به گزارش بازار، مسئولان این سازمان و دیوان عدالت اداری در نشستی مشترک به بررسی دلایل و زمینه های تشکیل دعاوی مرتبط با این سازمان در دیوان عدالت اداری پرداختند و بر لزوم اصلاح برخی قوانین و مقررات تاکید کردند. از جمله در زمینه مشاغل سخت و زیان آور.
میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از توسعه ارتباطات، همکاری و هماهنگی این سازمان با دیوان عدالت اداری استقبال کرد و گفت: بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور و فرآیندهای رسیدگی به درخواست بیمه شدگان. در این زمینه هم از بعد حقوقی و قضایی و هم از منظر مدیریتی و مالی برای سازمان تامین اجتماعی بسیار حائز اهمیت است و از نظر تاثیراتی که در حوزه کسب و کار دارد حتی کارفرمایان نیز این موضوع را به عنوان یک چالش مطرح می کنند مسیر تولید در تمامی جلسات و جلسات مشترک.
موسوی با تاکید بر اینکه جهش تولید بدون نیروی کار ماهر و با انگیزه امکان پذیر نیست، گفت: یکی از موانع تحقق شعار امسال این است که در برخی موارد کارگروه با چالش حضور نیروی متخصص مواجه است. نیروی کار و مسیر بهره وری که قرار است در جهش تولید دنبال شود، در این زمینه با مانع جدی مواجه است.
وی خاطرنشان کرد: اگر این را به تغییرات جمعیتی کشور اضافه کنیم، اهمیت حفظ نیروی کار ماهر و متخصص در صنایع و مشاغل مختلف را نشان می دهد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: تعداد مطالبات و مستمری های مستمری در مشاغل سخت و زیان آور مغایر با اهداف و مقاصد اصلی تصویب این قانون بوده و سهم عمده ای در عدم تعادل منابع و هزینه های سازمان تامین اجتماعی دارد. سازمان تامین اجتماعی به عنوان سازمان بیمه بین نسلی.
موسوی ادامه داد: شرایط فعلی به گونه ای است که میانگین سن بازنشستگی به حدود چهل سال و کمتر رسیده است و گاهی نیروی کار در اوج تجربه، مهارت و تخصص از بازار کار خارج می شود و هزینه حمایت از این افراد تحمیل می شود. در مورد سایر بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی. . تاسف بارتر اینکه این افراد که با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان آور و ظاهراً به دلیل فرسودگی جسمی و روحی ناشی از این مشاغل از لیست پرداخت کنندگان بیمه حذف می شوند، در عمل بازار کار را رها نمی کنند. فضا را برای کارگران جدید ایجاد کنید، اما آنها جذب بخش های غیررسمی بازار می شوند. . با این وضعیت نیروی انسانی نمی توان اهداف بزرگ رشد و جهش تولید را دنبال کرد.
وی افزود: البته ما حق نداریم کسی را از حقوق قانونی خود محروم کنیم و در تامین اجتماعی نیز چنین اراده ای وجود ندارد. ما نباید حق کسی را ضایع کنیم و نباید اجازه دهیم آینده این صندوق با تعهدات بین نسلی با اجرای نادرست قوانین و مقررات تباه شود. ضایع شدن حقوق و منافع صندوق تامین اجتماعی و تحمیل بار مالی نامعقول بر این صندوق مغایر با سیاست های کلی تامین اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین گفت: اراده ای در مجلس و دولت سیزدهم مردم برای کمک به سازمان تامین اجتماعی وجود دارد تا این سازمان که ابزار و محور توسعه پایدار است همچنان به قوت خود باقی بماند. در موضوع شکایات مکرر از اصلاح عناوین شغلی در مشاغل سخت و زیان آور باید کار کارشناسی و تخصصی در سه سطح با مشارکت همه نهادهای مرتبط انجام دهیم که بخشی مربوط به قوانین کلان در مجلس است. بخشی دیگر اصلاح قوانین تامین اجتماعی و بخشی دیگر اصلاح رویه های مربوط به اجراست.
موسوی افزود: در راستای رفع ریشه این مشکل و حفظ حقوق بیمه شده بیمه شدگان، هر ماه میزان حق بیمه پرداختی، تعداد روزهای استخدام و عنوان شغلی اعلام شده را به اطلاع بیمه شدگان رسانده ایم. لیست حق بیمه پرداختی از طریق پیامک، زیرا معتقدیم هیچ کارگری نباید هیچ حقی را از دست بدهد. این روند برای بیمه شدگان عمومی نیز در حال گسترش است و تا پایان اردیبهشت ماه به طور کامل اجرا می شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پایان سخنان خود از تعامل و همکاری با دیوان عدالت اداری قدردانی و بر توسعه تعاملات تکمیلی با این نهاد تاکید کرد.
