بازار، گروه ولایات: یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در دو سال و نیم اخیر احیای واحدهای راکد در سراسر کشور به ویژه استان سمنان است. واحدهایی که در دولت های گذشته با مشکلات عدیده ای از جمله تامین نقدینگی و بدهی بانکی و همچنین مالیات و ناتوانی در تامین مواد اولیه مواجه بودند.
این موانع باعث شد بسیاری از واحدهای صنعتی استان سمنان تعطیل شوند. واحدهایی که در این بین خوش شانس بودند نیمی از تولید خود را از دست دادند و مجبور به تعدیل شدند، اما آنهایی که خوش شانس نبودند به ورطه تعطیلی کشیده شدند. .
اقدامات انجام شده
یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه مسئولان آمار رسمی واحدهای راکد استان سمنان را اعلام نکردند، گفت: اما به نظر می رسد در ابتدای دولت سیزدهم از 50 تا 100 واحد راکد بیش از 400 واحد بوده است. استان سمنان. : دولت یکی از اولین اقدامات خود را در استان سمنان برای احیای این واحدها انجام داد.
کارشناس اقتصادی: واحدهای راکد استان سمنان به وضوح چندین مانع مهم را پیش روی خود دیدند که مهمترین آن تامین نقدینگی مورد نیاز بود.
رضا باقری از اعضای انجمن مهندسین صنایع گفت: با ورود استاندار جدید سمنان که به دلیل حضور در فرمانداری شاهرود شناخت خوبی از استان داشت، احیای واحدهای راکد در جریان بود. برنامه کار.
وی افزود: در این زمینه دو اقدام جدی انجام شد. ابتدا استانداری سمنان جلسات ستاد ترویج و رفع موانع تولید را تشکیل و به صورت هفتگی برگزار کرد. پرداخت می کرد
عزم جدی دولت
این کارشناس و کارشناس مسائل اقتصادی و صنعتی تصریح کرد: تفاوت این کارگروه با کارگروه ترویج تولید این بود که کارگروه احیا تنها به رفع مشکلات واحدهای راکد می پرداخت. بررسی مسائل در کارگروه ترویج تولید زمان بر است.
باقری تصریح کرد: دولت اقدامات اساسی را خیلی سریع انجام داد. در 20 روز ابتدایی حضور استاندار جدید سمنان دو واحد کاملاً راکد به چرخه تولید بازگشت و برای 40 نفر شغل ایجاد شد تا دولت عزم جدی خود را در این زمینه نشان دهد.
وی افزود: در ادامه شاهد ایجاد کارگروه ارتقای تولید حتی در قوه قضاییه استان سمنان بودیم، کارگروهی که به رفع موانع قضایی و قانونی واحدهای راکد توجه داشت و این کار گروه همچنین توانست به جنبش احیای واحدهای راکد کمک کند.
مجموع این اقدامات باعث شد تا واحدهای تولیدی در سراسر استان سمنان از رکود خارج شوند تا اینکه در سال 1400 نوبت به اولین سفر رئیس جمهور به استان سمنان رسید، در حالی که هنوز 100 روز از تاسیس این سازمان نگذشته بود. دولت سیزدهم پویش احیای واحدهای راکد در استان سمنان با دعوت از صاحبان مشاغل و کارخانجات کار خود را آغاز کرد و سعی کرد ابتدا موانع را شناسایی کند تا برای رفع آنها چاره اندیشی شود.
انسداد
اما مشکلات واحدهای راکد چه بود؟ حسن همتیان کارشناس اقتصادی و فردی که از ابتدا حرکت احیای واحدهای راکد را دنبال می کرد در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: واحدهای راکد استان سمنان به وضوح چندین مانع مهم را پیش روی خود دیدند که مهمترین آنها تامین نیازهای مورد نیاز بود. نقدینگی به دلیل سوء مدیریت اقتصادی، تلاطم های ارزی و اقتصادی، از دست دادن بازارهای فروش و تامین اقلام اساسی، در کنار رکود اقتصادی و تحریم های ظالمانه، بسیاری از واحدهای تولیدی استان سمنان با مشکلات زیادی مواجه شدند.
