بازار؛ گروه بانک و بیمه: سرمایه گذاران برای کسب سود هر چه بیشتر از سرمایه خود معمولاً بازارهای جذاب و سودآوری را انتخاب می کنند که در مدت زمان کوتاهی بازده قابل توجهی را از معاملاتی که انجام می دهند به آنها بدهد، این رویکرد نه تنها در ایران بلکه در همه کشورها وجود دارد. دنیا مشترک است. البته اکثر کشورهای دنیا قوانین و مقرراتی را برای فعالان بازار و سرمایه گذاران وضع کرده اند که با ورود به بازارهای سرمایه گذاری باید سهم خود را از درآمدی که در جریان معاملات کسب می کنند به دولت پرداخت کنند، اما در ایران اینطور نیست. چرا؟ که سرمایه گذاران در خلاء قانون با سفته بازی و سفته بازی در بازار، بدون پرداخت سهم خود به دولت در قالب مالیات بر عایدی سرمایه، مبالغ هنگفتی به دست آورده اند.
اگرچه در حال حاضر در معاملاتی مانند خرید سکه، طلا، مسکن، خودرو و غیره بخش کوچکی به صورت مالیات، عوارض و غیره از معامله گران دریافت می شود، اما این بدان معنا نیست که با انجام معاملات در بازارهای سرمایه گذاری سرمایه گذاران کسانی که مبالغ هنگفتی را جابجا می کنند، نباید نگران پرداخت سهم مالیاتی از سود بالایی که از انجام معاملات به دست می آورند، باشند.
این موضوع در صورت تصویب نهایی و اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه، پایه مالیاتی جدید و اهرم و ابزار مناسبی برای تقویت بنیان مالی دولت ایجاد کرده و مانعی برای فعالیت های سوداگرانه در اقتصاد و اقتصاد خواهد بود. سفته بازی در بازارهای سرمایه گذاری
مالیات بر عایدی سرمایه، ابزاری برای پایان دادن به سفته بازی
البته شورای اسلامی مدت هاست اصول طرح مالیات بر عایدی سرمایه را تصویب کرده است اما این طرح بنا به دلایلی هنوز نهایی نشده است. قانونی که با تصویب نهایی و اجرای دقیق آن می تواند پایه مالیاتی جدید و اهرم و ابزار مناسبی برای تقویت پایه های مالی دولت ایجاد کند و از فعالیت های سوداگرانه در اقتصاد و سفته بازی در بازارهای سرمایه گذاری جلوگیری کند تا اکثر ناتوانی دولت در کنترل قیمت در بازار می تواند ناشی از عدم وجود چنین قانونی در کشور باشد. طرح مهمی که پس از رفع ایرادات آن در شورای نگهبان و کمیسیون های تخصصی باید به صحن علنی مجلس ارجاع شود اما همانطور که مشخص است هنوز در دستور کار قرار نگرفته است.
برخی تأخیر در تصویب نهایی چنین طرحی را ناشی از بدگمانی ذی نفعان و فشارهای برخی افراد می دانند که باعث کندی کسب و کار این افراد و گروه ها می شود و برخی دیگر نیز توجه مجلس و کارشناسان خبره را مورد توجه قرار می دهند. در کمیسیون های تخصصی و همچنین کسانی که در تصمیم گیری دخیل هستند. آنها توجه و حفظ همه جوانب این طرح را مهم می دانند تا اجرای آن اقتصاد کشور و فعالیت سرمایه گذاران را تهدید نکند، اما بر اساس اظهارات کارشناسان، تاخیر حتی یک روزه در قانونی شدن این گونه طرح ها. یک طرح در نهایت به اقتصاد کشور آسیب می رساند.
با اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه که متأسفانه مورد بی توجهی مسئولان و متولیان قرار گرفته است، ساماندهی بازارهای سرمایه گذاری و گسترش سفته بازان و سوداگران از بازار حذف می شود.
چگونه دلالان را از بازار حذف کنیم؟
دکتر سیاوش غیبی پور کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرگزاری “بازار” وی در خصوص تاثیر مالیات بر سفته بازی و فعالیت های تجاری در قالب مالیات بر عایدی سرمایه، اظهار داشت: ابتدا باید گفت; اجرای هر قانونی مستلزم یک پایه و اساس مناسب است. علاوه بر این، کیفیت اجرا نیز بسیار مهم است. در چنین شرایطی قانونگذار و مجریه باید همه جوانب را برای عملیاتی شدن طرح ها در نظر بگیرند تا در اجرا و تاثیر و خروجی آن مشکلی ایجاد نشود. همچنین باید برای همه به خصوص متولیان امر ملموس باشد.
