بازار؛ گروه راه و مسکن: نامگذاری سال 1403 به عنوان جهش تولید با مشارکت مردم می تواند روزنه امیدی برای حوزه مسکن باشد چرا که همانطور که وزیر راه و شهرسازی در تازه ترین اظهارات خود اعلام کرده است دولت ها با ورود به این موضوع زمان ساخت را افزایش می دهند. ساخت و ساز.
اگرچه ساخت مسکن ملی از نظر تامین زمین پیشرفت خوبی داشته است، اما به نظر می رسد سرعت ساخت و ساز در پروژه ملی مسکن خوب نیست. بیمه، مالیات و تامین اجتماعی از جمله مشکلات این روزهای بخش خصوصی است و به نظر می رسد این مشکلات پایانی ندارد.
ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان مسکن یکی از اقدامات مهم در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن را ورود دولت به نوسازی بافت های فرسوده عنوان کرد که امیدواریم به مرحله اجرا برسد. و گفت: در طرح نهضت ملی مسکن مشکل زمین و مشکل مالی داریم.
یکی از مشکلات نهضت ملی مسکن، آوردن متقاضی است. در آن جلسه به رئیس جمهور اعلام کردم که اگر مدیریت درست باشد می توان یک میلیون واحد مسکونی ساخت
وی با تاکید بر اینکه نظام بانکی در طرح نهضت ملی مسکن هماهنگی چندانی با بخش خصوصی ندارد، ادامه داد: یکی از مشکلات نهضت ملی مسکن تعداد متقاضیان است. در آن جلسه به رئیس جمهور اعلام کردم که اگر مدیریت درست باشد می توان یک میلیون واحد مسکونی ساخت.
رئیس انجمن انبوه سازان مسکن تاکید کرد: در نهضت ملی مسکن از نظر فنی هیچ کمبودی در مصالح ساختمانی و آهن نداریم. چون 30 میلیون تن فولاد تولید می کنیم در حالی که به طور کلی 15 میلیون تن برای مسکن نیاز نداریم یا 70 میلیون تن سیمان تولید می کنیم که برای نهضت ملی مسکن به 45 میلیون تن بیشتر نیاز نداریم.
از نظر مدیریتی در نهضت ملی مسکن ضعیف هستیم پس باید در نهضت ملی مسکن مدیران شجاعی داشته باشیم
رهبری خاطرنشان کردند: متأسفانه اقدامات عمرانی در رکود است و این مشکل باعث می شود که نیاز چندانی به فولاد و سیمان نداشته باشیم و کمبودی نداشته باشیم. شجاع باش
وی در پاسخ به این سوال که آیا در متن قرارداد نهضت ملی مسکن از بخش خصوصی حمایت شده است؟ وی گفت: اگر بخواهیم کمی به عقب برگردیم یک سال طول کشید تا این قرارداد در ابتدای قرارداد جهش تولید نهضت ملی مسکن اجرایی شود. بعد از یک سال مواردی پذیرفته شد. برای مرحله بعدی نهضت ملی مسکن که قرارداد بسته شد، دوباره مشکل قراردادی نمایان شد.
پس از یک سال تلاش، قرارداد ساخت به عنوان موجر و مستاجر تنظیم شد. اگر عنوان را می بینید، سازنده به عنوان مستاجر و کارفرما به عنوان موجر دیده می شود
رهبر افزود: اکنون پس از یک سال تلاش، قرارداد ساخت به صورت موجر و مستاجر تنظیم شده است. اگر عنوان را می بینید، سازنده به عنوان مستاجر و کارفرما به عنوان موجر دیده می شود. وقتی قرارداد را به تامین اجتماعی می بریم، اعلام می کنند که ما اصلا این قرارداد را ندیده ایم و شما مستاجر هستید و چرا وارد ساخت و ساز شده اید و می گویند مستاجر اجازه ورود به ساخت و ساز را ندارد.
