هیفا پردل; بازار: طبق سنت دیرینه ای که ما ایرانی ها داریم، برای خرید مایحتاج شب عید، از چند روز مانده به شروع سال یا حتی یک ماه مانده به عید، به بازارها می رویم تا همه چیز را بخریم. میوه، آجیل و شیرینی به لباس. و کیف و کفش و دیگر نیازهای عید بهانه ای است برای شلوغی بازارها و خرید مردم برای تدارک نوروز.
عید نوروز امسال مصادف با ماه مبارک رمضان، ماه مبارک خداست و آمادگی برای این ماه عزیز، کالاهای اساسی خاص خود را می طلبد. اما امسال مردم از تورم و گرانی اجناس شب عید و سفره افطار حتی سفره ساده آن رنج می برند که در این مدت افزایش نجومی داشته است.
با سر زدن به بازارهای مختلف قم از میادین میوه و تره بار گرفته تا فروشگاه های زنجیره ای و فروشگاه های پوشاک و کیف و کفش نوروزی، گویی همه دست به توطئه زده اند تا با کم سابقه خود کمر دهک های متوسط و پایین جامعه را بشکنند. قیمت های بالا. بررسی می شود که نسبت به سال گذشته، هیچ چیزی نسبت به چند روز گذشته افزایش نداشته است. باید از مسئولان و دست اندرکاران تنظیم بازار پرسید که چگونه باید با این حقوق های ناچیز که اقشار مختلف جامعه می گیرند، هم برای شب عید خرید کنند و هم برای یک سفره افطاری ساده معنوی؟
به گزارش میدانی خبرنگار بازار، امسال قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز برای خرید عید و ماه مبارک رمضان در قم با افزایش چشمگیری مواجه شده است و این در حالی است که یکی از مهم ترین سنت های حسنه ما ایرانی ها افطار است. عید و ماه مبارک رمضان. حالا با این تورم و گرانی بازار، یک خانواده متوسط اگر یک سفره افطاری ساده بچینند و برای عید خیلی کم بخرند، کار بزرگی کرده اند.
گلایه مردم از گرانی کالاهای خاص در ماه مبارک رمضان
علی بیبرفان نام دارد و بازنشسته شده است. دو فرزند بزرگش متاهل هستند و 3 شاگرد در خانه دارد. وی در گفت و گو با خبرنگار بازار گفت: ماه مبارک رمضان یکی از ماه های معنوی ما ایرانیان است و طبق سنت خود باید در هر یک از شب های ماه مبارک رمضان یک افطاری ساده داشته باشیم. اما آیا با این گرانی ها می توان افطار کرد؟ ما نمی توانیم سفره افطار خانواده را تامین کنیم.
بر اساس گزارش های میدانی خبرنگار بازار امسال، قیمت کالاهای اساسی مورد نیاز عید و ماه مبارک رمضان در قم افزایش چشمگیری داشته است.
به گفته این شهروند قمی؛ باید از مسئولان عزیز پرسید با این مستمری چگونه یک خانواده می تواند با این هزینه بالا کنار بیاید؟ خرما و برنج و شکر و گوشت جزء لاینفک سفره افطار است اما با این حقوق ناچیز انسان حتی جلوی خانواده خجالت می کشد که اگر بخواهد افطار کند در حالی که افطار یکی است. از سنت های مذهبی و فرهنگی ما ایرانیان.
دو ماه است که مصرف گوشت از سبد غذایی ما حذف شده است
یک بانوی قمی که سرپرست یک خانواده 5 نفره است، بیان می کند: به دلیل گرانی گوشت قرمز که بین 500 تا 700 هزار تومان است، یکی دو ماه و حتی بیشتر است که این محصول از بازار خارج شده است. سبد غذایی مردم با حقوق بسیار پایین چگونه می توانند برای خانواده خود گوشت قرمز بخرند؟ بسیاری از غذاها را نمی توان بدون گوشت طبخ کرد که باید از سفره حذف شود. روزه دار در ماه مبارک رمضان باید تغذیه مناسبی داشته باشد که اگر بتواند با این قیمت سفره افطاری ساده بچیند هنر است.
