فعالیت در بازارهای مالی از جمله بازار ارزهای دیجیتال، به دانش و مهارت زیادی نیاز دارد. داشتن مهارت کافی و استفاده از ابزارهای معاملاتی مختلف به معاملهگران این امکان را میدهد که بتوانند بهترین فرصتهای معاملاتی را شناسایی کنند و بازدهی بیشتری به دست آورند. تحلیل تکنیکال یکی از کاربردیترین ابزارهایی است که برای شناسایی نقاط ورود و خروج از بازار، مورد استفاده قرار میگیرد.
تحلیل تکنیکال در ارز دیجیتال به چه معناست؟
تحلیل تکنیکال (Technical analysis) ابزار یا روشی است که برای پیشبینی روند تغییر قیمت ارزهای دیجیتال بر اساس دادههای موجود در بازار استفاده میشود. روند کار تحلیل تکنیکال به این صورت است که تحلیلگران دادههای موجود در بازار از جمله تاریخچه قیمت، الگوها، روندها و نمودارها را بهطور کامل مورد بررسی قرار میدهند تا آینده بازار را پیشبینی کنند.
در واقع میتوان گفت تحلیل تکنیکال یک ابزار حیاتی و کاربردی برای تحلیل ارز دیجیتال و سایر بازارهای مالی است که شرایط لازم برای انجام معاملات اصولی و سودآور را برای معاملهگران فراهم میکند.
اهمیت تحلیل تکنیکال برای معامله گران روزانه
تریدرهای روزانه با انجام معاملات مختلف طی بازههای زمانی مختلف کسب درآمد میکنند. این کار به تحلیل دقیق و شناسایی بهترین موقعیتهای معاملاتی در تایم فریم کوتاه نیاز دارد. برخلاف تحلیل بنیادی که برای سرمایه گذاری در تایم فریم طولانی مناسب است، معاملهگران روزانه می توانند برای تحلیل بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در بازه زمانی کوتاه، با استفاده از تحلیل تکنیکال بهترین نقطه برای ورود به معامله را تشخیص دهند.
فرضیات تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال بر اساس نظریه داوجونز کار میکند و کارایی بسیار زیادی دارد. در حالت کلی تحلیلگران از 4 فرضیه زیر برای انجام تحلیل تکنیکال استفاده میکنند:
بازار همه چیز را لحاظ میکند.
تحلیلگران تکنیکال بر این باور هستند که عوامل متعددی بر قیمت ارزهای دیجیتال تاثیر میگذارد. این عوامل شامل اخبار، عوامل اقتصادی، مالی سیاسی، میزان عرضه و تقاضا، روانشناسی بازار و شاخص ترس و طمع هستند. بنابراین برای تحلیل تکنیکال اصولی باید تمام این عوامل را بررسی کرد تا به یک نتیجه دقیق و کارآمد رسید.
قیمتها بر اساس روند حرکت میکنند.
تحلیلگران تکنیکال معتقدند که قیمت ارزهای دیجیتال بر اساس روند حرکت میکنند. این قضیه در شرایط بحرانی بازار و حرکات شارپی نیز قابل مشاهده است. در واقع احتمال این که قیمت ارزهای دیجیتال طبق روند گذشته ادامه پیدا کند، بیشتر از حرکت نامنظم است. به عبارتی تا زمانی که علامتی از تغییر رخ ندهد قیمتها تمایل دارند در روند فعلی خود حرکت کنند. پس باید روند کلی بازار مورد بررسی قرار بگیرد تا نتیجه تحلیل اصولی تر باشد.
تاریخ تمایل به تکرار خود دارد.
سومین فرضیه تحلیل تکنیکال این است که تاریخ تمایل به تکرار خود دارد. در واقع کارشناسان تحلیل تکنیکال بر این باور هستند که قیمت ارزهای دیجیتال بر اساس یک الگوی خاص با گذشت زمان تکرار میشود.
تکرار حرکت قیمتی ارزهای دیجیتال به روانشناسی بازار و احساسات معاملهگران از جمله ترس و هیجان مربوط میشود. بنابراین با تجزیه و تحلیل احساسات حاکم بر بازار میتواند حرکات بعدی بازار و روند تغییر قیمت ارزها را پیشبینی کرد.
