به گزارش بازار، تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان نیز به این بیماری مبتلا می شود. البته شرایط تشخیص و درمان تب کریمه کنگو در کشور مهیا شده است.
این بیماری از طریق نیش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت حیوانات آلوده در زمان ذبح حیوان و یا از طریق قطع کردن گوشت غیر سرد شده به انسان منتقل می شود.
با توجه به اینکه ویروس به گرما حساس است. بنابراین به افراد توصیه می شود از مصرف جگر خام و نیم پز خودداری کنند.
همچنین تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت بروز هرگونه زخم یا آسیب پوستی در هنگام ذبح و بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
مردم برای تهیه گوشت باید به مراکز معتبری که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند مراجعه کنند و مطمئن باشند که تمام گوشت هایی که آرم سازمان دامپزشکی کشور بر روی آنهاست از سلامت بالایی برخوردار هستند.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی فوق شامل از بین بردن کنه ناقل بیماری با سمپاشی و استحمام دام و سمپاشی و ضدعفونی محوطه دام طبق نظر دامپزشک و خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن حیوان پرهیز از تماس با مخاط بدن (مثلاً چشم و دهان) با ترشحات و خون دام های آلوده، خودداری از ذبح دام در مکان های غیر مجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از مکان های امن و تحت نظر دامپزشکی، نگهداری دام تازه. گوشت به طور کامل به مدت 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد. (دمای یخچال)، روش های حفاظت فردی در تماس با ترشحات و خون حیوانات (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، پرهیز از خوردن جگر خام و نیم پز قابل کنترل است.
لازم به ذکر است؛ با رعایت نکات بهداشتی می توان به راحتی از این بیماری پیشگیری کرد.
به گزارش ایرنا، بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) در سال 1378 برای اولین بار در کشور به طور رسمی تایید و شناسایی شد که از جمله راه های انتقال ویروس CCHF می توان به گزش انسان توسط کنه های آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون اشاره کرد. حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار تب کریمه کنگو.
گفتگو در مورد این post