بازار؛ گروه استان ها: صنایع دستی کالاهای فاخری است که صنعتگران با استفاده از دست ساخته های خود و با کمک ابزار اولیه و بومی تولید می کنند. این صنایع به دلیل نقشی که در توسعه هر جامعه و درآمدزایی دارد، برای هر کشوری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
گذشته از مسائل مالی، اقتصادی و نقش این صنعت در زمینه اشتغال زایی، صنایع دستی شناسنامه یک کشور محسوب می شود، به گونه ای که می تواند داستانی کهن از تمدن یک کشور و ملت را روایت کند. که قطعا ارزش زیادی دارد
استان ایلام به عنوان یکی از قطب های صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با داشتن چندین نوع صنایع دستی متنوع، هزاران شغل و میلیاردها ریال درآمد حاصل از فروش صنایع دستی را برای هنرمندان و فعالان این عرصه ایجاد کرده است.
اما صنایع دستی استان ایلام با وجود زیبایی و تنوع، فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته و هنوز آنچنان که باید توسعه نیافته است.
ظرفیت های تولید صنایع دستی در ایلام
منیره جعفرزاده کارشناس صنایع دستی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: استان ما از دیرباز به عنوان یکی از بزرگترین و مشهورترین صادرکنندگان صنایع دستی در جهان شناخته می شود، چرا که تمامی کارشناسان این حوزه در سراسر جهان معتقدند که ایلام دارای تمدنی کهن و قدیمی است. هنر باشکوه آن در این منطقه جایگاه اول را به خود اختصاص می دهد و آثار به جا مانده از گذشتگان مانند آرامگاه ها، مساجد، کاخ ها و عمارت ها گواه این مدعاست.
کارشناس صنایع دستی: تولیدکنندگان این حوزه با مشکلات عدیده ای از جمله توسعه صنایع مدرن، نبود بازار فروش و عرضه محصولات تولیدی، مشکلات صادرات صنایع دستی، وجود محصولات تقلبی صنایع دستی، نبود استانداردهای لازم برای تولید، عدم پرداخت هزینه مواجه هستند. تسهیلات، عدم پرداخت بیمه و غیره. .. روبرو هستند
وی افزود: این صنایع به عنوان منبع درآمد و اشتغال در مناطق روستایی و شهری نقش مهمی در کاهش بیکاری و فقر در استان محروم ایلام دارد.
جعفر زاده با بیان اینکه متأسفانه صنایع دستی ایلام به دلیل کم توجهی ها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند، ادامه داد: با وجود اینکه صنایع دستی ایلام ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه مشاغل خانگی و کارگاه های کوچک دارد، اما تولیدکنندگان این رشته هستند. مواجهه با مشکلات عدیده ای از جمله توسعه صنایع مدرن، نبود بازار فروش و عرضه محصولات تولیدی، مشکلات صادرات صنایع دستی، وجود محصولات تقلبی صنایع دستی، نبود استانداردهای لازم برای تولید، عدم پرداخت تسهیلات، عدم پرداخت بیمه. و غیره مانعی جدی برای توسعه صنایع دستی در این استان است.
حمایت از صنایع دستی در ایلام
فرزاد شریفی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: فواید صنایع دستی و اهمیت آن در اقتصاد جوامع بر کسی پوشیده نیست و بی شک تاثیر شگرفی دارد. بر اقتصاد، اشتغال زایی، صادرات، گردشگری و فرهنگ هر منطقه. دارد.
وی افزود: مهمترین صنایع دستی استان ایلام عبارتند از: موج، فرش، نمد، قالیچه، جاجیم (جاجم=مشت)، زیلو (لی)، پارچه بافته شده با زربافی، جل (پوشش چهارپا)، هورسبان (خورجین بزرگ)، هگبا. (خورجین). کوچک)، هورجک (خورجین)، شال جل رنگی و طرح دار (برای اسب)، چادر سیاه، گیوه و همچنین ریسندگی یا تاب دادن الیاف پشمی، ابریشم، پنبه، طناب، تراشکاری و نجاری.
20 هزار صنعتگر در ایلام وجود دارد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام با اشاره به اینکه 20 هزار صنعتگر صنایع دستی در استان ایلام شناسایی شده اند، گفت: تاکنون با تلاش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و سایر ارگان های مرتبط اقدامات بسیار خوبی در زمینه صنایع دستی انجام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام: نمایشگاه های نوروزی امسال شامل 117 غرفه و بیش از شش تخته سیاه با حضور 140 صنعتگر در استان برگزار شد. راه کسب درآمد
شریفی ادامه داد: از جمله این اقدامات می توان به برگزاری نمایشگاه صنایع دستی استان برای اولین بار در خارج از کشور به منظور فروش محصولات استان اشاره کرد.
این مسئول تصریح کرد: نمایشگاه های نوروزی امسال شامل 117 غرفه و بیش از شش تخته سیاه با حضور 140 صنعتگر در استان برگزار شد. صنعتگران توانستند محصولات صنایع دستی، سوغات محلی و محصولات هنری دست ساز خود را به فروش برسانند و از این راه درآمد کسب کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان در پایان تصریح کرد: بیمه تامین اجتماعی که مشکل اصلی صنعتگران است با همکاری سازمان تامین اجتماعی در دستور کار قرار گرفته و به زودی رفع می شود.
آثار و صنایع دستی از مظاهر فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی ما محسوب می شود که ظرفیت ها و فرصت های بی شماری را در عرصه اقتصادی در اختیار مردم و جامعه قرار می دهد و از این رو رونق و فعال شدن این هنرها یکی از الزامات مهم رشد است. . و رشد در شرایط فعلی مستلزم توجه ویژه مسئولان و مدیران دولتی و استانی تلقی می شود.
گفتگو در مورد این post