به گزارش بازار، علی سیدزاده افزود: علاوه بر آن سالانه 16 میلیارد مترمکعب آب تصفیه شده به مشترکان تحویل می شود اما به دلایلی از جمله مصرف غیرمجاز (سرقت آب)، عدم دقت در اندازه گیری و خطای مدیریتی رسیدگی نمی شود و لایحه صادر نمی شود.
وی آب بدون درآمد در شبکه توزیع آب را مابه التفاوت کل ورودی به سیستم و مصارف مجاز با درآمد محاسبه کرد و گفت: آب بدون درآمد به سه قسمت هدر رفت واقعی، هدر رفت ظاهری و مصارف مجاز بدون درآمد تقسیم می شود. .
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب کشور خاطرنشان کرد: آب زیاد بدون درآمد در یک سیستم منجر به هدر رفت و از بین رفتن منابع ارزشمند و محدود آب و سرمایه گذاری های بی مورد در بخش تولید می شود.
سیدزاده ادامه داد: بر این اساس، کاهش آب بدون درآمد یکی از موضوعات و اقدامات کلیدی در مدیریت سیستم های آبرسانی است و به ویژه در شرایط کاهش و کمبود منابع آب، جلوگیری از هدر رفت آب تصفیه شده بیشتر بازی می کند. نقش مهم.
وی در خصوص مزایای کاهش آب بدون درآمد در شبکه گفت: در این رویکرد نیاز به تولید و تصفیه آب کاهش می یابد و در نتیجه صرفه جویی زیادی در هزینه های بهره برداری و نگهداری و … نیاز به توسعه ظرفیت به تعویق خواهد افتاد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب کشور افزود: همچنین اتلاف ظاهری و اسراف در مصرف کاهش می یابد و از کل میزان مصرف کاسته می شود، درک و شناخت بهتری از الگوی مصرف واقعی ایجاد می شود و در نتیجه آن بهینه سازی سیستم های توزیع و بهبود پیش بینی تقاضا امکان پذیر است. بر این اساس فاضلاب و آلودگی کاهش می یابد.
سیدزاده با بیان اینکه میزان آب بدون درآمد یا هدر رفت آب در دنیا بسیار زیاد است، گفت: میانگین جهانی هدر رفت آب 35 درصد برآورد شده است در حالی که در برخی از کشورهای با درآمد کم میزان هدر رفت حدود 50 درصد است. تا 60 درصد منابع آب
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب کشور با بیان اینکه در کشورهای در حال توسعه هدر رفت منابع به دلیل سطح بالای آب غیر درآمدی قابل توجه است، افزود: بر اساس یک برآورد محافظه کارانه از کل هزینه های سالانه خدمات و تاسیسات آبرسانی. مربوط به آب بدون درآمد در سراسر جهان این رقم حدود 14 میلیارد دلار است که حدود یک سوم این میزان مربوط به کشورهای در حال توسعه است.
وی با بیان اینکه در کشورهای در حال توسعه روزانه حدود 45 میلیون مترمکعب آب از طریق نشت از شبکه های توزیع هدر می رود، گفت: این حجم برای تامین آب حدود 200 میلیون نفر کافی است. به همین ترتیب روزانه نزدیک به 30 میلیون مترمکعب آب تصفیه شده به مشترکان تحویل می شود اما به دلایلی از جمله استفاده غیرمجاز (سرقت آب)، عدم دقت در اندازه گیری و خطای مدیریتی مورد توجه قرار نمی گیرد و قبض صادر نمی شود.
سیدزاده با اشاره به اینکه حذف کل آب بدون درآمد در تاسیسات آبرسانی ممکن و عملی نیست، خاطرنشان کرد: رساندن میزان هدر رفت در کشورهای در حال توسعه به نصف میزان فعلی، هدفی واقع بینانه به نظر می رسد و این کاهش هدر رفت قابل تحقق است. سالانه ایجاد حدود 2.9 میلیارد دلار سرمایه اضافی (به دلیل افزایش درآمد و کاهش هزینه ها) برای بخش آب و تأمین آب برای 90 میلیون جمعیت جدید بدون نیاز به سرمایه گذاری جدید در بخش تولید یا برداشت بیشتر از منابع آبی محدود.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب کشور بر اساس آخرین جدول بیلان آب، میزان آب بدون درآمد در ایران را حدود 31.3 درصد دانست و ادامه داد: از این میزان 15.5 درصد مربوط به هدر رفت فیزیکی (واقعی) است. 14.4 درصد ضایعات غیر فیزیکی است. (ظاهری و غیر مجاز) و 1.4 درصد مربوط به هزینه های مجاز بدون درآمد می باشد.
وی در ارتباط با اقدامات کشورمان در سال 1402 در راستای کنترل و کاهش هدر رفت آب، افزود: تعمیر و بازسازی حدود 2 هزار و 671 کیلومتر شبکه فرسوده آب، بازسازی 336 کیلومتر خط انتقال، نشت یابی هزار و 684 کیلومتر خط انتقال. ، شناسایی 18797 نشت. کیلومتر شبکه توزیع، نشت یابی و تعمیر 340 مخزن ذخیره آب، تعویض 356000 کنتور مشتری خراب و خرید و نصب 141 شیر فشار فشار از مهمترین اقدامات انجام شده در سال 1402 برای کنترل و کاهش هدر رفت آب بود.
سیدزاده ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی های انجام شده در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و تلاش شرکت های آب و فاضلاب در سال های آینده شاهد کاهش گام به گام آب و هدر رفت غیر درآمدی در ایران باشیم. شبکه های توزیع آب
گفتگو در مورد این post