به گزارش بازار، الا پامفیلووا روز دوشنبه 28 مارس 1402 در گزارشی از نتایج انتخابات سه روزه ریاست جمهوری روسیه افزود: بر اساس این نتایج نیکلای خاریتونوف (نامزد حزب کمونیست روسیه) دومین نفر را کسب کرد. با 4.3 درصد آرا و پس از آن ولادیسلاو داوانکوف (نامزد حزب نوین خلق) 3.85 درصد آرا را به دست آورد. لئونید اسلوتسکی (نامزد حزب لیبرال دمکرات روسیه) نیز 3.21 درصد آرا را به دست آورد. رکورد جدید شرکت در انتخابات ریاست جمهوری روسیه
رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه گفت: شرکت در این دوره از انتخابات یک رکورد در تاریخ روسیه جدید (پس از فروپاشی شوروی) بود، زیرا علاوه بر 87 میلیون و یکصد هزار نفر یعنی 77.44 نفر. درصد، واجد شرایط شرکت در انتخابات در شعب حضوری و مجازی) حضور داشتند.
با اعلام تکمیل شعب اخذ رای و ثبت 87 میلیون و 113 هزار و 127 رای یعنی 99.74 درصد آرا، جلسه رسمی کمیسیون مرکزی انتخابات در خصوص نتایج روز پنجشنبه برگزار می شود.
پامفیلووا گفت: انتخابات ریاست جمهوری روسیه بسیار خوب و شایسته برگزار شد، مشارکت مردمی بالا و بی سابقه بود و پوتین به پیروزی قاطع و قانع کننده ای دست یافت.
با اعلام مشارکت 77.44 درصدی مردم روسیه در انتخابات ریاست جمهوری، رکورد قبلی این کشور شکسته شد. پیش از این، رکورد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری روسیه متعلق به اولین دوره این انتخابات پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود که در آن 74.7 درصد از واجدین شرایط رای دادند. در آن انتخابات در سال 1991، بوریس یلتسین به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.
پیش از این مراکز نظرسنجی در روسیه مشارکت 71 درصدی در انتخابات این کشور و پیروزی ولادیمیر پوتین با کسب 82 درصد آرا در این انتخابات را پیش بینی کرده بودند.
رای گیری سراسری برای هشتمین دوره ریاست جمهوری روسیه برای اولین بار به مدت سه روز (25 تا 27 مارس 1402) برگزار شد.
بر اساس اعلام مقامات رسمی روسیه، 114 میلیون و 212 هزار و 734 نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور بودند که از این تعداد 112 میلیون و 309 هزار و 947 نفر در روسیه زندگی می کنند. تعداد شهروندان روسیه واجد شرایط شرکت در این انتخابات در خارج از کشور نیز یک میلیون و 890 هزار و 863 نفر گزارش شده است. 11924 شهروند روسیه مستقر در پایگاه فضایی بایکونور نیز می توانند در این انتخابات شرکت کنند.
93 هزار و 920 شعبه برای جمع آوری آرای شهروندان روسیه پیش بینی شده بود که از این تعداد 93 هزار و 644 شعبه در داخل و 269 شعبه در خارج از کشور فعال بودند. هفت شعبه رای گیری نیز در بایکونور فعال بود.
روس ها از 6 تا 24 مارس 1402 انتخابات زودهنگام را برای مناطق دورافتاده و دور افتاده و همچنین برخی مناطق جنگی و ملوانان کشتی هایی که در روز رأی گیری در دریا هستند برگزار کرده بودند.
مخالفان روسی به دنبال کاهش مشارکت بودند
رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری این کشور از نظر میزان تهاجم خارجی بسیار متفاوت بوده است، اظهار داشت: مخالفان روسیه با پیش بینی مشارکت بالای مردم در انتخابات به دنبال کاهش مشارکت بودند و از روش های ارعاب نیز استفاده کردند. آنها استفاده کردند
وی تصریح کرد: تلاش های خارج از کشور برای نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری روسیه با شکست مواجه شد و تاثیری در نتایج نداشت.
اشاره این مقام روسی به حملات پهپادی، موشکی و توپخانه ای اوکراین به مناطق تازه الحاق شده و همچنین استان بلگورود، استانی در همسایگی اوکراین بود. شدت این حملات در برخی مناطق مانند زاپوریژیا به حدی بود که رای گیری خانه به خانه در دومین روز انتخابات ریاست جمهوری روسیه نیز در دستور کار قرار گرفت. پهپادهای اوکراینی که آخرین بار در اواسط تابستان 1402 و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری روسیه در آسمان مسکو دیده شدند، بار دیگر سعی کردند وارد فضای مسکو شوند. به گفته شهردار مسکو، دو پهپاد مهاجم در منطقه مسکو شکست خوردند.
علاوه بر این، شرکت مخابراتی Rostelcom از حمله سایبری گسترده به سیستم های انتخاباتی روسیه خبر داد و منشا این حملات را از اوکراین، آمریکا و انگلیس اعلام کرد.
