به گزارش بازار، کریم ذوالفقاری افزود: با توجه به اهمیت برداشت غلات به ویژه گندم که استراتژیک ترین محصول کشور است، برنامه ریزی مدونی در راستای ساماندهی ناوگان ماشین آلات برداشت غلات و کلزا کشور با همکاری سازمان کشاورزی انجام شده است. دفتر ماشین آلات وزارت حراست.
وی بیان کرد: در این راستا و با حمایت و راهنمایی شرکت های کمباین ایرانی، شرکت کمباین خاوری و کمباین برداشت کردستان که از تولیدکنندگان کمباین غلات در کشور هستند، با توجه به ظرفیت های تولیدی هر یک از این کارخانه ها، وجود دارد. برنامه ریزی برای نوسازی و جایگزینی کمباین های فرسوده. عملیاتی می شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با اجرای این طرح به دلیل جایگزینی کمباین های جدید با فرسوده های کم بازده شاهد کاهش چشمگیر درصد محصولات برداشتی خواهیم بود. کمباین و هزینه مدیریت صحیح برداشت بیش از 150000 ریال می باشد. سالیانه میلیون ها ریال خواهد بود.
ذوالفقاری گفت: تولید کارخانه های فوق در سال 1400 420 دستگاه و در سال 1401 440 دستگاه بوده که این تعداد در سال 1402 به 810 دستگاه افزایش یافته است و پیش بینی می شود امسال با اولویت بندی 1000 دستگاه کمباین غلات به ناوگان برداشت اضافه شود. .
وی خاطرنشان کرد: برداشت گندم در سال زراعی 1402 تا 1403 از نخستین روزهای فروردین ماه با بازدید وزیر جهاد کشاورزی از مزارع استان هرمزگان آغاز شد. کار برداشت غلات تا شهریور ماه سال جاری ادامه دارد و مزارع استان سردسیر کشور مراحل پایانی عملیات برداشت را خواهند داشت.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: پیش بینی می شود حدود 21 هزار دستگاه کمباین 93 درصد از اراضی گندم و جو کشور را برداشت کنند.
گفتگو در مورد این post