اصلاح عنوان شغلی و در نظر گرفتن سابقه بازنشستگی سخت و زیان آور یکی از مواردی است که در دیوان عدالت اداری مطرح می شود.
در این دیدار حسن زینعلی نژاد معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور کار و تامین اجتماعی از حوزه حقوقی و قوانین سازمان تامین اجتماعی در پیگیری و هماهنگی با دیوان عدالت اداری قدردانی کرد و گفت: : تصحیح عنوان شغلی و درج سابقه بازنشستگی سخت و زیان آور از بیشترین موارد مطرح شده در دیوان عدالت اداری که با هماهنگی دیوان عدالت اداری و دیوان عدالت اداری از تعداد این موارد کاسته شده است. سازمان تامین اجتماعی اما همچنان در راس موضوعات مطرح شده در حوزه تامین اجتماعی قرار دارد.
زینل نژاد با تاکید بر لزوم اصلاح برخی قوانین و مقررات پیشنهاد کرد در اجرای ماده 39 قانون تامین اجتماعی هر ماه مهلتی در نظر گرفته شود تا کارگران نسبت به شکایت احتمالی از مفاد فهرست حق بیمه اقدام کنند.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری در امور کار و تامین اجتماعی همچنین از اقدام اخیر سازمان تامین اجتماعی در زمینه اطلاع رسانی گسترده و ماهانه به بیمه شدگان در خصوص میزان حق بیمه، نرخ دستمزد و عنوان شغلی استقبال کرد و استقبال کرد. به عنوان اقدامی اساسی برای کاهش تعداد شکایات در این زمینه. دیوان عدالت می دانست.
فراوانی ادعاهای نادرست استفاده از مزایای مشاغل سخت و زیان آور
در این جلسه محمد محمدی معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی گفت: بر اساس نظرسنجی انجام شده بیش از 95 درصد از همکاران حوزه بیمه در جلسات تعاملی با حضور اعضای ستاد تشخیص اختلاف استان شرکت کردند. و کمیته های حل و فصل و قضات دیوان عدالت اداری برای هماهنگی در رسیدگی به مواردی از قبیل درخواست ها اصلاح عنوان شغلی سال گذشته توسط اداره کل حقوقی سازمان تامین اجتماعی برگزار شد و رضایت داشتند و خواستار ادامه برگزاری این موارد شدند. جلسات
محمدی با تاکید بر اینکه رویکرد سازمان تامین اجتماعی احقاق حق همه بیمه شدگانی است که در مشاغل سخت و زیان آور به کار گرفته شده اند، گفت: متاسفانه درخواست های کذب فراوانی برای استفاده از مزایای این قانون وجود دارد و انتظار می رود که این قانون در مشاغل سخت و زیان آور به کار گرفته شود. تمامی مراجع مسئول در رسیدگی به این درخواست ها باید به چالش های سازمان تامین اجتماعی و پیامدهایی که نگاه حمایتی به موضوع بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور برای این سازمان دارد توجه جدی شود.
وی همچنین اعلام کرد: با تغییرات ایجاد شده در برنامه هفتم توسعه در حوزه سن و سابقه بازنشستگی، تعداد درخواست های دروغین و واقعی برای استفاده از تسهیلات قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور و بازنشستگی پیش از موعد افزایش یافته است.
عمران نعیمی مدیرکل حقوقی و قوانین سازمان تامین اجتماعی نیز در این جلسه توسعه تعامل و همکاری با مراجع نظارتی و قضایی از جمله دیوان عدالت اداری را یکی از راهکارهای جدی این سازمان اعلام کرد. ابراز نگرانی کرد و گفت: در شعب مختلف دیوان عدالت اداری درخواست های متعدد اصلاحی مطرح شده است. عناوین شغلی با هدف استفاده از تسهیلات بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور مطرح می شود که کنترل و کاهش تعداد این مطالبات با ریشه یابی تعداد زیاد آنها یکی از محورهای اصلی هماهنگی و همکاری دو نهاد است.
وی با اشاره به اینکه اتخاذ رویه واحدی در رسیدگی و رسیدگی به این درخواست ها که شامل حقوق کارگران و سازمان تامین اجتماعی است، ضروری است، گفت: در سال گذشته با هماهنگی دیوان عدالت اداری و تحقق مشترک درک و هماهنگی در مورد موضوعاتی که اغلب مورد بحث قرار می گیرد. در دیوان عدالت اداری اداره کل حقوقی و حقوقی سازمان تامین اجتماعی ۱۲ جلسه هماهنگی با حضور اعضای هیات های حل اختلاف استان ها و با حضور قضات عالی رتبه دیوان عدالت اداری برگزار کرد. که 3 جلسه در استان تهران و 9 جلسه در استان های مختلف برگزار شد.
گفتگو در مورد این post