به گزارش بازار، رضا فتوحی درباره شعار سال و اهمیت آن در بخش کشاورزی افزود: امنیت غذایی مهمترین موضوع در حوزه کشاورزی است و باید با مشارکت مردم برای تحقق آن تلاش کنیم.
مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه کشت فراسرزمینی به نوعی مشارکت سرمایه گذاران ایرانی در پروژه های برون مرزی است، تصریح کرد: این کشت از سوی دولت پیگیری می شود؛ در حالی که این کشت به صورت فراسرزمینی انجام می شود. در این زمینه دولت در نظر دارد کشاورزی فراسرزمینی را با کمک سرمایه گذاران ایرانی در کشورهای دارای تفاهم نامه انجام دهد.
به گفته فتوحی، شرکت های داخلی و بین المللی نیز می توانند کشاورزی فراسرزمینی در بخش بزرگی از کشورهایی مانند روسیه، قزاقستان، ارمنستان، آذربایجان، عراق، پاکستان، بخشی از کشورهای آفریقایی مانند تانزانیا و ونزوئلا در قاره آمریکا انجام دهند.
مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اهمیت کشت فراسرزمینی و تحقق شعار سال در این بخش با افزایش تولید، یادآور شد: در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده است، باید سرمایه گذاری های خارج از کشور را اجرا کنیم. تقویت امنیت غذایی؛ البته فعالیت های مهمی در این زمینه انجام شده و در حال انجام است.
وی افزود: با تحقق کشت فراسرزمینی می توانیم نیاز کشور به برخی محصولات را تامین و با قیمت بهتری به دست مردم برسانیم.
فتوحی ضمن دعوت از سرمایه گذاران افزود: کشت محصولات اساسی مانند گندم، جو، ذرت، دانه های روغنی، دام و دامپروری در کشت فراسرزمینی مورد حمایت دولت سیزدهم و از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی محسوب می شود.
به گفته وی، ایران در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد و بر این اساس باید به دنبال حفظ منابع اولیه و افزایش بهره وری آب و خاک باشیم، بنابراین افزایش تولید باید خارج از محدوده باشد. کشور و در راستای بهره مندی از منابع آب و خاک سایر کشورها. برای بهبود امنیت غذایی
مجری طرح کشت فراسرزمینی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 80 میلیون هکتار کشت فراسرزمینی توسط کشورهای توسعه یافته در حال انجام است.
وی با بیان اینکه باید بخشی از نیاز کشور را که از طریق واردات تامین می شود از طریق کشت فراسرزمینی تولید کنیم، اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده 2 میلیون هکتار کشاورزی فراسرزمینی در کشورهای مختلف پیش بینی شده است. پایان برنامه هفتم
فتوحی ادامه داد: پیش بینی کشت فراسرزمینی در سال جاری بالغ بر 400 هزار هکتار است که بر اساس ضوابط خرید تضمینی این محصولات توسط شرکت بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام کشور از سرمایه گذاران انجام می شود.
مجری طرح کشت فراسرزمینی گفت: باید از منابع سایر کشورها نهایت استفاده را ببریم؛ البته اکنون در کشورهایی مانند غنا، ارمنستان، پاکستان، برزیل، تاجیکستان و قزاقستان کشاورزی فراسرزمینی انجام می شود.
گفتگو در مورد این post