وی می افزاید: کاش فقط گوشت قرمز بود، لبنیات انگار مثل ارز بالا می رود، هر روز قیمت دارد، از ماست و شیر گرفته تا پنیر، این اقلام حداقل نیاز روزه دار است. چرا بازار و قیمت ها رصد نمی شود؟ مسئولان مدعی هستند که بازار را کنترل می کنند، مرغ هم همین داستان را دارد، داستان برنج را نگوییم که حتی در پاکستان بین 50 تا 70 هزار تومان متغیر است، چه برسد به برنج ایرانی که ما توان خرید آن را نداریم.
بازار شب عید کمر ما را شکست
یک بازنشسته فرهنگی که 12 سال پیش بازنشسته شده نیز به خبرنگار بازار گفت: امسال قیمت بسیاری از کالاهای اساسی سر به فلک کشیده است. برخی خانواده ها قدرت خرید کفش برای فرزندان خردسال خود را ندارند در حالی که زیبایی عید همین کفش و لباس است. نو برای بچه ها کوتاه است و سنت قدیمی ما پوشیدن لباس نو برای استقبال از عید است. امیدوارم هیچ پدری این روزها شرمنده خانواده اش نشود.
با عیدی 2500000 تومان چقدر از هزینه های نوروزی مانند آجیل، شیرینی، برنج، مرغ و گوشت قرمز به عهده من و سایر بازنشستگان می شود؟
علی میرباقریان به شدت از وزیر کار و هیات دولت گلایه می کند: چقدر از هزینه های نوروزی مانند آجیل، شیرینی، برنج، گوشت مرغ و گوشت قرمز با عیدی 2 میلیون و 500 هزار تومانی بر عهده من و سایر بازنشستگان می شود؟ در نهایت باید به حداقل ها بسنده کنیم تا آبروی خود را نزد فرزندان، عروس و دامادمان حفظ کنیم.
به منظور بررسی نحوه نظارت بر عملکرد و بازرسی از بازار در آستانه عید و ماه مبارک رمضان با مسئولین مربوطه تماس گرفتیم که پاسخ قانع کننده ای دریافت نکردیم.
نظارت بر کالاهای ضروری ماه مبارک رمضان و شب عید
تقی حسام مدیرکل تعزیرات حکومتی استان قم در گفت و گو با خبرنگار بازار با اشاره به اجرای طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان و سال نو در استان قم اظهار داشت: این طرح با هدف اجرا می شود. ایجاد ثبات در بازار در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان. نظارت بر قیمت اجناس ماه مبارک رمضان و سال نو که از روز سه شنبه ۲۴ اسفند ماه آغاز شده و تا ۳۱ فروردین ماه ادامه دارد.
به گفته وی، به لحاظ اهمیت برنامه ریزی، تعامل، همکاری و تسهیل در تمامی امور، امسال در نظر داریم در کنار نهادهای مختلفی که برای نظارت، بازرسی و کشف تخلفات وجود دارد، ثبات را در بازار ایجاد کنیم. انجام دادن.
مدیرکل تعزیرات حکومتی قم هدف از اجرای این طرح با محوریت تعزیرات حکومتی با رویکرد مطالبه گرانه و پیشگیرانه در صیانت از حقوق مصرف کنندگان بیان می کند: در صورت مشاهده تخلف، پرونده تشکیل و به اداره کل ارسال می شود. وزارت مجازات های دولتی برای بررسی. شهروندان قمی در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی می توانند به صورت رایگان با سامانه 135 تماس گرفته و شکایات خود را در خصوص تخلفات صنفی ثبت کنند.
گفتگو در مورد این post