به گزارش بازار، اگرچه موضوع واردات لوازم یدکی تقلبی خودرو همواره وجود داشته و نهادهای ذیربط نسبت به آن هشدار داده و حتی اقدامات مختلفی از جمله برچسب اصالت کالا، الزام به ثبت کد رهگیری و … را انجام داده اند. شناسه کالا و … دیده شده است اما همچنان این مشکل لوازم یدکی تقلبی وجود دارد که بعضاً با قیمتی کمتر از اصلی و اخیراً (قبل از سال جدید) به دلیل تعطیلات نوروزی و شروع نوروز. سفرها و بر این اساس، تعویض قطعات خودرو. بحث توزیع و عرضه انواع لوازم یدکی تقلبی و لوازم جانبی مانند روغن، فیلتر و سایر قطعاتی که در بازار پرکاربرد و مورد نیاز هستند مطرح شده است.
در همین رابطه محمدرضا السرا، رئیس اتحادیه فروشندگان بورس تایر، فیلتر و روغن تهران اظهار داشت: زمانی که در بازار کمبود وجود داشته باشد و یا تقاضا برای کالایی در بازار بیشتر از عرضه آن باشد. ، قیمت افزایش می یابد. با افزایش قیمت تمایل به خرید با قیمت کمتر افزایش می یابد که زمینه ایجاد و حضور کالاهای تقلبی با قیمت کمتر در بازار را فراهم می کند. در حال حاضر در حوزه لاستیک کمبودی نداریم و با توجه به ظرفیت تولید داخلی برندهای موجود، میزان عرضه پاسخگوی نیاز بازار و تقاضا است، اما از مصرف کنندگان گلایه هایی از انواع خودرو داریم. فیلترها و روغن های تقلبی
وی افزود: این شکایات باعث می شود که وارد عمل شده و با شناسایی تولیدکننده یا توزیع کننده متخلف، سعی در برخورد اصولی و منطقی با وی داشته باشیم. البته در پایان متخلفان به نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور معرفی خواهند شد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک، فیلتر و تعویض روغن تهران در پاسخ به اینکه آیا کاهش قیمت یا مشکلات اقتصادی و معیشتی می تواند دلیل رونق بازار کالاهای تقلبی در بازار باشد، تصریح کرد: واحدهایی که با آنها سر و کار داریم و عرضه کالاهای تقلبی، بیشتر واحدهایی هستند که مجوز کسب و کار قانونی ندارند. در واقع فعالیت آنها قانونی نیست و در برخی موارد برای همه با چالش و مشکل مواجه می شوند. البته با پیگیری های انجام شده از سوی اتاق اصناف، اتحادیه ها و تشکل ها، سازمان بازرسی و وزارتخانه های حراست، تقلب به حداقل رسیده است.
وی ضمن اشاره به اینکه تصور نسبتاً رایجی در جامعه بین مردم وجود دارد که اگر کالای خارجی را گران بخرند، قطعا تقلبی نیست، گفت: این موضوع بسیار مهم است و باید به آن توجه شود. زیرا در اتحادیه های صنفی دارای مجوز به ندرت چنین تقلب هایی دیده می شود. واحدهای صنفی دارای مجوز دوره های فنی را در اتحادیه گذرانده اند و به همین دلیل (این واحدهای صنفی) تمام تلاش خود را برای خرید قطعات و لوازم یدکی و عرضه آن در واحدهای خود که دارای استانداردهای لازم هستند انجام می دهند.
السارا افزود: البته نمی توان پاسخ دقیقی به این سوال داد که آیا تقلب و اجناس تقلبی در برندهای داخلی بیشتر است یا خارجی؟ این موضوع بستگی به سودی دارد که متخلف یا فردی که دنبال سود است برای خود در نظر گرفته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک، فیلتر و تعویض روغن تهران در ادامه به نکاتی که مشتریان در هنگام خرید و استفاده از لوازم یدکی و لوازم مورد نیاز خودروی خود باید به آن توجه کنند، اشاره کرد و گفت: قطعا یکی از مهمترین نکات این است که کالاهای مورد نیاز خودروی خود را از اتحادیه های صنفی که دارای پروانه کسب هستند بخرید. واحدهایی که پروانه کسب دارند به ندرت فریب این کلاهبرداری ها را می خورند تا در واحد خود روغن و فیلتر خودرو تقلبی تهیه و عرضه کنند. همانطور که گفته شد این افراد دوره های فنی متعددی را دیده اند و روغن یا فیلترهای تقلبی خودرو را می شناسند. از طرفی با توجه به اینکه پروانه کسب دارند حتی می توانند مستقیما از کارخانه ها روغن یا فیلتر بخرند.
وی ادامه داد: مشتریان در هنگام خرید انواع فیلتر و روغن خودرو به کد شناسایی و رهگیری، علامت استاندارد و اصالت و برندهای معتبر داخلی توجه کنند. همچنین می توانند از طریق کد دستوری #4*7777*4 اصالت کالا را بررسی و اندازه گیری کنند.
السرا در خصوص نقش بخش خصوصی و دولت در نظارت بر بازار و کاهش تقلب خاطرنشان کرد: روغن های تقلبی در بسته بندی بسته بندی می شوند و تا زمانی که درب آن باز نشود تشخیص کیفیت آن بسیار دشوار است. فقط در صورتی می توان تشخیص داد که آن واحد تجاری روغن را باز کند و بفهمد که تقلبی است یا نه. البته راه دیگر این است که تمام روغن های عرضه شده در بازار را برای تشخیص به آزمایشگاه بفرستید. بازرسی و نظارت اگر با همراهی کارشناسان واحدهای صنفی باشد و کارشناسان برای انجام این کار ارجاع داده شوند قطعا در بهبود شرایط تاثیر مثبت خواهد داشت.
گفتگو در مورد این post