری، اتومبیل رانی و بسیاری از رشته های دیگر می گوید: با وجود این همه پتانسیل، همچنان در این صنعت کم هستند. ساخت و ساز انجام نشده است. حقیقت این است که برای توسعه این صنعت نیازی به ساخت ورزشگاه های غول پیکر مانند سرمایه گذاری های انجام شده در کشورهای حاشیه خلیج فارس نداریم، اما در این استان به دلیل وجود جاذبه های محلی و طبیعی فراوان می توان از همان انجام شود. چیزهای مهم شروع به کار کردند.
این فعال ورزشی با اشاره به برگزاری مسابقاتی مانند کشتی چوخه در قوچان به عنوان یکی از رویدادهای مهم ورزشی کشور اذعان می کند: با وجود چنین پتانسیل های مهمی آنچنان که باید از آن بهره برداری نشده است. در خراسان رضوی امکانات ورزشی فراوانی داریم و همچنین آژانس های مسافرتی، اقامتگاه های لوکس و راه های ارتباطی و دسترسی به جاذبه های طبیعی، اما آنچه مغفول مانده برنامه ریزی برای استفاده از این فرصت برای درآمدزایی و ایجاد اشتغال است. شده است.
برنامه ریزی برای ضرورت توسعه صنعت گردشگری ورزشی
رئیس انجمن صنعت ورزش خراسان رضوی نیز در گفت و گو با خبرنگار بازار گفت: استان ما دارای بیشترین تعداد هتل در کشور است و حضور تیم های ملی و بین المللی در خراسان رضوی و طول عمر بالای آنها می تواند به رشد هتلداری و ورزشی کمک کند. گردشگری در استان آهسته. تدریجی
سید مرتضی عظیم زاده با اشاره به اینکه صنعت ورزش به بازاری اطلاق می شود که عرضه و تقاضا حول محور کالاها و خدمات مرتبط با ورزش متمرکز باشد، اظهار داشت: صنعت ورزش می تواند شامل کالاهای ورزشی مانند توپ، تور، راکت و سایر اقلام این صنعت باشد. همچنین شامل خدمات ورزشی است که می تواند شامل آموزش های ورزشی مانند داوری، مشاوره یا مربیگری باشد.
وی ادامه داد: صنعت ورزش در حوزه اماکن ورزشی نیز شامل استادیوم ها و باشگاه های ورزشی می شود، در واقع این صنعت به قدری گسترده است که ایده ها، رویدادهای ورزشی، حامیان مالی و رسانه ها را نیز در بر می گیرد. به عبارت دقیق تر، در این حوزه، از گردشگری ورزشی گرفته تا رویدادهای ورزشی، از آموزش تا رسانه، بخشی از صنعت ورزش محسوب می شود.
جذب سرمایه
یکی از اعضای هیات علمی علوم ورزشی دانشگاه فردوسی با اشاره به باشگاه های ورزشی به عنوان پیشران این رشته افزود: اعتبارات زیادی در این زمینه تزریق شده است و با توجه به علاقه مردم به حوزه سلامت و نشاط، باشگاه های زیادی در کشور و خراسان وجود دارد. رضوی فعال هستند و سرمایه گذاران قابل توجهی نیز به سرمایه گذاری در باشگاه ها روی آورده اند.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی: صنعت ورزش سهم کمی در تولید ناخالص ملی کشور و استان خراسان رضوی دارد.
عظیم زاده افزود: ساخت یا اجاره یک مکان، تجهیز، مدیریت و بازاریابی گردش مالی خاص خود را دارد زیرا در هر باشگاه صدها مشتری وجود دارد و بنابراین هر چه این باشگاه ها سازماندهی و سازماندهی بیشتری داشته باشند گردش مالی آنها نیز بهبود می یابد و رقابتی تر می شود. بنابراین شاهد کیفیت و بهبود صنعت ورزش خواهیم بود.
وی در خصوص حضور تیم های ملی و بین المللی در خراسان رضوی و نقش آنها در ارتقای صنعت ورزش استان نیز اظهار داشت: با توجه به سرانه هتلداری بسیار بالا و بهره مندی از 50 درصد هتل های کشور در خراسان رضوی و همچنین خیر و برکت وجود بارگاه مانور امام هشتم (ع) در مشهد، جاذبه های زیادی برای بهره برداری از صنعت ورزش دارد.
اردوهای تیم های ورزشی
عضو هیئت علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه فردوسی ادامه داد: زمانی که تیم های ملی و بین المللی در این استان اردو برگزار می کنند و طولانی مدت هستند، بلندمدت آنها شامل هزینه اقامت، هتل و ترانزیت می شود و می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد. بر اقتصاد مالی این استان استان باید نقش برجسته ای داشته باشد و در نهایت صنعت ورزش را در خراسان رضوی ارتقا و ارتقا دهد.
