به گزارش بازار، بهروز احمدی حدید با اشاره به ابلاغ دستورالعمل مشارکت مشترکان بالای یک مگاوات در معاملات خارج از بازار از سوی وزیر نیرو در ابتدای سال گذشته، اظهار داشت: حجم معاملات در این بازار افزایش یافت. از حدود 11 درصد در سال 1401 به حدود 14.5 درصد رسید. این درصد در پایان سال 1402 افزایش یافته است.
مدیر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: میزان معاملات روندی کاملاً صعودی دارد به طوری که در ماه های بهمن و اسفند 1402 سهم معاملات صنعتی در بورس انرژی به حدود 20 رسید. ٪.
احمدی حدید با تشریح وضعیت جاری نقدینگی صنعت برق طی سال های گذشته و بیان نقاط قوت و ضعف آن، بر ضرورت تغییر روند جاری نقدینگی بر اساس تصمیم وزارت نیرو تاکید کرد.
وی در ادامه به تشریح مدل جدید روابط مالی و گردش وجوه نقد در شرکت های توزیع پرداخت که بر اساس آن سیستم تخصیص منابع اصلاح شده و ذینفعان زنجیره تامین برق می توانند سهم خود را از منابع واریز شده به حساب مدیریت منابع دریافت کنند. به طور منظم و یکشنبه هر هفته. do در این ساز و کار شرکت های توزیع هزینه های جاری خود را بر اساس میزان مطالبات و بر اساس ضرایب اعلامی از سوی وزارت نیرو به صورت هفتگی دریافت می کنند. مابقی منابع در حساب متمرکز پس از کسر تعهدات قانونی توسط توانیر به حساب خرید برق شرکت های توزیع واریز می شود که باید از طریق بورس انرژی (تراکنش های پیش فروش یا فیزیکی) برق خریداری کنند.
احمدی حدید با اشاره به اینکه بخش عمده ای از درآمد فروش برق نیروگاه ها از طریق بورس انرژی واریز می شود، افزود: ظرفیت تزریق نقدینگی در حساب خرید برق شرکت های توزیع بین 25 تا 30 هزار میلیارد برآورد شده است. تومان که به دلیل حضور صنایع بالای یک مگاوات است در بورس انرژی با مصرف حدود 100 میلیارد کیلووات ساعت پیش بینی می شود بیش از 60 درصد مصرف کشور در سال 1403 از طریق بورس انرژی تامین شود.
مدیر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه برق ایران ادامه داد: شرکت های توزیع موظفند برای خرید برق مورد نیاز خود (که در بورس خریداری نمی شود) به شرکت مدیریت شبکه برق ایران وکالت دهند تا در صورت عدم خرید برق در مدت معین، مانده حساب شرکت های توزیع را در بورس برداشت و به حساب تولیدکنندگان برق حاضر در بازار عمده فروشی واریز کنند.
وی افزایش سهم معاملات بورس انرژی به 30 درصد در سال جاری و 60 درصد تا پایان سال 1406 را یکی از مواد قانونی پیش بینی شده در برنامه هفتم خواند و خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود حداقل 45 درصد از برنامه مذکور افزایش یابد. امسال محقق خواهد شد.
مدیر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: صنایع کشور در سال گذشته تا سقف 53 میلیارد کیلووات ساعت برق مورد نیاز خود را از نیروگاه های خصوصی در بورس انرژی و معاملات دوجانبه تامین کردند.
گفتگو در مورد این post