وی به ضرورت اجرای طرح دریافت مالیات از عایدی سرمایه اشاره کرد و گفت: متأسفانه این مهم برای قانونی شدن و اجرای آن مورد بی توجهی مسئولان و متولیان امر قرار گرفته است، طرحی که در صورت اجرای صحیح و کیفی می تواند وضعیت را بهبود بخشد. بازارهای سرمایه. سرمایه گذاری را سازماندهی کنید و سفته بازان و معامله گران سودجو را از بازار حذف کنید. از طرفی با اجرای این قانون بی شک تورم با توجه به پایان نوسانات و ثبات بازار و همچنین حذف دلالان قمار و … به مسیر نزولی خود ادامه خواهد داد و این موضوع تاثیر بسزایی در رونق اقتصادی
با مشمول مالیات از سفته بازی، فعالیت دلالان و دلالان و همچنین سرمایه دارانی که از طریق استفاده از سرمایه خود در بازارهای سودآور به سودهای کلان می رسند، کاهش می یابد و نقدینگی کف بازار به جای سفته بازی و سفته بازی به سمت بازارهای رسمی جذب می شود. حدس و گمان. بودن
جذب نقدینگی به بازارهای رسمی با اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه
به گفته غیبی پور، اگرچه برخی فشارهای ذینفعان در سال های گذشته باعث شده موضوع دریافت مالیات از عایدی سرمایه نادیده گرفته شود، اما قانونی نشدن آن به اقتصاد آسیب وارد کرده و حقوق مودیان مالیاتی را تضییع کرده است زیرا این طرح شامل مواردی نیز می شود. ممکن است فعالیتهای سودآور زیادی داشته باشند و در املاک، مسکن، طلا، سکه، ارز، خودرو و غیره ثروت آفرینی کنند، اما نه تنها بابت سود کلانی که در این بخشها به دست میآورند، مالیات نمیپردازند، بلکه باعث میشوند. سردرگمی گشایش ها و ایجاد نوسان قیمت.
این کارشناس مالیاتی در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی که از سفته بازی مالیات گرفته شود، فعالیت دلالان و دلالان و همچنین سرمایه گذارانی که با استفاده از سرمایه خود در بازارهای سودآور به سودهای کلان می رسند، کاهش می یابد و نقدینگی کف بازار کاهش می یابد. به جای سفته بازی و احتکار، بازارهای رسمی جذب می شوند، اقدامی که بدون شک با سرازیر شدن نقدینگی به این بخش، می تواند حوزه تولید و اشتغال، کشاورزی، صنعت و … را در کشور فعال کند. به طوری که اکنون نقدینگی زیادی در بازار مسکن، طلا، سکه و… نهفته است که عمدتاً غیرمولد است.
در صورت اجرای اصولی قانون مالیات بر عایدی سرمایه، این موضوع می تواند نقش بسزایی در کاهش اختلاف طبقاتی، شفافیت مالیاتی، رونق بخش تولید، کاهش نقدینگی در بازارهای موازی غیررسمی و جلوگیری از فرار مالیاتی داشته باشد.
اجرای قانون کاهش تورم
بر اساس این گزارش، دریافت مالیات از عایدی سرمایه موضوع مهمی است که اکثر کشورهای جهان به آن توجه دارند، اجرای قانونی که از سفته بازی و سردرگمی در بازارها جلوگیری می کند و همچنین مسیر نقدینگی را از بازارهای غیررسمی به بازارهای رسمی هموار می کند. و بخش تولید به گفته کارشناسان، جذب و رسوب سرمایه در مطالبات سفته بازانه به دلیل رشد نقدینگی منجر به تورم و سختی معیشت مردم می شود که با اجرای قانون مالیات بر درآمد بر ثروت، تورم نزولی و حقوق قشر پایین به دنبال خواهد داشت. طبقه جامعه و همچنین مالیات دهندگان از بین نخواهند رفت.
اکنون از آنجایی که بازارهای سرمایه گذاری کشور در معرض نوسانات مختلف قرار دارد، لذا بی توجهی به موضوع دریافت درآمد از سرمایه، زمینه را برای ورود دلالان و دلالان سودجو فراهم کرده است که با فعالیت های سوداگرانه خود بازارها را دچار آشفتگی می کنند. در چنین شرایطی اجرای اصولی این قانون می تواند نقش بسزایی در کاهش اختلاف طبقاتی، شفافیت مالیاتی، رونق بخش تولید، کاهش نقدینگی در بازارهای موازی غیررسمی و جلوگیری از فرار مالیاتی داشته باشد.
گفتگو در مورد این post