بازار؛ گروه استان ها: خانه تکانی در آستانه عید نوروز یکی از سنت های ایرانیان است که با گذشت نسل ها همچنان همه خانواده ها در روزهای پایانی اسفند درگیر آن هستند. شستن چیزهایی مانند پتو، فرش و پرده بخش مهمی از این سنت است.
در گذشته خانواده ها فرش های خود را در حیاط خانه می شستند، اما امروزه به دلیل فراگیر شدن آپارتمان نشینی و کمبود آب، این امر نه امکان پذیر است و نه صحیح. بنابراین، عموماً این قسمت مهم خانه تکانی به شرکت های قالیشویی سپرده می شود، اگرچه هنوز هم بسیاری ترجیح می دهند فرش های خود را به همان روش قدیمی بشویند.
در پایان سال خانواده ها برای خرید لباس، تزئین خانه، خرید غذای عید، میوه و شیرینی هزینه های مختلفی را متحمل می شوند. با تورم اجناس، هزینه قالیشویی نیز به این هزینه ها اضافه شده است، به طوری که در سال های اخیر به دلیل افزایش نرخ مواد شوینده و هزینه های کارگری، پرداخت این هزینه برای خانواده ها سخت شده است.
این امر باعث کاهش چشمگیر تعداد مشتریان نسبت به سال قبل شده و قالیشویی ها رونق سال های گذشته را ندارند. قالیشویی دارای هزینه های اضافی است که از جمله آنها می توان به هزینه حمل و نقل، روکش پلاستیکی و بسته بندی اشاره کرد.
یکی از شهروندان گرگانی در گفت و گو با خبرنگار بازار گفت: اواسط اسفندماه با یکی از قالیشویی های گرگان تماس گرفتم که قیمت 300 هزار تومان برای شستن فرش 12 متری را به من گفت. ماموران قالیشویی که دم در آمدند اعلام کردند که باید 90 هزار تومان کرایه و حدود 20 هزار تومان برای ایاب و ذهاب پرداخت کنم.
برای شستن فرش 12 متری باید حدود 410 هزار تومان می پرداختم و اگر قرار بود فرش های بیشتری را برای شستن به قالیشویی بسپارم، باید هزینه ای را متحمل می شدم که از پس آن بر نمی آمدم.
رضا رسولی ادامه داد: با توجه به اینکه فکر می کردم مبلغ 300 هزار تومان همراه با کرایه محاسبه می شود و به دلیل نحوه نرخ گذاری این شرکت و عدم اعلام این مبالغ تلفنی به من، از تحویل فرش خود به این فرش خودداری کردم. پاک کننده. من کردم. برای شستن فرش 12 متری باید حدود 410 هزار تومان می پرداختم و اگر قرار بود فرش های بیشتری را برای شستن به قالیشویی تحویل بدهم، باید هزینه ای را متحمل می شدم که از پس آن بر نمی آمدم.
وی افزود: مجبور شدم یکی از فرش هایم را به قالیشویی دیگری با هزینه شست وشوی 370 هزار تومان تحویل دهم.
تاثیر افزایش قیمت مواد شوینده بر قیمت قالیشویی
رئیس اتحادیه فرش دستبافان استان گلستان در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه در حالی که قیمت تمام اجناس در حال افزایش است و نمی توان دلیل افزایش قیمت قالیشویی ها را بیان کرد، اظهار داشت: مواد شوینده افزایش قیمتی دارند که قیمت آن افزایش می یابد. است در نرخ قالیشویی موثر است.
توان مالی مردم کاهش یافته است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد زیرا درآمد مردم آنقدر پایین است که نمی توانند هزینه خدمات ضروری خود را پرداخت کنند.
یوسف گوکلانی با بیان اینکه هر ساله چندین نهاد و انجمن اقدام به تعیین نرخ می کنند، اظهار داشت: توان مالی مردم کاهش یافته است و باید به این موضوع توجه شود چرا که درآمد مردم آنقدر پایین است که نمی توانند هزینه خدمات ضروری و ضروری خود را پرداخت کنند. به پرداخت البته لیست قیمت در تمامی قالیشویی ها تعبیه شده است همچنین نرخ حمل و نقل و تعداد طبقاتی که کارگر باید بالا برود.
وی با بیان اینکه اصناف نقشی در افزایش قیمت ها ندارند، تصریح کرد: قیمت کالاها افزایش یافته و قیمت تمام شده خدمات به ناچار افزایش می یابد. همه مشاغل در همه اصناف در حال تعطیل شدن هستند و گاهی اوقات مجبور می شوند کسب و کار خود را رها کرده و به مشاغل و نیروی کار دیگر روی بیاورند.
آغاز نظارت بر مراکز خدماتی و بازار شب عید از 24 اسفند
رئیس تعزیرات حکومتی گلستان نیز در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه طرح نظارتی ویژه تا 31 فروردین در گلستان اجرا می شود، اظهار داشت: تیم بازرسی مشترک تعزیرات با همکاری اتاق اصناف، مرکز بهداشت، کشاورزی و … پلیس جهاد و امنیت اقتصادی استان از 24 اسفند ماه جاری نظارت بر بازار شب عید را آغاز کرده است.
رضا قشلاقی افزود: از 24 اسفند ماه طرح پایش ویژه ایام عید و ماه مبارک رمضان تا 31 فروردین 1403 ادامه دارد.
وی با بیان اینکه نحوه ارائه کالاها و خدمات مرتبط با مایحتاج و کالاهای اساسی در حال رصد است، گفت: تره بار، خشکبار، قالیشویی، آرایشگاه، رستوران و امکانات تفریحی جامعه هدف هدف این نظارت است. طرح. هستند.
وی در پایان گفت: در این ایام شهروندان می توانند با مراجعه حضوری و تماس با سامانه 135 شکایات خود را اعلام کنند تا این سازمان در اسرع وقت به آنها رسیدگی کند.
بر اساس گزارش های بازار، افزایش هزینه ها در بخش خدمات قطعاً ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه و غیره است، در صورتی که درآمد مردم به حد قابل قبولی برسد، توانایی پرداخت هزینه دریافت خدمات و خرید کالاهای مورد نیاز آنها نیز افزایش می یابد. نیز افزایش یابد. مسئولان به جای توجه به قیمت ها باید به تولید و افزایش درآمد مردم بپردازند.
گفتگو در مورد این post