چچن در صدر آمار مشارکت در انتخابات قرار دارد
بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد در میان مناطق روسیه، جمهوری چچن که بیشتر جمعیت آن مسلمان هستند، با 96.46 درصد رأی دهندگان واجد شرایط، بیشترین مشارکت را در هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور داشته است.
نگاهی به آمار مشارکت در مناطق جدید روسیه
بر اساس این گزارش، ساکنان شبه جزیره کریمه نیز که 10 سال پیش (18 مارس 2014) در همه پرسی به روسیه پیوستند، در این دوره از انتخابات مشارکت 85.5 درصدی داشتند.
همچنین آمارهای رسمی نشان می دهد که مناطقی که پس از عملیات نظامی این کشور در دو سال اخیر به روسیه الحاق شده اند نیز مشارکت چشمگیری در انتخابات داشته اند.
در میان این مناطق، ساکنان دونتسک با 88.17 درصد بیشترین مشارکت در انتخابات را داشتند. پس از آن، لوهانسک با 87.02 درصد، زاپوروژیه با 85.02 درصد و خرسون با 83.79 درصد مشارکت بیشتری نسبت به سایر مناطقی داشتند که قرن ها به عنوان بخشی از خاک روسیه تعریف شده اند.
در 21 فوریه 2022 (2 مارس 1400)، رئیس جمهور روسیه استقلال جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک در منطقه دونباس را به رسمیت شناخت و از بی توجهی غرب به نگرانی های امنیتی مسکو انتقاد کرد.
سه روز بعد، در روز پنجشنبه 24 فوریه (5 مارس 1400) ولادیمیر پوتین عملیات نظامی علیه اوکراین را آغاز کرد که آن را «عملیات ویژه» نامید و به این ترتیب روابط متشنج مسکو و کیف به یک رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم ها علیه روسیه، سلاح و مهمات را در اختیار اوکراین قرار می دهند.
در 30 سپتامبر 2022 (8 اکتبر 1401)، رئیس جمهور روسیه پوتین و سران دونتسک و لوهانسک، و همچنین مناطق Zaporizhia و Kherson، معاهده هایی را در مورد الحاق خود به روسیه امضا کردند.
دوره چهارم (فعالی) ریاست جمهوری پوتین در 7 می 2024 (18 می 1403) به پایان می رسد. پوتین برای پنجمین بار در انتخابات ریاست جمهوری روسیه نامزد شد.
در چهار پیروزی قبلی خود در انتخابات ریاست جمهوری روسیه، به ترتیب، 68.06 درصد (2000)، 64.3 درصد (2004)، 64.4 درصد (2012) و 67.5 درصد (2018). او آرای شرکت کنندگان در انتخابات را تخصیص داده بود.
پوتین در سال 2000 برای اولین بار و برای چهار سال رئیس جمهور فدراسیون روسیه شد. پس از استعفای بوریس یلتسین، رئیس جمهور سابق روسیه در 31 دسامبر 1999، ولادیمیر پوتین جانشین وی شد. در 12 ژانویه 2000 گروهی از سیاستمداران به پوتین پیشنهاد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را دادند و یک روز بعد وی طی سخنرانی در دانشگاه دولتی سن پترزبورگ آمادگی خود را برای شرکت در انتخابات اعلام کرد.
پوتین همچنین زمانی که در پایان سال 2003 به سؤالات تلفنی شهروندان روسیه پاسخ داد، قصد خود برای شرکت در انتخابات 2004 را اعلام کرد. کشور برای بیش از دو دوره متوالی. دیمیتری مدودف به عنوان رئیس جمهور جدید روسیه جانشین او شد، در حالی که پوتین به عنوان نخست وزیر ادامه داد.
در سپتامبر 2011، مدودف به اعضای حزب “روسیه متحد” پیشنهاد کرد که از پوتین برای شرکت در انتخابات 2012 حمایت کنند. در این دوره پوتین موفق به پیروزی در انتخابات شد و این بار طبق قانون اساسی جدید برای مدت 6 سال هدایت کشور را برعهده داشت. پوتین در سال 2018 از اعلام زودهنگام نامزدی خودداری کرد، زیرا معتقد بود اعلام زودهنگام توجه مقامات کشور را از کار اصلی منحرف می کند و بر فضای پیش از انتخابات متمرکز می شود. اما در آذرماه همان سال در دیدار با کهنه سربازان روسیه اعلام کرد که قصد دارد در انتخابات شرکت کند.
پوتین این بار برنامه انتخاباتی خود را در دسامبر 1402 و یک روز پس از اعلام تاریخ انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای فدراسیون (مجلس علیای کشور) اعلام کرد. لازم به ذکر است که بر اساس اصلاحات قانون اساسی روسیه که در سال 2020 انجام شد، نامزدی فعلی ریاست جمهوری برای بیش از دو دوره متوالی ممنوع نیست.
گفتگو در مورد این post