به گفته بازار، «معیشت خانواده سینما بستگی به چرخه اقتصادی اکران دارد، در صورت تولید و فروش نشدن فیلم، صاحب سینما و پخش کننده متضرر می شوند». این جملات دلایلی است که برای شکست اقتصاد سینما گفته شد. در حالی که بسیاری بر این باور بودند که موفقیت سینما در باکس آفیس در سال 1402 یک پدیده موقتی بود، رکورد فروش سینما در سال 1403 نیز بهبود یافت.
اکران نوروزی سینما تا پایان 18 فروردین تنها به همان میزان اکران نوروزی سال گذشته رسید.
پیش از این سینمای ایران در سال 1401 14 میلیون و 258 هزار بیننده داشت و این رقم در سال 1402 به 26 میلیون و 945 هزار نفر رسید که سهم تماشاگران سینما از این تعداد تا پایان فروردین به تنها یک میلیون و 460 نفر رسید. هزار نفر آمده بودند.
فروش نوروزی یک هزار و 403 سینما تا کنون و تنها با گذشت 9 روز از فروردین ماه به بیش از 77 میلیارد تومان رسیده است به طوری که در این مدت یک میلیون و 196 هزار نفر به سینما می روند.
اقتصاد سینما می تواند هنر هفتم را زنده نگه دارد اما اگر این اقتصاد مربوط به تعداد محدودی آثار سینمایی باشد قطعا سود سینما فقط بین بازیگران و پخش کنندگان همان آثار تقسیم می شود. ، صاحب سینما برای سود بیشتر اکران های بیشتری در اختیار خواهد داشت. آثار را قرار خواهد داد.
برخی از تهیه کنندگان معتقدند «وقتی ذائقه مخاطب بیشتر از سایر انواع سینما به سمت کمدی ها می رود، ظرفیت نمایش بیشتر و البته تولید بیشتر این آثار طبیعی و اجتناب ناپذیر است زیرا موفقیت در گیشه ملاک تهیه کننده است». از سوی دیگر محمد ساسان مدیر تولیدات سینماست. سوره می گوید اگر قرار باشد همه به دلیل موفقیت در گیشه یک کمدی بسازند، با مرگ ژانرهای دیگر در سینما مواجه می شویم و دیگر سینمای بی نقصی نخواهیم داشت.
تنوع اکران ها و آثار روی اکران می تواند همه مخاطبان با سلایق مختلف را به سینما جذب کند، از سوی دیگر برای جلوگیری از مرگ ژانرهای سینمایی باید ضمن تولید آثار جذاب در هر ژانر، ایده ای برای توزیع مناسب آثار به گونه ای که هر اثر به مخاطب خاص خود برسد.
گفتگو در مورد این post