به گزارش بازار، ابوالفضل رئوفی افزود: این کمیته با هدف تقویت، یکپارچگی و هماهنگی در هدف گذاری و فرآیندهای سیاست گذاری، برنامه ریزی، پایش و پایش تغییرات اقلیمی، شناسایی منابع انتشار گازهای گلخانه ای و نحوه ترسیب و کاهش کربن در کشاورزی برگزار می شود. و بخش منابع طبیعی توسط دفتر امور محیط زیست، توسعه پایدار و فناوری این وزارتخانه به زودی تشکیل می شود.
مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناورانه وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در راستای ابلاغ سیاست های کلی محیط زیستی کشور از سوی رهبر معظم انقلاب، آیین نامه اجرایی تغییر اقلیم کنوانسیون، پروتکل کیوتو و ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی، کمیته تغییر اقلیم این وزارتخانه در قالب کمیتههای فرعی تخصصی تشکیل میشود.
وی افزود: کمیته های فرعی تخصصی در سه گروه پایش و پایش تغییرات اقلیمی، علمی و پژوهشی و آموزشی و ترویجی خواهند بود.
رئوفی، تهیه آمار علمی مرتبط با تغییرات اقلیمی، بررسی آسیب پذیری بخش کشاورزی، بررسی برنامه های ملی سازگار با پیامدهای تغییر اقلیم، استفاده اجرایی از پژوهش ها و محتوای علمی، گسترش تحقیقات علمی و کاربردی ملی و بین المللی، وی آگاهی عمومی، آموزش مردم و ارسال مستمر گزارش های مستند علمی و اجرایی به مراجع ذیربط را از اهداف کمیته های فرعی تغییرات اقلیمی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد.
وی تصریح کرد: اگرچه ایران هنوز تعهد رسمی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای در مجامع بینالمللی نداشته است، اما بخش کشاورزی به دلیل تعاملات گسترده و مستقیم با محیط اطراف، بیشترین تأثیر را از پدیده تغییرات اقلیمی میپذیرد و امنیت غذایی نیز تحت تأثیر قرار گرفته است. تهدید. پرتو قرار می گیرد؛ بنابراین لازم است هر چه سریعتر و با جدیت بیشتری در زمینه کاهش گازهای گلخانه ای و شناسایی ردپای کربن در تولید محصولات کشاورزی اقدام شود.
پیامدهای تغییر اقلیم در بخش کشاورزی
مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناورانه وزارت جهاد کشاورزی درباره تاثیرات تغییر اقلیم بر فعالیت های بخش کشاورزی گفت: کاهش میزان تولیدات زراعی و باغی به دلیل سرمازدگی، سرمازدگی و خشکسالی. ، فرسایش خاک، افزایش بیماری ها و آفات گیاهی در سطح زمین های کشاورزی، جنگل ها و مراتع، تغییر فصل بارندگی، کاهش سطح زیر کشت، طغیان سواحل، ورود آب شور به سطح آب های زیرزمینی در مناطق ساحلی، گسترش آتش سوزی در جنگل ها. و مراتع، جابجایی زیستگاه های طبیعی، بیابان زایی و انقراض گونه های گیاهی و جانوری از پیامدهای تغییر اقلیم در کشاورزی است.
وی گفت: آسیب به منابع آبی و کاهش تولید، از بین رفتن تنوع زیستی در دریاها و اقیانوس ها، اختلال در روند تولید مثل طبیعی، افزایش و شدت انتشار انگل ها و بیماری ها، کاهش مواد اولیه مانند شیر، گوشت، تخم مرغ و لبنیات. محصولات، کدورت منابع آبی برای آبزی پروری، افزایش تغییرات کمی و کیفی آب، تغییر رژیم آبی رودخانه ها، کاهش حاصلخیزی، تغییر بافت خاک، افزایش ریسک سرمایه گذاری به ویژه برای کشاورزان خرده پا و تغییر مهاجرت زمان عشایر از دیگر پیامدهای تغییر اقلیم است. وی در بخش کشاورزی گفت.
تاکید بر منافع ملی در پیوستن به توافقنامه پاریس
رئوفی بر پیوستن ایران به معاهده اقلیمی پاریس با در نظر گرفتن شرایط تاکید کرد و گفت: معاهده اقلیمی پاریس مانند اکثر قراردادهای بین المللی دارای محاسن و فواید ظاهری فراوانی است اما دارای زوایای پنهان و پیچیدگی هایی است و ممکن است در بیشتر موارد آسیب های توسعه را به همراه داشته باشد. کشورها به خصوص
وی افزود: توافقنامه پاریس در نظر دارد با محدود کردن استفاده از منابع فسیلی (نفت، گاز و غیره) انتشار گازهای گلخانهای را به منظور کاهش دمای زمین کاهش دهد، در حالی که کشورهای در حال توسعه از جمله ایران تحریمهای گسترده فعلی) در مسیر پیشرفت مستلزم استفاده از منابع ملی و محلی و ایجاد زیرساختهای مرتبط و وابسته به فروش و مصرف انرژی است. در نتیجه پیوستن به موافقتنامه پاریس، لازم است دولت در راستای تحقق اهداف و وظایف مندرج در موافقتنامه و برنامه مشارکت ملی، اقدامات مقتضی را انجام دهد تا علاوه بر بهره مندی از همکاری های بین المللی مندرج در توافق، ما با آثار عدم رعایت مفاد توافق مواجه نیستیم. .
وی تصریح کرد: توافقات بین المللی چند جانبه و ظاهرا برد-برد است و اگر برآوردی از وضعیت فعلی کشور، میزان، شدت و نوع تاثیر عوامل موثر بر تغییرات اقلیمی در نقاط مختلف داشته باشیم می توانیم به توافقنامه پاریس بپیوندیم. کشور. و عوامل فراملی و منطقه ای موثر بر کشور را بررسی و تجزیه و تحلیل کرده و سپس بر اساس توافقات و قراردادهای بین المللی وارد مذاکره شوند.
مدیرکل دفتر امور محیط زیست، توسعه پایدار و فناوری وزارت جهاد کشاورزی افزود: در صورت داشتن اطلاعات فنی، علمی و عملیاتی لازم می توانیم با توجه به مندرجات قراردادهای بین المللی، بدون محدودیت از مزایای آن بهره مند شویم. منابع و منافع ارزشمند ملی استفاده از مبلغ غیر الزام آور آن در قالب وجوه مالی در جهت پیشبرد و توسعه اهداف ملی، منطقه ای و بین المللی.
گفتگو در مورد این post