به گزارش بازار، سید حیدر محمدی با اشاره به ابلاغ آیین نامه عرضه و حمل دارو از طریق بسترهای آنلاین اظهار داشت: تدوین این آیین نامه با برگزاری جلسات متعدد بین سازمان غذا و دارو و وزارت ارتباطات انجام شد. به منظور بررسی تخصصی موضوع.
وی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو مخالف ورود بسترهای آنلاین به حوزه فروش دارو بوده و هست و همچنان تاکید داریم که فروش اینترنتی دارو غیرقانونی و غیرمجاز است، تصریح کرد: آنچه از سوی وزارتخانه تدوین و ابلاغ شده است. معاونت ارتباطات در خصوص حمل و نقل دارو توسط پلتفرم ها «آیین نامه حمل دارو از طریق بستر اینترنتی است» و بحث فروش آنلاین دارو مطرح نیست.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در این آیین نامه تاکید شده است که هرگونه خرید، فروش و نگهداری دارو از طریق بسترهای اینترنتی غیرقانونی و غیرقانونی است، گفت: پس از ثبت کد رهگیری نسخه توسط بیمار در سامانه مصوب. پلتفرم ها (سازمان غذا و دارو)، نسخه از طریق بستر حمل و نقل به آدرس متقاضی ثبت شده در سامانه تحویل می شود.
بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، وی با تاکید بر اینکه بحث فروش اینترنتی دارو اصلا مطرح نیست، گفت: این آیین نامه صرفاً در مورد حمل دارو و تحویل غیر حضوری به نشانی بیمار است. همچنین عرضه داروهای خاص، سهمیه ای، کنترل شده و کنترل شده. شرایط خاص حمل توسط سکوها انجام نخواهد شد.
به گفته محمدی، مجوز بهره برداری از بسترهای اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل و نقل دارو در کارگروه مشترک سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر می شود. دوره های آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای بسترهای متقاضی برگزار می شود، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را بر عهده دارد و بسترها موظف به رعایت این مقررات از جمله هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآوردههای دارویی و خرید، فروش و نگهداری آن در این آییننامه برای پلتفرمها غیرقانونی اعلام شده و کاملاً ممنوع است.
وی تصریح کرد: داروخانه هایی که درخواست همکاری با بسترهای آنلاین برای تحویل دارو را دارند باید درخواست خود را به سازمان غذا و دارو ارائه کنند و تنها داروخانه های مورد تایید این سازمان مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود. همچنین در صورت شکایت از پلتفرم و یا داروخانه سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.
گفتگو در مورد این post