از آن جایی که بیماری های واگیر دار یکی از تهدید های جدی برای سلامت انسان ها معرفی می شوند و از طریق شیوع سریع باعث مرگ و میر تعداد زیادی انسان می شود ضروری است که از طریق رعایت برخی از نکات از ابتلا به این بیماری ها جلوگیری کنید.
در این مقاله به این سؤال که چطور از بیماری های واگیردار در امان بمانیم؟ پاسخ خواهیم داد.
بیماری ها واگیر دار
به طور کلی بیماری هایی که می توانند از فردی به افراد دیگر منتقل شوند بیماری های واگیردار (مسری) یا ناقل تلقی می شوند، در این بیماری ها، عامل بیماری به صورت مستقیم از یک فرد به فرد دیگر و یا غیر مستقیم از طریق حشرات، جوندگان، خاک و… به افراد منتقل می شود.
بیماری های واگیر دار از طریق دستگاه تنفس، دستگاه گوارش، دستگاه ادراری، تناسلی، پوست و مخاط و خون و… از یک فرد به فرد دیگر منتقل می شود.
چطور از بیماری های واگیردار در امان بمانیم؟
امروزه در مقایسه با سده های قبلی، مرگ و میر ناشی بیماری های واگیر دار با توجه به افزایش داروها، واکسن ها و عملکرد صحیح شان کاهش پیدا کرده است.
برای در امان ماندن از بیماری های واگیردار و جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها رعایت نکات خاصی می تواند به کمک کننده باشد.
- برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های واگیردار توصیه می شود که نکات بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنید، میوه ها و سبزیجات را به صورت کامل شسته و ضد عفونی کنید، آب سالم و قابل شرب استفاده کنید، از مواد غذایی سالم استفاده کرده و قبل از صرف و پخت غذا دست های تان را به صورت کامل بشویید.
- برای در امان ماندن از بیماری های واگیر دار توصیه می شود که مواد غذایی را به صورت کامل پخته و از مصرف خام و بخار پز سرسری مواد غذایی خودداری کنید.
- در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا شده اید سریعاً به پزشک مراجعه کرده، به هیچ عنوان خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف نکنید.
با پزشک تان مشورت کنید و از او در رابطه با مسری بودن یا نبودن بیماری تان اطلاعات کافی کسب کنید، در صورتی که بیماری تان مسری است جهت عدم انتقال بیماری به سایر افراد اقدامات ایمنی را فراموش نکنید.
- در صورتی که یکی از اعضای خانواده تان دچار بیماری واگیر دار شده است، برای جلوگیری از انتقال بیماری باید از تماس و ارتباط نزدیک با سایر افراد خانواده به ویژه نوزادان و افراد مسن خودداری کند.
- افرادی که به بیماری های واگیر دار مبتلا شده اند برای بهبودی کامل و نسبی به استراحت نیاز دارند، توصیه می شود که برای مراقبت و نگهداری از این افراد از پرستار بیمار شبانه روزی کمک گرفته شود، چرا که پرستاران در زمینه مراقبت از این بیماران تخصص کافی دارند.
- شستن دست ها و رعایت اصول بهداشتی می تواند از ابتلای افراد به بیماری های مسری جلوگیری کند.
- توصیه می شود برای در امان ماندن از بیماری های واگیردار به هیچ عنوان از وسایل شخصی سایر افراد از جمله حوله، مسواک، دستمال و… استفاده نکنید.
- بیماری های واگیردار تنفسی از شایع ترین و رایج ترین انواع بیماری های واگیرداری هستند که جهت جلوگیری از انتقال آن به سایر افراد ضروری است که فرد ناقل از ماسک استفاده کرده، هنگام عطسه و سرفه دهان و بینی تان را به صورت کامل پوشانده، تماس با سایر افراد را به حداقل رسانده و در اماکن عمومی حاضر نشود.
- از آن جایی که برخی از بیماری ها در شرایط متنوعی شیوع بیشتری پیدا می کنند، توصیه می شود در صورتی که تصمیم به سفر یا پیک نیک به مناطق خاصی از جمله مناطق گرمسیری دارید، شرایط آب و هوایی منطقه را به صورت کامل بررسی کنید.
در صورتی که امکان ابتلا به بیماری های واگیردار این مناطق وجود دارد، توصیه می شود که حتماً خودتان را واکسینه کرده و به صورت کلی از سفر به آن مکان ها خودداری کنید.
- امروزه با توجه به پیشرفت علم واکسن های مناسبی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های واگیر دار در دسترس هستند، با واکسینه شدن می توانید از بیماری های واگیر دار در امان بمانید.
ضروری است که نوزادان و سالمندان به دلیل حساسیت های بیشتر و از این جهت که بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ها هستند در فواصل زمانی معین واکسینه شوند.
- توصیه می شود که مادران باردار، افراد سالمند و افراد مبتلا به بیماری های مزمن نسبت به تزریقات واکسن در سریع ترین زمان ممکن اقدام کرده و در صورت ابتلا به بیماری ها جهت جلوگیری از شدت گرفتن بیماری ها پس از مشاهده علائم اولیه حداکثر تا 48 ساعت به پزشک مراجعه کنند.
- یکی از مهم ترین ابزارها جهت جلوگیری از انتقال بیماری های تنفسی واگیر استفاده از تهویه مناسب در فضا می باشد، چرا که با استفاده از سیستم تهویه مناسب بار آلودگی عوامل بیماری زا کاهش پیدا کرده و از انتقال بیماری ها جلوگیری می شود.
- ضروری است جهت جلوگیری از بیماری های واگیردار و مسری مقاربتی از شیوه های جنسی ایمنی پیروی کنید، برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های جنسی واگیردار تنها با شریک زندگی تان رابطه برقرار کرده و به صورت منظم تخت معاینه پزشکی قرار بگیرید.
نگهداری از بیماران واگیردار
نگهداری از این بیماران را جدی بگیرید و حتماً از پزشک متخصص کمک بگیرید و برای نگهداری از بیمار حتماً از افراد با تجربه کمک بگیرید.
گفتگو در مورد این post