با حضور رئیس جمهور جشن بازگشت 201 کارخانه راکد استان در سمنان برگزار شد.
همتیان افزود: راهکار نهضت احیای واحدهای راکد استان سمنان استفاده از ظرفیت تسهیلات بانکی برای کمک به واحدهای راکد بود. موضوع را به تعاونی ها بسپارید که مصداق بارز کار جهادی بود و در سفر دوم رئیس جمهور به استان سمنان نیز مورد تقدیر قرار گرفت.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات عمده واحدهای راکد استان سمنان بدهی یا تملک بانکی از طریق بانک ها بود، واحدهایی که در دولت قبل بی تدبیری و بدون حمایت از بانک ها وام گرفته بودند و به دلیل نابسامانی های اقتصادی در بازپرداخت آن با مشکل مواجه شدند. واحدهای راکد استان سمنان سعی کردند با آموزش بانکداری نوین و راهکارهایی برای بدهی های قبلی این واحدها به تولید برگردند. این امر باعث شد بیش از 100 واحد کاملاً راکد در استان سمنان به چرخه تولید بازگردند، یعنی نیمی از واحدهای دارای رکود و این موضوع برکات زیادی برای استان سمنان داشت.
تلاش های دولت
این کارشناس همچنین بیان کرد: یکی دیگر از موانع پیش روی واحدهای راکد استان سمنان مسائل حقوقی بود، به عنوان مثال یک کارخانه تولیدی در استان سمنان به دلیل شرایط مدیریتی و قانونی حاکم بر آن دچار مشکل شد و در نتیجه وراث تمایلی به ادامه کار نداشتند. کار کردن. از طرفی کارخانه نتوانست مشتری پیدا کند که باعث رکود تولید شد. از سوی دیگر برخی کارخانه ها مشکلات مدیریتی و سرمایه گذاری داشتند. برای این کارخانه ها تغییر مدیریت و همچنین سرمایه گذار جدید اعمال شد.
همتیان نمونه بارز آن را کارخانه کاشی سمند سمنان عنوان کرد که پس از 12 سال توانست به خط تولید بازگردد. کارخانجات امروز دوباره در استان فعالیت می کنند.
تثبیت اشتغال
با حضور رئیس جمهور جشن بازگشت 201 کارخانه راکد استان در سمنان برگزار شد، موضوعی که توانست هزاران فرصت شغلی ایجاد کند و تحولی عظیم را برای استان رقم بزند. استاندار سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار در این باره گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 201 واحد 100 درصد راکد به چرخه تولید بازگشته اند.
معاون رئیس جمهور: 10 هزار و 100 میلیارد تومان سرمایه مردم در استان سمنان با راه اندازی مجدد 201 واحد راکد احیا شد.
سید محمدرضا هاشمی با بیان اینکه این امر برای 4 هزار و 500 نفر فرصت اشتغال ایجاد کرده است، تاکید کرد: احیای این واحدهای راکد نیز کاهش بیکاری در استان سمنان و رشد تولید و رشد اقتصادی را در پی داشته است.
وی با بیان اینکه یکی از برکات نهضت احیای واحدهای راکد استان سمنان رشد اقتصادی 5.7 درصدی برای استان است، گفت: در دولت سیزدهم و در سراسر شهرک ها و نواحی صنعتی استان سمنان حتی یک واحد هم نداشته است. بسته شده است.
شبی رویایی برای استان سمنان
سید امیرحسین مدنی معاون رئیس جمهور استان سمنان در خصوص حرکت احیای واحدهای راکد اظهار داشت: امیدواریم در سال جدید که مزین به شعار جهش تولید با مشارکت مردمی است، کارنامه موفق تری را در عرصه تولید ارائه دهیم. حمایت از تولید
وی با بیان اینکه 10 هزار و 100 میلیارد تومان سرمایه مردمی در استان سمنان با از سرگیری 201 واحد تولیدی راکد احیا شد، تاکید کرد: با از سرگیری فعالیت 8 هزار واحد تولیدی راکد در کشور، 195 هزار شغل ایجاد شد. و 250 همت نیز سرمایه مردم را زنده کرد.
گفتگو در مورد این post