سید یوسف حسینی در گفت و گو با خبرنگار بازار تاکید کرد: الحاق ایران به FATF یکی از موثرترین عوامل در حوزه صادرات است. ما دیگر نمی توانیم در دنیا به روش سنتی تجارت کنیم، به همین دلیل باید FATF را بپذیریم.
وی افزود: تجارت با عراق و اوراسیا یکی از برنامه های پیش بینی شده برای توسعه صادرات ایران بود، اما به دلیل عدم تعامل بانکی با بانک های جهانی، عملاً هزینه مضاعفی به کشورهای مبادله با ایران تحمیل می کند و تجارت با ایران گران تر است. برای کشورهای دیگر
رئیس کمیسیون مدیریت صادرات و واردات اتاق بازرگانی تبریز رفع تکلیف ارزی را چالشی اساسی برای همه فعالان اقتصادی خواند و گفت: در هنگام اعتراض گفته می شود که این قانون است و قابل اصلاح نیست. هر شرایطی، اما مثال های مشابه از جمله بحث «نیم درصد آب مجازی را می دانیم» که علیرغم قانونی بودن اصلاح شد، در این بین گویا مردم نمی خواهند ارز تک نرخی شود. سوال این است که وقتی برای فعالان اقتصادی ارز نداریم یک فرد عادی چگونه می تواند دو هزار دلار ارز با کارت ملی دریافت کند؟!همه این مسائل باعث شده تا واردکنندگان شناسنامه از بین بروند و مجبور شویم با واردکنندگان کارت های رانتی مواجه شویم. تحقق صادرات 23 درصدی پیش بینی شده در برنامه هفتم با این شرایط امکان پذیر نیست و در این زمینه باید از دولت به عنوان صادرکننده نمونه نخبگان و سرمایه گذاران قدردانی کرد. واقعیت این است که صادرکننده و واردکننده هر جا که امنیت باشد حضور دارند.
عضو هیات اتاق تبریز با اشاره به وضعیت خاص استان بر لزوم فعال سازی بندر جلفا که بزرگترین بندر خشک منطقه است تاکید کرد و افزود: متاسفانه در حال حاضر این ظرفیت بزرگ به حال خود رها شده است. “
حسینی اذعان داشت: تا زمانی که زیرساخت های ارتباطی کشور اعم از دریایی، زمینی و هوایی فراهم نباشد امکان صادرات وجود ندارد.
گفتگو در مورد این post