بازار؛ گروه راه و مسکن: طولانی بودن مدت صدور پروانه ساختمانی در سال های اخیر نارضایتی اکثر سازندگان را به همراه داشته است و اگرچه شهرداری تهران قول داده بود مدت زمان صدور پروانه ساختمانی در شهر تهران را به 45 روز افزایش دهد، اما در عمل شاهد این موضوع هستیم. نقص در منطقه ساخت و ساز حل نشده است.
دو سال پیش علیرضا زاکانی شهردار تهران در تالار شورای شهر به تشریح برنامه های کوتاه مدت شهرداری پرداخت و گفت که قصد داریم زمان صدور مجوز را کاهش دهیم به گونه ای که زمان صدور مجوز در حال حاضر 360 روز است و قول داده بودیم که این مدت به کمتر از دو ماه کاهش یابد. البته طبق قانون این باید کمتر از یک هفته باشد.
بر اساس طرح دو سال پیش شورای شهر تهران مبنی بر «الزام شهرداری تهران به اصلاح فرآیندها و نظام شهرسازی با رویکرد کاهش زمان صدور پروانه و گواهی ساختمانی» که در شورای شهر مطرح شده بود، شهرداری تهران موظف به بهبود کیفیت خدمات و ساختمان هوشمند کامل. سامانه شهرسازی و به منظور کاهش زمان صدور پروانه و گواهی ساختمانی و کنترل بهینه ساخت و ساز در مناطق، حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این مصوبه موارد زیر را انجام دهد.
ایجاد زیرسیستم برای کنترل ماندگاری پرونده های متقاضی پروانه و گواهی ساختمان و تعیین و اعمال زمان ماندگاری فایل ها در مراحل مختلف به تفکیک در پورتفولیوی مدیر، امکان کنترل و گزارش گیری از پردازش کارکنان. و مدیران در سنجش عملکرد کارکنان از طریق ارسال پیامک، حذف و کاهش گردش غیرضروری و مازاد بر اداری در فرآیند صدور مجوزها، پارامترسازی دلایل بازگشت پرونده به مراحل قبل و حذف امکان بازگشت مکرر پرونده و در صورت بازگشت پرونده به مرحله قبل به دلیل خطای کاربر یا بازگشت مکرر نمره منفی برای درج در ارزیابی جزو بندهای این طرح می باشد.
پس از گذشت دو سال از این وعده شهرداری تهران، همچنان بخش ساختمان و سازندگان از زمان طولانی صدور پروانه ساختمانی گلایه دارند.
بیش از 90 درصد تولید مسکن توسط بخش خصوصی انجام می شود و در حال حاضر سالانه 350 هزار واحد مسکونی توسط بخش خصوصی ساخته می شود.
“حسن محتشم” یکی از اعضای هیئت مدیره کانون انبوه سازان تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بازار با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد تولید مسکن توسط بخش خصوصی انجام می شود و در حال حاضر سالانه 350 هزار واحد مسکونی توسط بخش خصوصی ساخته می شود. گرفتن
اینکه این روزها اعلام می شود شرکت های چینی برای تولید مسکن در بافت های فرسوده حضور خواهند داشت به این دلیل است که بخش خصوصی دچار مشکل شده است.
وی ادامه داد: اینکه این روزها اعلام می شود شرکت های چینی قرار است در بافت های فرسوده برای تولید مسکن حضور پیدا کنند، به این دلیل است که بخش خصوصی در مضیقه و مشکلاتی است که سال ها فریاد می زند و صدایش به گوش می رسد. شنیده شده است. نمی تواند
با تاکید بر اینکه اگر دولت واقعا از بخش خصوصی حمایت کند و بخش خصوصی فعال شود، مطمئن باشید در گام اول می توانیم با رشد 50 درصدی به تولید 650 هزار واحد مسکونی در سال برسیم. سالانه یک میلیون واحد مسکونی باید ساخته شود. پس اگر بخواهیم به این هدف برسیم باید شرایط بیشتری نسبت به قبل فراهم کنیم.
دو سال است که شهرداری تهران اعلام کرده است که قصد دارد مدت صدور پروانه ساختمانی را به دو ماه و حتی به 45 روز کاهش دهد. اما در عمل می بینیم که این وعده محقق نشده است
عضوهیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن شهر تهران ادامه داد: دو سال است که شهرداری تهران اعلام کرده است که قصد دارد مدت صدور پروانه ساختمانی را به دو ماه و حتی به 45 روز کاهش دهد. اما در عمل شاهد هستیم که این وعده محقق نشده و سازندگان مسکن مهلت ۴۵ روزه کاهش مدت صدور پروانه ساختمانی را ندیده اند. امسال با توجه به نامگذاری جهش تولید سالمندان با مشارکت مردم می توان امیدوار بود که به حوزه مسکن و حوزه تولید نگاه ویژه ای شود.
