به گزارش بازار، مجید عشقی در نشستی با حضور فعالان نهادهای مالی، تحلیلگران و رسانه های بازار سرمایه اظهار داشت: بحث های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی انتظاراتی را از بورس ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: بی اعتمادی حاکم در بین سهامداران تحت تاثیر عوامل مختلف باعث ایجاد شرایط سخت در بازار شد و اکنون با توجه به چنین مشکلی و برای عبور از این شرایط نیازمند همدلی هستیم.
عشقی گفت: تجربیات قبلی نیز حاکی از آن است که شرایط فعلی حاکم بر بازار را نمی توان در بلندمدت ادامه داد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: در شرایطی که شرایط بازار سرمایه چندان مناسب نیست، طبیعتا بخش خصوصی تمایل چندانی به عرضه شرکت های زیرمجموعه خود به بورس ندارند و معتقدند ارزش چندانی وجود ندارد. برای شرکت های این بازار
وی با تاکید بر عادلانه بودن معاملات بورس گفت: سازمان بورس هیچ نقش و دخالتی در کاهش یا افزایش ارزش سهام شرکت های بورسی یا شاخص کل ندارد و معاملات این بازار بر اساس واقعیت های اقتصادی پیش می رود.
عشقی با اعلام اینکه اگر نقش بورس در تولید چشمگیر نباشد، دیگر نمی توانیم برای این بازار در اقتصاد کشور ارزش قائل شویم، افزود: گاهی برخی سیاست های اتخاذ شده فراتر از مسائل بازار سرمایه، آسیب جدی به وضعیت تولید در کشور وارد می کند. کشور.
رئیس سازمان بورس با اعلام اینکه هیچ یک از فضاهای حاکم در اقتصاد کشور مانند بازار سرمایه از حمایت مردمی برخوردار نیست، گفت: بازار سرمایه دارای پشتوانه های متعددی از جمله نهادهای عمومی و ناشران، بازار است. شرکت کنندگان، مردم، ذینفعان. سهام عدالت اما تاکنون از این ظرفیت ها استفاده نشده است.
وی گفت: اکنون یکی از موضوعاتی که روی آن تمرکز می کنیم بحث رسانه است و قطعا باید از فضای رسانه حداکثر استفاده را ببریم.
عشقی با بیان اینکه سازمان بورس به تنهایی نمی تواند در مورد مسائل اساسی بازار تصمیم گیری کند، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر با آن دست به گریبان هستیم وجود برخی ابهامات در خصوص مسائل مهم تاثیرگذار بر بازار است. .
وی با بیان اینکه هم اکنون به انسجام بیشتری در بازار نیاز داریم، اثربخشی نقش روابط عمومی و رسانه ها در انتقال دیدگاه ها را اعلام کرد: اگر نتوانیم اقدامات مهم و مطلوب را به طور دقیق و مناسب اجرا کنیم، دیگر نمی توان منتظر ماند. تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» بود.
عشقی تاکید کرد: اکنون شاهد وجود برخی قوانین در کشور هستیم که 10 سال است اجرا می شود اما به یکباره بدون اعلام قبلی و در نظر گرفتن آثار آن بر بازارهای موازی یا سایر بخش ها دستخوش تغییرات جدی می شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به شرایط سیاسی حاکم بر کشور باید تصمیمات کوتاه مدتی اتخاذ کرد و متناسب با شرایط بازار و پیشنهادهای ارائه شده در مورد ساختارهای خرد تصمیم گیری کرد.
عشقی با بیان اینکه مشکل حاکم بر بازار نمی تواند مربوط به مشکل مدیریت بازار یا الگوریتم باشد، تصریح کرد: در این زمینه ابهاماتی وجود داشت که به دنبال رفع آن بودیم، اکنون می توان ادعا کرد که همه معاملات الگوریتمی در سامانه را رصد می کنیم. در زمان واقعی و همه سفارشات شناسایی می شوند.
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه بیشتر منابع این سازمان در صندوق تثبیت است و منابع زیادی را در بانک ها نگهداری نمی کنیم، گفت: بخش عمده ای از منابع صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه است. سرمایه گذاری در صندوق های با درآمد ثابت و سپرده های بانکی بخش کوچکی است. شامل این است که این موضوع برای مدیریت ریسک بازار ضروری است.
وی ادامه داد: اکنون به دنبال این هستیم که مجوز سرمایه گذاری اختیاری توسط صندوق توسعه بازار برای عناصر بازار صادر شود تا بتوانند منابع مازاد را صادر و در صورت نیاز بدون محدودیت مندرج در مبایعه نامه این موضوع را لغو کنند. سرمایه.”
عشقی در خصوص فعالیت های صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه گفت: ما به دنبال گسترش بیش از حد این صندوق ها نیستیم، بلکه این صندوق ها تنها در صورت نیاز باید از بازار حمایت کنند.
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه اگر سودآوری شرکت ها اصلاح شود ارزش واقعی بازار بسیار بیشتر از رقمی است که الان وجود دارد، تصریح کرد: اگر دولت کاری برای توجیه سرمایه گذاری در بورس انجام دهد. بازار قطعا وارد چرخه رشد خواهد شد و دولت می تواند با کمک این بازار کسری بودجه را برطرف کند.
