سیاره ای که تنها ۷۰ سال نوری با ما فاصله دارد توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است. گروهی از ستاره شناسان این سیاره جدید را با استفاده از داده های تلسکوپ فضایی جیمز وب کشف کرده اند و با بررسی های دقیق تر می گویند که این سیاره ممکن است یک جهان اقیانوسی در حال جوش باشد و به اندازه کافی گرم باشد که بتوان روی آن پخت و پز کرد!
بر اساس مقاله تحقیقاتی منتشر شده توسط مجله Astronomy & Astrophysics، سیاره مورد بحث توسط دانشمندان TOI-270 d نامگذاری شده است. این سیاره در واقع یکی از سه سیاره منظومه TOI-270 است که به همراه دو همسایه خود به دور یک ستاره کوتوله سرخ می چرخند.
دانشمندان به دلیل ترکیب گازی این سیاره از آن به عنوان “نپتون کوچک” یاد کرده اند. با این حال، دقیقاً مشخص نیست که آیا TOI-270 d دقیقاً شبیه نپتون است (تصویر بالا).
ترکیب جو سیاره جدید؛ عامل تمایز
چیزی که این جهان در حال جوش را از سایر سیارات فراخورشیدی که تاکنون کشف کرده ایم متفاوت می کند، ترکیب شیمیایی جو آن است. اخترشناسان از ترکیب جوی آن به عنوان “دنیای هیسنی” یاد کرده اند. این بدان معناست که اقیانوس بزرگ و جوی بسیار غنی از هیدروژن دارد.
علاوه بر این، سایر داده های به دست آمده توسط جیمز وب نشان می دهد که دمای اقیانوس های این سیاره به ۱۰۰ درجه سانتی گراد می رسد.
با این حال، برخی از ستاره شناسان بر این باورند که داده های جیمز وب از این سیاره ترکیب بسیار متفاوتی را نشان می دهد. آنها معتقدند به جای اقیانوس در حال جوش، این سیاره می تواند دارای یک سطح سنگی باشد که توسط جو بسیار متراکم هیدروژن و بخار فوق گرم پوشیده شده است.
منبع: دیجیاتو
گفتگو در مورد این post