او تاکید کرد که طولانی شدن زمان صدور پروانه های ساختمانی چالش این روزهای سازندگان مسکن است. وی افزود: دولت و مجلس باید برای کاهش زمان صدور مجوز چاره ای بیندیشند زیرا شهرداری در صدور مجوز تعلل می کند.
وی در پاسخ به این سوال که مشکل این روزها بخش خصوصی در حوزه مسکن چیست؟ ادامه داد: چالش هایی مانند صدور مجوز طولانی مدت، بیمه و مالیات همواره بخش خصوصی را دلسرد می کند، اما قطعا مشارکت مردم و کمک های دولت می تواند موانع و جهش تولید در بخش مسکن را کاهش دهد.
اگر بخواهیم به موانع تولید مسکن اشاره کنیم، به غیر از زمان طولانی صدور پروانه ساختمانی، باید بیمه و سپس مالیات را یکی از موانع تولید مسکن بدانیم.
در پاسخ به این سوال، به نظر می رسد عدم پایبندی به برخی وعده ها نه تنها نمی تواند باعث افزایش تولید مسکن شود، بلکه انگیزه و رغبت سازندگان را برای ساخت و ساز کاهش می دهد؟ وی گفت: اگر بخواهیم به موانع تولید مسکن اشاره کنیم، جدای از زمان طولانی صدور پروانه ساختمانی، باید بیمه و سپس مالیات را یکی از موانع تولید مسکن بدانیم. این معضل و این چالش سال هاست گریبان سازندگان مسکن را گرفته و مشکلات مالی زیادی را برای آنها به همراه داشته است.
محتشم تاکید کرد: قطعا این چالش ها در کنار کمبود نقدینگی باعث شده تا تولید سالانه مسکن در کشور به سختی به 350 هزار واحد مسکونی برسد. این در حالی است که باید سالانه 900 هزار تا 1 میلیون واحد مسکونی برای پاسخگویی به تقاضا و نیاز تولید شود.
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن انبوه سازان مسکن شهر تهران با اشاره به اینکه واگذاری زمین به مردم یکی از مصادیق «جهش تولید با مشارکت مردم» و شعار امسال است. به خوبی اشاره کرد که تولید مسکن با مشارکت مردم می تواند رونق بگیرد. ادامه داد: حدود سه سال از عمر دولت می گذرد و در روزهای ابتدایی دولت سیزدهم اعلام شد که سالانه یک میلیون واحد مسکونی و چهار سال دیگر 4 میلیون واحد مسکونی تولید می شود اما در عمل دیدیم که این وعده نشد. برآورده شد. بنابراین اگر بخواهیم به هدف تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی برسیم، بهترین اقدام، کاهش چالش ها و موانع و مشارکت مردم است.
عضوهیئت مدیره انجمن انبوه سازان تهران در پاسخ به این سوال که وزیر راه و شهرسازی در آخرین اظهارات خود اعلام کرده است که میانگین زمان ساخت خانه با دخالت بیشتر دولت در واقع بیش از 3 سال: دخالت دولت در همه سطوح باعث کاهش راندمان تولید شده و شعار امسال به خوبی متوجه این موضوع است. در حال حاضر 75 درصد اقتصاد در دست دولت است که تحقق شعار سال را با چالش مواجه خواهد کرد. دولت باید در نظام اداری تغییراتی ایجاد کند.
وی ادامه داد: تاکید شعار امسال بر مشارکت مردمی می تواند این نوید را به بخش مسکن و بخش خصوصی بدهد که اگر بخواهیم در حوزه مسکن رونق ایجاد کنیم و تولید مسکن را متناسب با نیاز و تقاضا افزایش دهیم. ما باید بیشتر از بخش خصوصی استفاده کنیم تا اول حمایت کنیم و موانع را برطرف کنیم.
تسهیلات بانکی ارزان قیمت باید در اختیار انبوه سازان قرار گیرد تا ساخت و ساز مسکن با کمترین هزینه ممکن تولید شود
محتشم خاطرنشان کرد: باید تسهیلات ارزان قیمت بانکی در اختیار انبوه سازان قرار گیرد تا ساخت و ساز مسکن با کمترین هزینه ممکن تولید شود. امیدواریم بانک ها در سال جاری توجه بیشتری به حوزه مسکن داشته باشند.
گفتگو در مورد این post