عظیم زاده از این ظرفیت به عنوان یک صنعت بسیار خوش شانس و رو به رشد در کشورهای پیشرفته یاد کرد و گفت: این صنعت در کشور ما کمی دیر و کند اتفاق می افتد. هر اتفاقی که در رأس برنامه ها و تصمیمات مسئولان باشد می تواند شامل بودجه و منابع مالی خودش باشد که در رشد آن رویداد تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه صنعت ورزش سهم کمی در تولید ناخالص ملی کشور و استان خراسان رضوی دارد، گفت: ورزش در ذهن نمایندگان مجلس، استانداران و سایر مسئولان بسیار ضعیف است. می بینیم که مدارس، دانشگاه ها و… فاقد امکانات و تجهیزات ورزشی برای دانش آموزان، دانش آموزان و حتی ورزشکاران هستند. برای بهره مندی ورزش استان از ظرفیت های خود باید مدیران در جلسات خود از این ظرفیت ها استفاده کرده و برنامه واحدی داشته باشند.
وی تاکید کرد: وقتی بعد از سال ها جلسه شورای ورزش استان تشکیل می شود این نشان می دهد که چقدر از نظر ورزش در این زمینه عقب هستیم بنابراین برای استفاده از ظرفیت های استان نیازمند برنامه ریزی یکپارچه هستیم. مدیران در مرحله بعد استفاده از افراد صاحب نظر، نخبه و جوان در کنار حمایت های دولتی و حاکمیتی همراه با ارتباط نزدیک با صنایعی که می توانند از ظرفیت های صنعت ورزش خراسان رضوی استفاده کنند.
مشکل چیه؟
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی در این خصوص به بازار می گوید: هر فرد باید هزینه سفر یا گردش را بپردازد، بنابراین این بخش می تواند زمینه بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری و درآمدزایی باشد.
معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی: تغییر شکل مشاغل و اختصاص زمان بیشتر به تفریح، تاثیر بسزایی در صنعت گردشگری داشته است.
یوسف بیدخوری بیان می کند: تغییر شکل مشاغل و اختصاص زمان بیشتر به تفریح، تاثیر بسزایی در صنعت گردشگری داشته است و از سوی دیگر پیشرفت علم و فناوری باعث شده کارها بسیار سریعتر و راحت تر از زمان بیشتر مردم باشد. برای تفریح و سرگرمی در این راستا خانواده ها و افراد مختلف تمایل بیشتری به انجام فعالیت های ورزشی نشان می دهند و برای این فعالیت ها هزینه می کنند.
وی درباره دلایل عدم رشد این صنعت در استان نیز توضیح می دهد: مشکل اینجاست که وقتی به تنهایی به ورزش نگاه می کنیم طبیعتا گردشگری ادعایی ندارد و متولی این حوزه در کشور مشخص است اما وقتی به حمل و نقل، نقل و انتقالات و تورهای ورزشی می توان گفت که می توان از این توان به خوبی استفاده کرد و می توان از توان بخش خصوصی وزارت میراث فرهنگی در کنار همه پتانسیل های وزارت ورزش و جوانان استفاده کرد.
پتانسیل گردشگری فراوان
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی تصریح کرد: با وجود ظرفیت های فراوان در حوزه گردشگری ورزشی از جمله امکانات کوه نوردی، ورزش همگانی در طبیعت و ورزش های آبی، اما تعامل سازنده بین اداره کل ورزش و جوانان و میراث فرهنگی تا حد امکان از این پتانسیل بهره برداری نشود. به نظر من بزرگترین مانع در این راه این است که هیچ تعامل سازنده ای بین وزارت ورزش و جوانان و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وجود نداشته باشد.
بیدخوری به ما می گوید: نگاه ما این نیست که فقط یکی از وزارتخانه ها این کار را انجام دهد، در این زمینه معتقدیم بخشی که تخصصی و در حوزه مسئولیت های وزارت ورزش است باید به درستی انجام شود، بلکه آن چیزی است که باید انجام شود. می تواند کمک کننده باشد و همه انواع گردشگری از جمله گردشگری ورزشی این وزارتخانه میراث فرهنگی و گردشگری است که بحث ما را ایجاد کرده است و این تعامل تا امروز انجام نشده است.
وی در این خصوص می گوید: بسیاری از دوستان در وزارت ورزش تاکید دارند که صفر تا صد ورزش را انجام دهند و تورهای ورزشی را با آنها اجرا کنند که تا امروز مشکلاتی را به همراه داشته است.
گفتگو در مورد این post