اندیکاتورها و الگوها
اندیکاتورها و الگوها جزو ارکان اصلی تحلیل تکنیکال هستند و نقش موثری در پیشبینی آینده بازار دارند. در واقع این ابزارها به تحلیلگران کمک میکنند که روند بازار را شناسایی کنند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که اندیکاتورها و الگوها برای تعیین اندازه روند کاربرد ندارند.
اندیکاتورها و الگوهای تحلیل تکنیکال
اندیکاتورها و الگوهای تحلیل تکنیکال ابزارهایی بر پایه علم ریاضی هستند که به تحلیلگران کمک میکنند تا روند تغییر قیمت ارزهای دیجیتال را پیشبینی کنید. این ابزارها بر اساس نوع نمایش و مدل محاسباتی به دستههای مختلف تقسیم میشوند. بهطور کلی مهمترین اندیکاتورها و الگوهای تحلیل تکنیکال شامل موارد زیر هستند:
حجم معاملات
حجم معاملات یکی دیگر از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال است که برای تشخیص عملکرد دارایی مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار قدرتمند تعداد کل واحدهای معاملهشده دارایی در یک بازه زمانی مشخص را نشان میدهد.
تحلیلگران و معاملهگران از حجم معاملات برای تایید یا شکلگیری روند تغییر قیمت استفاده میکنند. در واقع حجم معاملات، یکی از فاکتورهایی است که به تحلیلگران کمک میکند که بتوانند معاملات خود را با اطمینان بیشتری انجام دهند.
سطوح حمایت و مقاومت
این سطوح بر اساس میزان عرضه و تقاضا تعیین میشوند و از اهمیت بالایی برخوردارند. سطوح حمایتی نقاطی هستند که در روند نزولی از ریزش قیمت دارایی جلوگیری میکنند. در نقطه مقابل، سطوح مقاومتی نقاطی هستند که از افزایش قیمت دارایی در روند صعودی جلوگیری میکنند. تحلیلگران با تعیین سطوح حمایت و مقاومت میتوانند بهترین نقاط ورود و خروج معامله را شناسایی کنند.
میانگینهای متحرک
میانگینهای متحرک یکی از اندیکاتورهای پرکاربرد تحلیل تکنیکال هستند که برای تشخیص روند و تعیین سطوح حمایتی و مقاومتی مورد استفاده قرار میگیرند.
این ابزار میانگین قیمت یک دارایی در بازههای زمانی مشخص را محاسبه کرده و در قالب یک منحنی به شما نمایش میدهد. میانگینهای متحرک به دو دسته میانگین متحرک ساده (SMA) و میانگین متحرک نمایی (EMA) تقسیمبندی میشوند. شما با استفاده از این ابزارها میتوانید بهترین نقاط برای ورود به معامله یا خروج از آن را تشخیص دهید.
با این تفاسیر چرا تحلیل تکنیکال در بازارهای ارز دیجیتال اهمیت دارد؟
برای انجام معاملات سودآور در بازار کریپتو باید بهترین زمان برای ورود به معامله و خروج از آن را بدانید. بازار ارزهای دیجیتال جزو بازارهای مالی پر نوسان است و هیچکس نمیتواند بهصورت قطعی آینده آنها را شناسایی کند. در چنین شرایطی پیشبینی اشتباه و انجام معاملات ریسکی باعث میشود که معاملهگران ضررهای زیادی را متحمل شوند.
تحلیل تکنیکال به معاملهگران کمک میکند تا بتوانند روند بازار را شناسایی کنند و بهترین نقطه برای انجام معامله را تشخیص دهند.
سخن پایانی
تحلیل تکنیکال (Technical analysis) یکی از ابزارهای پر کاربرد در دنیای ارزهای دیجیتال است که برای تجزیه و تحلیل دادهها، پیشبینی روند قیمتی و شناسایی بهترین موقعیتهای معاملاتی مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله بررسی کردیم که تحلیل تکنیکال چیست و چرا تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال اهمیت دارد.
ایرانیکارت یکی از بهترین صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی است که با ارائه تحلیلهای کاربردی به شما این امکان را میدهد که بتوانید بهترین فرصتهای معاملاتی را شناسایی کنید. با مراجعه به این صرافی میتوانید به تحلیل تکنیکال بیش از 50 رمز ارز با آپدیت روزانه و هفتگی دسترسی داشته باشید. پس اگر میخواهید معاملات سودآور و هوشمندانهای داشته باشید، ایرانیکارت بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
گفتگو در مورد این post