به گزارش بازار، استیو منوچین وزیر خزانه داری سابق آمریکا از برنامه خود برای جذب سرمایه گذار و خرید شبکه اجتماعی تیک توک خبر داد.
این خبر پس از آن منتشر شد که مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن شبکه اجتماعی چینی تیک توک در این کشور ممنوع است.
با این حال، سنا هنوز برای رأی گیری در مورد این لایحه برنامه ریزی نکرده است.
استیو منوچین که از سال 2017 تا 2021 ریاست جمهوری دونالد ترامپ را بر عهده داشت، برنامه های خود برای خرید تیک توک را در CNBC به اشتراک گذاشت. البته بایت دنس، شرکت چینی صاحب شبکه اجتماعی تیک توک، هنوز پاسخی به موضوع فروش این برنامه نداده است.
منوچین اعلام کرد: “این یک تجارت عالی است و من قصد دارم گروهی را برای خرید تیک توک تشکیل دهم.”
وی افزود: این برنامه باید در اختیار شرکت های آمریکایی قرار گیرد. چینی ها هرگز اجازه نمی دهند یک شرکت آمریکایی صاحب چنین شرکتی در چین شود.
منوچین جزئیات بیشتری در مورد برنامه های خود برای خرید TikTok ارائه نکرد، از جمله اینکه کدام سرمایه گذاران ممکن است در برنامه او برای خرید این برنامه مشارکت داشته باشند.
طرح های وزیر خزانه داری سابق آمریکا اولین گام برای انتقال کنترل تیک توک به آمریکا نیست. در سال 2020، ترامپ رئیس جمهور وقت ایالات متحده از پیشنهادی حمایت کرد که بر اساس آن TikTok توسط شرکت فناوری Oracle و خردهفروش Walmart خریداری میشد و یک شرکت مستقر در ایالات متحده ایجاد میکرد.
قانونگذاران آمریکایی مدتهاست که این موضوع را مطرح کردهاند که با وجود ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی، استفاده گسترده از «تیک توک» تهدیدی امنیتی برای این کشور است.
آنها نگران هستند که داده های کاربران آمریکایی از طریق این برنامه چینی به عنوان اطلاعات به دولت چین منتقل شود
تلاشها برای محدود کردن «تیک توک» در آمریکا روز چهارشنبه با رای مجلس نمایندگان جدیتر شد. این لایحه با 352 رای موافق و 65 رای مخالف به تصویب رسید.
جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا اعلام کرد که قصد دارد این لایحه را زمانی که به میزش رسید امضا کند. با این حال، چشم انداز آن در سنا نامشخص است.
بایت دنس، شرکت چینی مالک شبکه اجتماعی TikTok، بارها نگرانی های امنیت ملی ایالات متحده را رد کرده و استدلال کرده است که هیچ مبنایی برای ارسال داده های کاربران آمریکایی به دولت چین وجود ندارد.
«الکس هاورک» سخنگوی این شرکت تصویب لایحه ممنوعیت «تیک توک» در مجلس نمایندگان آمریکا را محکوم کرد و آن را محصول نگرانی های بی اساس خواند.
گروههای آزادیهای مدنی مانند اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا (ACLU) نیز نگرانیهایی را مبنی بر اینکه ممنوعیت TikTok آزادی بیان را نقض میکند، مطرح کردهاند.
ACLU در پستی در رسانه های اجتماعی اعلام کرد که لایحه تصویب شده توسط مجلس نمایندگان آمریکا عملاً حقوق و آزادی بیان میلیون ها آمریکایی را که از این بستر برای برقراری ارتباط و اطلاع هر روز استفاده می کنند، نقض می کند.
گفتگو در مورد این post