به گزارش بازار، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت عید نوروز به چالش های پروژه ملی، بزرگ و چالش برانگیز فیبر نوری پرداخت.
زارع پور که تصمیم گرفت در مدت سه سال از اولین روز تصدی خود، یک وظیفه 10 ساله را به پایان برساند، معتقد است مردم در چه زمانی و در کدام دولت ثمره فیبر نوری را که ایجاد فیبر نوری بالا است، ببینند. اینترنت پرسرعت و نکته مهم این است. دولت سیزدهم کاری کرد که دیگران غیرممکن می دانستند. به گفته وی، آینده کشور در حوزه ارتباطات به یک فناوری مهم گره خورده است. فیبر نوری.
وزیر ارتباطات درباره پروژه ملی فیبر نوری گفت: پروژه فیبر نوری بسیار چالش برانگیز بود و سختی های زیادی داشت. عده ای اوایل گفتند که این امر غیرممکن است و کسانی که ادعای پوشش 20 میلیون خانوار را دارند یا نمی دانند فیبر نوری چیست و یا تعداد 20 میلیون را نمی دانند. حق با آنها بود، زیرا به گذشته نگاه کردند. اما توجه و تمرکز دولت به این موضوع باعث شد اتفاقات خوبی در سال گذشته بیفتد. زیرساخت های قانونی برای این کار مهیا شد، منابع لازم تخصیص یافت، اپراتورهای مختلف مجوز گرفتند، شهرها تقسیم شدند و اکنون کشور به کارگاه ساختمانی این منطقه تبدیل شده است.
وی ادامه داد: اکنون در بیش از 350 شهر کار در حال پیشرفت است، در بیش از 150 شهر بالای 70 درصد، در صد شهر پوشش 100 درصدی داریم. کار طبق برنامه است.
زارع پور تاکید کرد: از ابتدا می دانستم که پروژه فیبر نوری کار سختی است زیرا زمانی که در استرالیا تحصیل می کردم (سال 1391) آنها به تازگی پروژه فیبر نوری خود را آغاز کرده بودند. استرالیا از نظر وسعت جغرافیایی بیشتر از ایران است اما جمعیت آن یک سوم کشور ما است. همچنین وظیفه بسیار دشواری برای دولت آنها وجود داشت. اما با علم به این که چالش های زیادی وجود دارد، گفتم این امکان پذیر است.
وی بیان کرد: عزم دولت برای توسعه فیبر نوری در کشور مشخص شد. ما چاره دیگری نداریم. اگر پروژه فیبر نوری را در مدت زمان کوتاهی اجرا نکنیم با چالش های بسیار جدی در شبکه ارتباطی کشور مواجه خواهیم شد و جبران ناپذیر خواهد بود.
وزیر ارتباطات گفت: ایجاد پوشش 20 میلیونی نیازمند زمان و تلاش است، با جادو نمی توان پوشش ایجاد کرد. مقام معظم رهبری در مورد دولت سیزدهم جمله ای دارند که فرمودند این دولت آینده را فدای امروز نمی کند. می دانستیم که شاید بسیاری از مردم ثمره این پروژه را در این دولت نبینند اما زیرساخت ها فراهم می شود و ممکن است در دولت بعدی ارتباط انجام شود. اما ما این کار بزرگ را انجام دادیم.
عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: کاری نداریم که این کار بزرگ در کدام دولت و به نام چه کسی به پایان می رسد و چه کسی روبان را به دست می گیرد. برای ما مهم است که این زیرساخت های حیاتی برای کشور فراهم شود.
زارع پور گفت: با ایجاد 20 میلیون روکش فیبر نوری تا 50 سال آینده نیازی به حفاری در شهرها برای حوزه ارتباطات نخواهیم داشت. فیبر نوری برای حال و آینده کشور است. اکنون هفت میلیون خانوار تحت پوشش هستند. در اسفندماه سال گذشته 2.5 میلیون خانوار تحت پوشش بودند و اکنون این تعداد تقریباً سه برابر شده است. از اینجا کار سخت تر می شود. تلاش ما این است که در سال آینده پوشش را به 14 میلیون برسانیم و تا سال 1404 کار را تمام کنیم.
وزیر ارتباطات گفت: ایجاد پوشش اولین گام این طرح است که اتفاقا گام بسیار سختی است. در گام بعدی که داوطلبانه آن را برای وزارت ارتباطات قانونی کردیم، تا پایان برنامه هفتم توسعه، تمام ساختمان های کشور در شهرها از طریق فیبر نوری به اینترنت متصل می شوند. این یک هدف بسیار بلندپروازانه است، اما به نظر من امکان پذیر است. اولین قدم را در سال آینده مصادف با اجرای برنامه هفتم توسعه خواهیم داشت و در آینده سرعت بیشتری خواهد گرفت.
زارع پور تصریح کرد: کار مربوط به پوشش فیبر نوری را در استان تهران آغاز کردیم و در بیش از 12 شهرستان در حال انجام است. اپراتورها برای ایجاد پوشش در شهرهای دیگر اعلام شده اند. در برخی شهرها با شهرداری ها توافقی صورت نگرفته است و در تلاش هستیم تا توافقاتی انجام دهیم. هفته گذشته جلسه ای با استاندار تهران داشتم. آنها با نگاه عمیق و راهبردی خود و حمایت از این پروژه قول بررسی و رفع مشکلات شهر به شهر را دادند.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: من هم قول دادم اگر همه مسئولان استانی پای کار بیایند تا نیمه دوم سال آینده بتوانیم کار شهرستان های استان تهران را به پایان برسانیم. اکنون در بسیاری از نقاط تهران پوشش داریم اما به صورت سازمان یافته با شهردار تهران در حال تعامل هستیم تا این پروژه از سال آینده در تهران آغاز شود.
وی در خصوص توسعه اینترنت نسل پنجم و باندهای فرکانسی که برای این امر نیاز است، افزود: فرکانس های طلایی متعددی برای اینترنت نسل پنجم وجود دارد که یکی از آنها فرکانس 700-800 است که اکنون در اختیار رادیو است. و تلویزیون در حال رایزنی با این موسسه هستیم تا بتوانیم استفاده بهینه تری از آن داشته باشیم زیرا فرکانس ملک عمومی است و باید از آن به بهترین شکل ممکن استفاده شود. با نگاه خوبی که در مجموعه مدیریتی جدید صداوسیما وجود دارد، قطعا شاهد این اتفاق خواهیم بود.
زارع پور تاکید کرد: مقدمات واگذاری فرکانس های 3600 تا 3800 فراهم شده و بنا داشتیم تا قبل از پایان سال 1402 مزایده برگزار و در اختیار اپراتورها قرار دهیم. اما مشکلات اجرایی به وجود آمد و این اتفاق نیفتاد. در ابتدای سال آینده کارهای مربوط به واگذاری فرکانس را انجام خواهیم داد.
وزیر ارتباطات گفت: پس از افزایش تعرفه اینترنت، از اپراتورها تعهد گرفتیم که بخشی از منابع ناشی از افزایش تعرفه را با منابع و منابع بانکی خود اهرم کنند تا بتوانند اینترنت نسل پنجم را توسعه دهند.
گفتگو در مورد این post