بازار؛ گروه صنعت: صنعت مواد موثره دارویی که به عنوان یکی از صنایع نوظهور و پیشرو در توسعه و رفع نیاز شرکت های دارویی به واردات مواد اولیه تولید دارو شناخته می شود، در طول سالیان فعالیت خود توانسته است بیش از 72 درصد بومی سازی شود. . اتفاقی که علاوه بر ایجاد اشتغال قابل توجه، از خروج حجم قابل توجهی از منابع ارزی از کشور به منظور واردات جلوگیری کرده است.
صنعتی که بر خلاف سایر صنایع داروسازی و حتی تجهیزات پزشکی فرسوده نیست و نیازی به منابع حمایتی برای نوسازی و ادامه فعالیت ندارد. چرا که این صنعت در حال حاضر مجهز به پیشرفته ترین و به روزترین تجهیزات وارداتی و حتی داخلی است و به گفته کارشناسان با برخی حمایت ها و ثبات اقتصادی می تواند بدون هیچ رقیبی به قله های پیشرفت و توسعه در منطقه برسد. اما در سالی که گذشت این صنعت در معرض بخشنامه ها و بخشنامه ها و تصمیمات هیجانی مکرر و ناگهانی مسئولان قرار گرفت که عملا علاوه بر کمبود سرمایه در گردش ناشی از حذف ارز 4200 تومانی دوران سختی را پشت سر گذاشت. با این حال فرامرز دفنانی، رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان دارویی نسبت به سال جدید امیدوار است و 4 شرط را برای تولید بدون استرس و آرام مطرح می کند.
وی دوری از تصمیمات هیجانی مسئولان، حمایت از تامین سرمایه در گردش، حذف دلالان در تامین مواد اولیه و ثبات نرخ ارز را چهار شرط برای تولید بدون تنش مواد اولیه عنوان کرد و گفت: سال 1403 البته سالی بهتر، حداقل در کاهش ضریب تنش. ابزار مدیران دولتی خواهد بود.
لزوم ادامه تولید بی سر و صدا با پرهیز از تصمیمات احساسی مسئولان
فرامرز طحنانی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان بسته بندی دارویی، شیمیایی و دارویی در خصوص شرایط صنعت مواد موثره کشور و انتظاراتی که تولیدکنندگان از مسئولان در سال 1403 دارند، به بازار گفت: انتظار اصلی ماست. این است که مسئولان رفتار هیجانی نداشته باشند و شرایط را به گونه ای مدیریت کنند که ما تولیدکنندگان از ثبات بیشتری در زمینه تامین نیازها و همچنین نرخ ارز برخوردار شویم.
منابع بانکی به میزان و ضرورتی که نیاز بود تامین نشد و به سختی توانستیم از عهده ماموریت تامین نیازهای پزشکی برآییم.
وی با اشاره به چالش های نرخ ارز در تصویب برنامه و بودجه دولت، افزود: این مشکل به صورت چالشی افزایش یافته است و اگرچه در 2 سال گذشته به سختی توانستیم حاشیه وحشتناکی را برطرف کنیم. با نرخ ارز اضافه شد. به خصوص که منابع بانکی به میزان و ضرورتی که نیاز بود تامین نشد و به سختی توانستیم از عهده ماموریت تامین نیازهای پزشکی برآییم.
تفنانی ادامه داد: با این تفاسیر امسال انتظار تغییرات کمتری را داریم و شاهد تغییرات ناگهانی در قوانین، نامه ها، مقررات نخواهیم بود. متأسفانه این تغییرات صدمات زیادی به صنعت وارد می کند و زمان زیادی طول می کشد تا صنعت خود را دوباره متعادل کنیم. بنابراین این حداقل انتظاری است که از متولیان امر از سال 1403 داریم، اما با توجه به آسیب هایی که به تولید ملی وارد شده است، اکنون لازم است سیاست هایی اصلاح شود.
