بازار؛ گروه آب و انرژی: قرارداد مرحله دوم توسعه میدان نفتی آذر امروز (یکشنبه 6 اسفند) با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و جواد اوجی وزیر نفت بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت مهندسی و توسعه ساروک آذر امضا شد.
شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم با همسویی با برنامه و سیاستهای کلان کشور، برنامههای توسعه پنج ساله و اقتصاد مقاومتی مبتنی بر توسعه حداکثری و تولید از میادین مشترک، پس از مذاکرات فشرده فنی، قراردادی و مالی، قرارداد بهبود را امضا کرد. میدان مشترک نفتی آذر با بازیافت، افزایش تولید و بهره برداری با شرکت مهندسی و توسعه ساروک آذر امضا شد. مدت این قرارداد 20 سال و تولید انباشته اضافی نفت خام حدود 177 میلیون بشکه برآورد شده است.
این طرح با هدف بهرهبرداری حداکثری از میدان مشترک آذر، تسریع در تکمیل فازهای توسعه میدان، هدایت نقدینگی کشور به سمت پروژههای منتخب نفت و گاز با حداکثر سود، استفاده حداکثری از ظرفیت اکتشاف و تولید ایران است. شرکت های (E&P)، ایجاد اشتغال و توسعه زیرساخت های اجتماعی. و اقتصاد استان ایلام در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت.
عملیات اجرایی طرح توسعه میدان نفتی آذر با سرمایه گذاری مستقیم یک میلیارد و 36 میلیون دلاری شامل حفاری 19 حلقه چاه جدید (18 حلقه چاه تولیدی و یک حلقه چاه تزریق فاضلاب)، نصب پمپ های پایین چاه در چاه های تولیدی جدید، تعمیر 19 حلقه چاه تولیدی و نصب پمپ درون چاهی، مین زدایی، احداث محل راه و چاه، احداث تاسیسات معدنی شامل تاسیسات سرچاهی و خطوط لوله جریان و جداکننده و پمپ های چند فاز و عملیات شکست هیدرولیکی/اسیدی که پیش بینی می شود حدود 4 مورد ایجاد شود. هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در استان ایلام و کشور ایجاد می شود
اجرای این پروژه با سرمایه گذاری مستقیم یک میلیارد و 36 میلیون دلاری شامل حفر 19 حلقه حلقه چاه جدید (18 حلقه چاه تولیدی و یک حلقه چاه تزریق فاضلاب)، نصب پمپ های پایین چاه در چاه های جدید تولیدی، تعمیر 19 حلقه چاه تولیدی می باشد. چاه و نصب پمپ های پایین چاه. مین روبی، احداث محل راه و چاه، احداث تاسیسات معدنی روزانه شامل تاسیسات چاه و خطوط لوله جریان و جداکننده و پمپ های چندفاز و عملیات شکست هیدرولیکی/اسیدی که پیش بینی می شود حدود 4 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در استان ایلام ایجاد کند. و کشور
یکی از مزایای این طرح توسعه و افزایش تولید از میدان مشترک نفتی آذر (مشترک با عراق)، جذب بیش از یک میلیارد دلار سرمایه از بخش غیردولتی و برآورد درآمد 7 میلیارد دلاری برای دولت است. .
از جمله مزایای این طرح می توان به توسعه و افزایش تولید از میدان مشترک نفتی آذر (مشترک با عراق)، جذب بیش از یک میلیارد دلار سرمایه از بخش غیردولتی، برآورد درآمد 7 میلیارد دلاری برای دولت با این طرح اشاره کرد. اجرای طرح و پس از کسر هزینه نفت و دستمزد پیمانکار. تعهد پیمانکار در قرارداد به استفاده از توان فنی و مهندسی، تولیدی، صنعتی و اجرایی کشور بر اساس قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور است.
همچنین از تمامی ظرفیت های تامین کنندگان دکل های حفاری، شرکت های ساخت و نصب (EPC)، سازندگان کالا و تجهیزات داخلی و همچنین شرکت های فناور و دانش بنیان ایرانی در عملیات حفاری، اجرا و ساخت روزمینی استفاده خواهد شد. امکانات
میدان نفتی آذر در بلوک اکتشافی اناران در استان ایلام (جنوب غربی ایران)، 20 کیلومتری شهر مهران، 70 کیلومتری جنوب شرقی شهر ایلام و نزدیک مرز ایران و عراق واقع شده است. میدان آذر از دو مخزن ساروک بالا و پایین تشکیل شده است که وزن نفت در میدان آذر حدود 30 درجه API و عمق لایه ساروک حدود 4500 متر از سطح زمین است. بر اساس آخرین مطالعات، حجم نفت درجا در میدان آذر 4.4 میلیارد بشکه برآورد شده است.
طرح اولیه توسعه میدان نفتی آذر در سال 1392 توسط شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت تهیه و تدوین شد و توسعه این میدان در قالب قرارداد بیع متقابل به این شرکت واگذار شد. توسعه در سال 1392 توسط شرکت مهندسی و توسعه ساروک آذر آغاز شد. تولید میدان آذر از 2 اسفند 1393 با استفاده از چهار حلقه چاه آغاز شد و به تدریج افزایش یافت. در تاریخ 5 اکتبر 2016 آزمایش تولید روزانه 30000 بشکه با استفاده از هشت حلقه چاه و در 15 دسامبر 2019 با استفاده از 11 حلقه چاه جدید و هشت حلقه چاه قدیمی، میزان تولید به 65000 بشکه در روز افزایش یافت و آزمایش تولید با موفقیت دریافت شد. تکمیل
با توجه به مشترک بودن میدان و با هدف کنترل مهاجرت نفت، پس از شروع تولید از میدان و با هدف حفظ تولید و همچنین پایش و مدیریت مخزن، عملیات مختلف چاه و چاه انجام شد. انجام شد. مجموع تولید میدان آذر تاکنون حدود 75 میلیون بشکه و جریان تولید آن حدود 29 هزار بشکه است.
گفتنی است، تولید از میدان عراق از خردادماه ۱۳۹۲ با دبی ۱۵ هزار بشکه در روز آغاز شد و در خرداد ۱۳۹۶ تولید به ۸۵ هزار بشکه در روز رسید و سپس با افت شدید مواجه شد. و اکنون حدود 30 هزار بشکه است. مجموع تولید میدان بدره تاکنون حدود 170 میلیون بشکه است که بیش از دو برابر تولید میدان آذر است، بنابراین مهاجرت از بخش ایران به بخش عراق دور از انتظار نیست و لزوم تسریع در توسعه را نشان می دهد. میدان آذر در فاز 2.
شرکت ملی نفت ایران در نظر دارد در راستای ارتقای سطح رفاه مردم و در قالب مسئولیت اجتماعی (CSR) مبلغ 10 میلیون دلار برای بهبود زیرساخت های منطقه هزینه کند.
گفتگو در مورد این post