رئیس کانون انبوه سازان مسکن با تاکید بر اینکه در قرارداد نهضت ملی مسکن نوشته شده است که اگر مستاجر پول دریافت نکرد باید از سرمایه خود خرج کند، تصریح کرد: آیا سازنده شریک کارفرما است؟ در این پاراگراف به صراحت نوشته شده است که باید از خودم پول بیاورم تا هزینه شما را پرداخت کنم و در نهایت سودی نصیبم نشود. خب ما باید چی کار کنیم؟
وی ادامه داد: بارها اعلام کرده ایم که تامین منابع مالی از طریق بانک و متقاضی که هر 4 شرایط را داشته باشد نمی تواند 100 متر یا 85 متر بسازد. در همان روزهای نخست وزیر راه و شهرسازی در جلسه ای به ایشان اعلام کردم که بارها تاکید کرده ام که چرا از بودجه بخش خصوصی استفاده نمی کنید. چرا باید 5 یا 6 سال صبر کنم تا سرمایه بیاید؟
با این مصوبه نمی توانیم سالانه 200 هزار واحد مسکونی بسازیم. از نظر فنی ما هیچ کمبودی در مصالح ساختمانی نداریم
رهبری تصریح کرد: با این مصوبه نمی توانیم سالانه 200 هزار واحد مسکونی بسازیم. از نظر فنی ما هیچ کمبودی در مصالح ساختمانی نداریم. باز هم تاکید می کنم مشکل ما در نهضت ملی مسکن ضعف مدیریت است.
برای احیای بافت فرسوده و بازآفرینی شهری باید املاک تملک شود و پروژه های نهضت ملی مسکن در این نقاط اجرا شود.
در پاسخ به این سوال اعلام شده است که چینی ها برای احیای بافت فرسوده تهران و بازآفرینی شهر قصد ورود دارند. وی بیان کرد: برای احیای بافت فرسوده و بازآفرینی شهری باید تملک املاک و احداث طرح های نهضت ملی مسکن در این نقاط اجرا شود که متاسفانه تا امروز اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: 14 هزار هکتار از 70 هزار هکتار بافت فرسوده کشور متعلق به شهر تهران است، بنابراین بر اساس این آمار به دلیل مشکلاتی که در تملک املاک دولتی وجود دارد، نسبت به نوسازی بافت های فرسوده اقدامی انجام نشده است.
رهبر یادآور شد: بر اساس آخرین آمار ارائه شده در نوسازی بافت های فرسوده، 240 هزار پروانه ساختمانی برای نوسازی بافت های فرسوده صادر شده است. کمتر در بافت های فرسوده انباشته می شویم.
وی تاکید کرد: از نظر فنی، نیروی انسانی، مصالح ساختمانی و حتی فناوری از چینی ها عقب نیستیم. آنچه برای ما مهم است دفاع از شأن تولیدکنندگان داخلی است. در دولت یازدهم و دوازدهم یکی از شرکت های ترکیه ای بخشی از ساخت مسکن مهر را انجام داد، با اینکه از نظر فنی عقب مانده بودند و ساختارهای عقب مانده ای داشتند، اما به دلیل مسائل مالی و دیپلماتیک این اتفاق افتاد.
اگر تسهیلاتی برای تولیدکنندگان داخلی فراهم شود، شرکت های داخلی و انبوه سازان از تمامی فناوری های لازم مانند چاپگرهای «سه بعدی» و «RCF» برخوردار هستند.
رهبر تصریح کرد: در صورت فراهم شدن تسهیلات برای تولیدکنندگان داخلی، شرکت های داخلی و انبوه سازان از تمامی فناوری های لازم مانند چاپگرهای «سه بعدی» و «RCF» برخوردار هستند. پس اگر مقدمات تامین مالی، صدور پروانه ساختمانی و مدیریت اجرایی فراهم شود، شرکت های داخلی و انبوه سازان نیز از نظر سرعت عمل در رتبه های برتر قرار دارند.
گفتگو در مورد این post