افزایش عمق ساخت داخلی با همکاری پتروشیمی ها
همانطور که می دانیم امسال در نمایشگاه سلامت بانیان بهرام عین الهی با توجه به اینکه عمق ساخت مواد دارویی موثر در صنعت هنوز به رقم مورد انتظار نرسیده است پاسخی مبتکرانه داد و برای جلوگیری از واردات، تولیدکنندگان صنعت باید تلاش بیشتری کند. : وابستگی اصلی مواد موثر به محصولات شیمیایی است که پایه آن نیز پتروشیمی است، خوشبختانه با مجتمع های پتروشیمی، وزارت علوم در زمینه تامین مواد اساسی با نرخ استراتژیک کالایی قراردادهایی منعقد کرده ایم.
اگر محصولی استراتژیک شود، نیاز به عرضه آن به کشور واگذار می شود تا ابتدا محصول را برای محصولات استراتژیک تولید داخل عرضه کنند و سپس در جای دیگری از جمله صادرات به فروش برسانند.
وی افزود: به دلیل اینکه بیشتر مواد پتروشیمی از طریق بورس به دست تولیدکننده می رسد و بعضاً در دسترس نیست. چون هم بازار صادراتی دارند و هم بازار داخلی.
تفناری ادامه داد: اگر محصولی استراتژیک شود، نیاز به عرضه آن به کشور واگذار می شود. ابتدا محصول را برای محصولات استراتژیک تولید داخل عرضه می کنند و سپس آن را در جای دیگری از جمله از طریق صادرات می فروشند. خوشبختانه این کار با همکاری وزارت صنایع و شرکت های پتروشیمی به خوبی در حال انجام است.
برنامه برد-برد وزارت علوم برای توسعه تولید مواد موثر
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان بسته بندی های دارویی، شیمیایی و دارویی با اشاره به دیگر موفقیت ها و برنامه های این سندیکا برای تولید بهتر، گفت: همانطور که اشاره کردم با وزارت علوم قرارداد بسیار خوبی منعقد کرده ایم. که یکی از توانمندی های دانشمندان، متخصصان و اساتید دانشگاه می باشد.
وی افزود: به این ترتیب از گروه اساتیدی که دوره فوق دکتری را می گذرانند بهره مند می شویم و به طور رایگان در اختیار شرکت های تولید کننده مواد موثر دارویی قرار می گیرند و پروژه های آنها به سمت تولید سوق داده می شود. از مواد موثر دارویی می گویند دستاورد خوبی است و شروع شده و در حال گسترش است.
این تولیدکننده مواد فعال دارویی در خصوص چشم انداز صنعت مواد موثره ادامه داد: با تلاش هایی که در حال انجام است فکر می کنم در آینده شاهد موفقیت های بزرگی در این راستا باشیم.
تجدید حیات تولید کنندگان مواد دارویی فعال
اختراعی در پاسخ به این سوال که صنعت 1403 را چگونه می بینید؟ وی گفت: به نظر من شرایط به طور کلی مساعد است مگر اینکه قوانین و مقرراتی بیاید و چالش هایی ایجاد کند. تنها دغدغه ما عدم ثبات است و در غیر این صورت این صنعت رویکردی به سمت توسعه مطلوب و سریع دارد. انشاالله در پنج سال آینده تلاش می کنیم به یک نقطه آمار خوب برسیم و انتظارات وزیر بهداشت بیش از پیش برآورده شود.
تولیدکنندگان مواد موثره دارویی مدتی بود که با چالش های زیادی مواجه شده بودند و قیمت نهایی محصولاتشان با قیمت اعلام شده از سوی وزارتخانه همخوانی نداشت و ضرر می کردند.
لازم به ذکر است تولیدکنندگان مواد موثره دارویی مدتی بود که به دلیل رانت های توزیعی 4200 تومانی با چالش های زیادی مواجه شده بودند و قیمت تمام شده محصولاتشان با قیمت اعلامی وزارتخانه هماهنگ نبود و همواره ضرر می کردند. . اما با اجرای طرح دروار، با وجود تعویق چند ماهه تعدیل قیمت ها، کمبود نقدینگی، توقف خطوط تولید و… وجود داشت.
بنابراین مدت زیادی است که تولیدکنندگان مواد دارویی موثر بدون گلایه از شرایط تولید، تحریم های اقتصادی پیش رو و … به تولید خود ادامه می دهند و این امر منوط به تصمیم گیری های آرام و قرار دادن صنعت در شرایط پایدار و باثبات است. حالت قابل پیش بینی
گفتگو در مورد این post