به گزارش بازار، اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادلات طلا و ارز ایران گفت: یکی دیگر از اقدامات مهم مرکز مبادلات، برگزاری مزایده شمش طلا از سال گذشته بود که هفتم دی ماه اولین حراج شمش طلا در محل صرافی برگزار شد. مرکز مبادلات و 15 مزایده حضوری تا پایان سال برگزار شد. این شمش ها متعلق به صادرکنندگانی است که متعهد به واردات شمش طلا در ازای انجام تعهدات ارزی خود شده اند.
وی افزود: شمش های طلای وارداتی صادرکنندگان با توجه به مکانیزم خوبی که در مرکز طراحی شده برخلاف فضاسازی ها ملزم به عرضه در مرکز مبادلات طلا و ارز ایران است، اما خوشبختانه این حراج ها نقش مهمی در اینکه صادرکنندگانی که باید به تعهدات ارزی خود عمل کنند شمش وارد کرده بودند تا بتوانند به تعهدات ارزی خود عمل کنند. در 15 مزایده سال گذشته در مجموع یک هزار و 839 کیلو شمش طلا عرضه و فروخته شد.
این مسئول گفت: در واقع این 7500 میلیارد تومان منابع متعلق به صادرکنندگان بود که خوشبختانه با هماهنگی های لازم این منابع در اختیار صادرکنندگان قرار گرفت و همین امر باعث شد تا حراج شمش در مرکز مبادلات با استقبال خوبی مواجه شود. و اکنون درخواست های زیادی وجود دارد. مزایده شمش سهم دیگری دارد که عرضه قابل توجهی را در اختیار مصرف کنندگان واقعی شمش در کشور قرار داد، یعنی این هزار و 839 کیلو شمش در اختیار گروهی قرار گرفت که از شمش به عنوان مواد اولیه استفاده می کنند. چیز دیگر این است که تمام حراج اساس مکانیسم در نزدیکی بازار انجام شد.
وی در ادامه بیان می کند: بنا به دلایلی که ذکر شد امیدواریم در سال 1403 به درگاه الهی و با توجه به استقبال خوب صادرکنندگان، مزایده ها را ادامه دهیم. مشخص می شود که فرآیند فروش را در قالب یک مزایده سیستماتیک انجام خواهیم داد.
وی درباره تاثیرات حراج شمش طلا در بازار نیز گفت: این 1839 کیلو شمش طلا که عرضه شد در نهایت زمانی به دست مصرف کننده نهایی رسید که کار مصنوعات طلا را انجام می دهد که تولیدکننده طلا آنقدر شمش دارد که بتواند آن را بفروشد. مصنوعات تبدیل شده و به بازار نهایی عرضه می شود، بنابراین با وجود اینکه جهش قابل توجهی در تقاضای جهانی طلا داشتیم، اما به دلیل عرضه کافی، این موضوع نقش بسزایی در مدیریت بازار طلا داشت.
گفتگو در مورد این post