وی با بیان اینکه اکنون جایگاه بازار سرمایه تحت تاثیر عوامل بسیاری تضعیف شده و باید این موضوع اصلاح شود، افزود: دولت باید بداند که 50 میلیون سهامدار در این بازار وجود دارد و باید برای این امر برنامه ریزی شود. بازار به منظور حفظ حقوق سهامداران. بودن
عشقی اعلام کرد در صورت نیاز برای حجم مبنا، نسبت اعتبار کارگزاران در هیات مدیره سازمان بورس تصمیم گیری می کنیم تا سرمایه گذاران بیش از حد معینی متضرر نشوند.
در ادامه رضا ایازلو معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس با اعلام اینکه سال 1402 سال خوبی برای بازار سرمایه محسوب نمی شود، اظهار داشت: در این مقطع زمانی اتخاذ برخی تصمیمات و صدور بخشنامه ها یا مصوبات با سیاست های اقتصادی انجام می شود. سازندگان آثار منفی خواهند داشت. امنیت سرمایه گذاری در بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی افزود: اکنون با فضایی مواجه هستیم که موضوعاتی مطرح می شود که ممکن است در ظاهر حرف های مثبتی به نظر برسد اما خروجی آن برای تولید مضر است و متاسفانه فضای ایجاد شده بر تصمیمات همه سیاست گذاران از جمله بودجه و سیاستگذاران پولی و تأثیر منفی آن بر تولید و سرمایه گذاری آشکار شده است.
ایازلو تاکید کرد: در ماه های پایانی سال گذشته پیش بینی می شد که بازار سرمایه به ثبات نسبی دست پیدا کند اما به یکباره با تصمیم صدور گواهی سپرده 30 درصدی مواجه شدیم که این موضوع شوکی به معاملات بازار سرمایه وارد کرد. این در حالی است که موضوعی که در بین کارشناسان مطرح می شود، مکانیسم تاثیر این سیاست بر تورم با ابهام جدی مواجه است.
معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس تصریح کرد: بعد از تعطیلات عید نوروز با اتفاقات منطقه ای مواجه شدیم و اتفاقات اخیر باعث شد تا جلساتی در سازمان بورس برای بررسی گزینه های پیشنهادی در خصوص ثبات قیمت برگزار شود. بازار سرمایه
وی اعلام کرد: در خصوص ساختارهای خرد بازار جلساتی با مدیران بورس، فرابورس و اعضای هیئت مدیره برگزار و گزینه های حمایتی بازار مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت موارد مطرح شده با جمع بندی موارد اجرایی خواهد شد. نظرات فعالان بازار
وی در پایان اظهار داشت: مجامع حمایتی سازمان بورس در مواقع بحرانی برگزار شد و با توجه به شرایط حاکم این جلسات ادامه یافت. انجام خواهد داد.
در ادامه این مراسم «قدیر معصومی خانقاه» مدیر نظارت بر بورس سازمان بورس به بررسی روند معاملات بورس در جریان حمله رژیم غاصب صهیونیستی به نوار غزه در شهریور 1402 با این حمله پرداخت. در کنسولگری ایران در دمشق که در اواسط آوریل سال جاری رخ داد. وی به مقایسه ای پرداخت و اظهار داشت: طی 7 روز کاری 24 تا 2 مهرماه، شاخص کل بورس، فرابورس و شاخص ارزش وزنی تقریباً برابر و همسو با روند فروردین ماه سال جاری بوده است.
وی بیان کرد: در آن زمان شاخص کل مدام در حال افت بود، اما وضعیت بورس در هفته گذشته تحت تاثیر نرخ ارز قرار گرفت و با نوساناتی همراه بود.
معصومی خانقاه در ادامه بیان کرد: شاخص کل بورس تقریباً 2.5 درصد و شاخص غیر بورس 4.5 درصد کاهش یافت.
مدیر نظارت بر بورس سازمان بورس افزود: در مهر ماه 1402 صندوق های مدیریت بازار حدود 2 خرید خرده فروشی انجام داده بودند که این میزان خرید در فروردین امسال به 1 خرید رسید.
وی تاکید کرد: همچنین صندوق حمایت (توسعه و تثبیت) در مهر 1402 حدود 1.5 حمت و در فروردین امسال حدود 3.5 حمت در بازار ساخته شد.
به گفته معصومی خانقاه، تغییر مالکیت واقعی به حقوق که از آن به عنوان خروج پول از بازار یاد می شود، در مهر ماه 1402 حدود 3.8 همات و 4.2 همات در سال جاری صورت گرفت.
مدیر نظارت بر بورس سازمان بورس ادامه داد: وضعیت کنونی بورس با زمان شهادت سردار سلیمانی قابل مقایسه نیست، زیرا ساختار، ریزساختارها و کثرت و تنوع موسسات مالی و نحوه گردانندگان بازار و صندوق های حمایتی و عملکرد منابع آنها با تغییرات قابل توجهی همراه بوده است. .
گفتگو در مورد این post